۱۰۰ نیروی رسمی شاغل در پالایشگاه ستاره خلیج فارس تهدید به اخراج شده اند در حالی که این افراد از طریق آزمون استخدامی رسمی و با گذراندن فرآیندی ۳ ساله به استخدام این شرکت درآمدهاند.
به گزارش گروه دیگر رسانههای خبرگزاری دانشجو، پالایشگاه ستاره خلیج فارس که پس از گذشت بیش از ۱۰ سال از آغاز عملیات اجرایی، شاهد افتتاح واحد بنزینسازی فاز نخست آن در ابتدای سال جاری با حضور رئیس جمهوری بودیم؛ هنوز در گیر و دار تکمیل فاز نخست، حاشیه ساز شده است. شرکت پالایش نفت ستاره خلیج فارس در سال ۹۲ به منظور جذب نیروهای متخصص اقدام به برگزاری آزمون استخدامی کرد. پس از ماهها تأخیر در اعلام نتایج آزمون، در نهایت شهریور ماه سال ۱۳۹۳ اسامی ۴۰۰ نفر برای شرکت در مصاحبه و آزمون فنی اعلام شد و با پیگیریهای بسیار از سوی قبولشدگان و حتی نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نهایت نام ۱۰۰ نفر به عنوان پذیرفته شدگان نهایی در سال ۹۵ برای آغاز به کار در این پالایشگاه اعلام شد. این افراد که فارغ التحصیلان دانشگاهی از اقصی نقاط ایران بودند با مراجعه به محل پالایشگاه در بندرعباس مشغول به کار شدند و حتی با اجاره واحدهای مسکونی، خانواده خود را نیز به بندرعباس منتقل کردند. ۱۰۰ جوان تحصیل کرده که با تکیه بر قبولی در آزمون استخدامی پالایشگاه ستاره خلیج فارس در فرآیندی بسیار طولانی که بیش از ۳ سال به طول انجامید و با شرکت در یک مرحله آزمون سراسری و دو مرحله مصاحبه و آزمون فنی و یک دوره آموزشی مشغول به کار شده و زندگی خود را پایه گذاری کرده و تشکیل خانواده داده اند، از میانه سال ۹۵ در این پالایشگاه مشغول به کار شدند. اما این اشتغال به کار به عنوان نیروهای رسمی استخدامی، چندان پایدار نبود. تعدادی از شاغلان در پالایشگاه ستاره خلیج فارس از بروز مشکلات عدیده در ادامه کار خود در این پالایشگاه خبر داده اند. یکی از این افراد گفت: «زمانی که در پالایشگاه ستاره خلیج فارس مشغول به کار شدیم، مدیرعامل وقت این پالایشگاه طی صدور ابلاغیه و نامهای اعلام کرد که تمامی افرادی که از طریق آزمون آستخدامی و گذراندن مراحل آزمون فنی و مصاحبهها و دورههای آموزشی به کار مشغول شده اند، نیروی رسمی این شرکت هستند و از تاریخ اول فروردین ماه سال ۹۶ حکم آنها به عنوان نیروی رسمی صادر میشود.
ما با اطمینان به این حرف ها، همسر و فرزندان خود را به بندرعباس منتقل کردیم تا سالهایی که در این پالایشگاه مشغول به کار هستیم در کنار خانواده خود باشیم، اما با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری به یکباره ورق برگشت. ۲۰ روز بعد از انتخابات، مدیرعامل قبلی پالایشگاه با مدیرعاملی دیگر جایگزین شد. مدیرعامل جدید به هیچ وجه حرفها و قولها و نامه هایی که مدیرعامل قبلی صادر کرده بود را قبول نداشت و به ما ۱۰۰ نیروی رسمی اعلام کرد که باید برای ادامه کار به یکی از شرکتهای پیمانکار شاغل در بخش بهره برداری پالایشگاه مراجعه کنیم و قرارداد نیروی پیمانکاری ببندیم.» یکی دیگر از پذیرفته شدگان آزمون استخدامی پالایشگاه ستاره خلیج فارس گفت: «در حالی که ما خوشحال بودیم که پس از سالها پیگیری توانستیم مشغول به کار شویم و با تلاش به زندگی مان سر و سامانی بدهیم و از دولتمردان متشکر بودیم که بالاخره به زندگی ۱۰۰ جوان تحصیل کرده که معطل نتیجه یک آزمون استخدامی بودند توجه کرده اند، به یکباره همه وعدهها و شرایط تازه سامان یافته خراب شد.
انگار رأی ما را میخواستند و بعد از آن، آن روی سکه را نشانمان دادند. قبل از انتخابات اردیبهشت نگران این شده بودیم که چرا حکمهای ما صادر نمیشود، اما به گفته مسئولین اعتماد کرده بودیم، اما بعد از انتخابات با آمدن مدیرعامل جدید، وی آب پاکی را روی دست ما ریخت و گفت که باید برویم و نیروی شرکتهای پیمانکاری شویم. خب اگر قرار بود قراردادهای پیمانکاری بنویسیم چرا ۳ - ۴ سال از عمرمان را معطل شرکت در آزمون و انجام انواع و اقسام مصاحبهها و کلاسهای آموزشی کردیم؟ این چه منطقی است که یکبار همه کارهای قانونی برای رسمی شدن طی میشود و بعد با آمدن یک مدیرعامل جدید تمامی آن فرآیندهای قانونی بلااثر میشود؟» یکی دیگر از این ۱۰۰ نفر گفت: «در روزهای اخیر به استانداری خوزستان مراجعه کردیم و نامه هایی که رسما به ما برای شروع کار به عنوان یک نیروی استخدامی و رسمی را داده اند، نشان دادیم و گفتیم چرا و با چه استدلال قانونی ما را دارند اخراج میکنند و میگویند بروید با شرکتهای پیمانکاری قرارداد ببندید؟ اما متأسفانه جوابی که در استانداری به ما دادند این بود که حرف مدیرعامل یک شرکت، قانون است و باید از آن تمکین کنید؟ مگر میشود حرف یک نفر به قانون رایج بر یک سیستم چیره شود؟» جوان دیگری که عنوان میکرد قریب به ۱۱ ماه در پالایشگاه ستاره خلیج فارس مشغول به کاریم، گفت: «پس از نزدیک به ۱۱ ماه که به ما میگفتند خیالتان راحت شما از طریق آزمون استخدامی و به صورت رسمی جذب شده اید، اکنون ۲ - ۳ ماه است که هر روز ما را به اخراج شدن تهدید کرده و لزوم عقد قرارداد با شرکتهای جزء پیمانکار که خودشان قراردادهای موقت با شرکت پالایش نفت ستاره خلیج فارس دارند را به عنوان تنها راه باقی ماندن در پالایشگاه به ما گوشزد میکنند. ما خواستار ورود مسئولان وزارت نفت و نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای حل مشکل ۱۰۰ خانواده هستیم که با نظرات یک مدیرعامل تازه از راه رسیده، زندگی شان در معرض نابودی است.»