کد خبر:۶۳۱۴۷۷
گزارشی از فعالیت گروه جهادی دانشگاه شهید باهنر کرمان؛

لطفا برای ما حمام بسازید! / نمازخانه‌ای که هم غذاخوری بود، هم محل جلسات، هم خوابگاه!

وقتی به روستاهای دهستان نرگسان و مردهک در منطقه عنبر آباد می‌روی، گویا عالم بر سرت خروار می‌شود؛ وقتی ناله‌های بی فریادرس مردم را (که گویا بعد از چند سال گوشی برای شنیدن پیدا کرده اند) می‌شنوی دوست داری که زمین دهان باز کند و تو را در درون خود فرو ببرد.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، وقتی به روستاهای دهستان نرگسان و مردهک در منطقه عنبر آباد می‌روی، گویا عالم بر سرت خروار می‌شود؛ وقتی ناله‌های بی فریادرس مردم را (که گویا بعد از چند سال گوشی برای شنیدن پیدا کرده اند) می‌شنوی دوست داری که زمین دهان باز کند و تو را در درون خود فرو ببرد.

یی

مردمان این دیار که صد‌ها خانوار پراکنده هستند در بین انواع حشرات و حیوانات موزی زندگی می‌کنند و تن‌ها به این می‌اندیشند که چه کنند تا زنده بمانند.

کودکان اغلب در وضعیت بهداشتی بدی به سر می‌بردند. اکثر کودکان از نارسایی‌های جسمی جدی در رنج بودند.  

یی

ابراهیم پور، مسئول گروه جهادی شهید باهنر کرمان در گفت و گو با خبرگزاری دانشجو، با اشاره به نیازهای محروم منطقه گفت: ما سعی داشتیم فعالیت ها و خدمات گروه بر اساس نیازهای مردم نطقه صورت بگیرد به طور مثال در مدرسه ای که اسکان داشتیم، وضعیت خوبی نداشت و حتی عید امسال هم که در این منطقه بودیم به در خواست خود مدیر مدرسه اقدام به رنگ آمیزی برای شعار نویسی کردیم.

یی

یکی دیگر از دانشجویان اردوی جهادی می گوید: حداقل در مناطقی که ما در آنجا اردوی جهادی برگزار کردیم، شاهد تفرقه و یک‌دل نبودن اهالی بودیم. مشکلی که سرمنشا بقیه مشکلات بود. به عنوان مثال، وجود سه مسجد در یک روستای کوچک چندصد نفری، آن‌هم با فاصله ۳۰۰ - ۴۰۰ متر از یکدیگر، شاید خنده‌دار به نظر بیاید، اما یک واقعیت است. 

- پروژه‌ خانه‌ عالم روستای تیغ سیاه

یی

مساجدی که هرکدام متعلق به یک طایفه هستند و هیچ‌کدام از سایر طوایف پایشان را داخل مسجد طایفه دیگر نمی‌گذارند! و البته لازم به ذکر است مساجدی که حداکثر روزانه شاید ۲۰ نفر استفاده کننده هم نداشته باشند و به نوعی خاک می‌خورند!

وی می گوید مسئله فرهنگی که در این منطق وجود دارد بسیار مهمتر از فقر مادی است؛ فقر فرهنگی‌ که باعث تفرقه و چند دستگی می‌شود. فقر فرهنگی‌ که باعث عدم درک مردم از مشکلات واقعی‌شان می‌شود. 

فقر فرهنگی‌ای که باعث نابودی فرهنگ کار و زحمت و تلاش می‌شود؛ و این فقر فرهنگی نه با حضور مسئولین پشت میز نشین(!) و نه با توییت‌های روشن‌فکران متعصب سیاسی حل می‌شود. بلکه با حضور گروه‌های جهادی و اختصاص روحانیون برای مساجد و مناطق محروم قابل حل است.

ساخت مسجد و خانه‌ عالم و... همه برای رفع فقر فرهنگی مردم منطقه‌ است. فقر فرهنگی‌ای که تا حدودی و به مرور باعث رفع فقر مادی منطقه خواهد شد. هرچند که ساخت کارگاه‌های کوچک و اعطای تسهیلات ویژه به ساکنین مناطق محروم باید در دستور کار قرار بگیرد.

پایان فاز اول پروژه خانه‌ی عالم روستای تیغ‌سیاه از توابع مردهک

یی


تصویر خانه‌ عالم روستای کوشکمور که در اردوی جهادی قبل، به دست گروه جهادی سفیران رهبر (بسیج د.باهنر) فاز نخستش به پایان رسیده بود.

یی

در یکی از این روستاها، یک روز مدیر مدرسه‌ای آمد و گفت: برای ما لطفا حمام بسازید! 

زمستان‌ها مشکل داریم و از بوی عرق بچه‌ها نمی‌شود وارد کلاس شد و...! حال سئوال اینجاست؛ آیا چند صد نفر مردی که داخل روستا هستند، همت ساخت یک حمام را دارند یا منتظرند جهادیون برایشان کار کنند؟

یکی دیگر از دانشجویان جهادی می گوید اعضای اردو متشکل از بچه های کادر بسیج دانشجویی و دانشجویان رشته های مختلف بود. محل اسکان اعضا، نمازخانه دبستان دخترانه حقیقت ِ بخش مردهک بود. نمازخانه ای که هم غذاخوری بود، هم محل جلسات، هم خوابگاه و هم نمازخانه! البته بیشتر نمازها به جماعت و در داخل مسجد جامع مردهک برگزار می شد. که همین حضور جهادیون در داخل مسجد فتح بابی بود برای ارتباطات بیشتر با اهالی بومی.

دبستان دخترانه حقیقت، روستای مردهک؛ قبل از به‌سازی


یی

غیر از پروژه رنگ کردن مدرسه که به درخواست مدیر مدرسه و موافقت مسئول حوزه انجام میشد، چند کار عمرانی دیگر در روستاهای کوشکمور، استارم و تیغ سیاه در حال انجام بود که بالاتر ذکر شد.

فاصله این روستاها تا محل اسکان، حدود 20 تا 30 دقیقه بود. جمعیت کل این منطقه نیز چیزی حدود 2 تا 2.5 هزار نفر تخمین زده میشود که البته در فصول مختلف سال، متغیر است. 

جمعیت غالب این روستاها شیعه و کار اصلی آن ها دامداری و کشاورزی است. بیشترین چیزی هم که در این نواحی به چشم می خورد وجود نخلستان های متعدد است که زیبایی خاصی به منطقه داده است هرچند که نخلستان و گرمای هوا همیشه باهم هستند! پس نمی توان از گرمای شدید آن مناطق چیزی نگفت...

اردوی جهادی شهریور ۹۶ | مردهک | تیم عمرانی، پروژه خانه‌ی عالم روستای تیغ سیاه

یی

- والیبال صبحگاهی، جز جدانشدنی اردو

یی

- و غذایی که ...

یی

دبستان دخترانه حقیقت، روستای مردهک؛ حین به‌سازی

یی

- سیستم صوت!

یی


آشپزخانه "فاطمه‌الزهرا"
- با مدیریت "حاج کیا و پسران"!
- خدمت دهنده‌ی بچه‌های #جهادی در طول اردو!

یی

- پای ِ مجتبی!

بهش گفتم پات درد میکنه چرا میای کمک بچه‌ها بازم؟ گفت حداقلش می‌تونم براشون آب و شربت درست کنم! دلم نمیاد محل اسکان استراحت کنم...

یی


دبستان دخترانه حقیقت، روستای مردهک؛ بعد از به‌سازی


یی



ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار