جمعی از اعضای کمیسیون عمران مجلس در سفری به کشور عراق از عملیات ساخت صحن حضرت فاطمه الزهرا (س) و فاز یک پروژه طرح توسعه حرم مطهر امام حسین (ع) بازدید کردند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، جمعی از اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی که به کشور عراق سفر کردهاند از مراحل ساخت صحن حضرت فاطمه زهرا سلامالله علیها بازدید کردند.
*رضایی: پیشرفت فیزیکی ساخت صحن حضرت فاطمه (س) قابل تقدیر است
در جریان این بازدید محمدرضا رضایی رئیس کمیسیون عمران مجلس با مثبت ارزیابی کردن روند ساخت پروژه صحن حضرت فاطمه سلامالله علیها در جوار حرم امیرالمؤمنین (ع) گفت: این پروژه در حال حاضر بیش از ۸۲ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و طبق پیشبینیها تا پایان نیمه نخست سال ٩٧ قسمت زیارتی این صحن تکمیل و آماده بهرهبرداری خواهد شد.
وی ادامه داد: بخشهای اداری صحن مطهر حضرت فاطمه سلام الله علیها شامل موزه و کتابخانه نیز تا سال ٩٨ به اتمام خواهد رسید.
رضایی با اشاره به بازدید قبل کمیسیون عمران مجلس از روند ساخت صحن حضرت فاطمه سلام الله علیها، تصریح کرد: از ٧ ماه پیش تا کنون این پروژه بیش از ١۵ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و امید است برای اربعین حسینی نیز بتواند میزبان زائران باشد.
وی با بیان اینکه سرعت ساخت این پروژه بسیار خوب است، افزود: استفاده از توان متخصصان و مهندسان ایرانی و همچنین مصالح تولید کشور در ساخت این پروژه نکته حائز اهمیتی است که جای تقدیر و تشکر دارد.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه ساخت این پروژه با منابع مردمی بوده است، گفت: استفاده از هنر و معماری ایرانی اسلامی در این پروژه ستودنی است.
وی همچنین به تامین تمام مصالح ساختمانی این پروژه از ایران اشاره کرد و افزود: خرید فراوردههای ساختمانی از ایران بازگشت منابع به کشور ما را نیز در بر دارد که این خود علاوه بر ارزآوری به ایجاد اشتغال نیز کمک کرده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، تاکید کرد: پس از اتمام سفر در اولین فرصت نشستی با مسئولان ستاد بازسازی عتبات عالیات برای تهیه گزارش نهایی از این بازدید در کمیسیون عمران مجلس برگزار میشود.
*بنایی: برند معماری ایرانی در صحن حضرت فاطمه (س) جهانی شد
حمید بنایی نماینده گناباد و عضو کمیسیون عمران مجلس نیز با اشاره به سرعت بالای پیشرفت پروژه ساخت صحن حضرت فاطمه سلام الله علیها گفت: در سال ٩۵ که بازدیدی از این پروژهها داشتیم با پیشرفت ۶۵ درصدی همراه بود که در حال حاضر با تلاشهای شبانه روزی بیش از ٨٠ درصد پیشرفت دارد.
وی ادامه داد: خوشبختانه این پروژه توانسته ایجاد اشتغال و درآمد زایی خوبی نیز برای کشور ما به همراه داشته باشد، زیرا مهندسان و کارگران ایرانی در آن مشغول بوده و مصالح ساخت داخل مورد استفاده قرار میگیرد.
بنایی با بیان اینکه بیش از هزار و ۵٠٠ ایرانی در پروژه ساخت صحن حضرت فاطمه سلام الله علیها مشغول فعالیت هستند، تصریح کرد: امید است با تامین مالی مورد نیاز هر چه سریعتر شاهد تکمیل نهایی این پروژه و بهره برداری از آن باشیم.
وی با بیان اینکه ساخت این پروژه با تکنولوژی ایرانی اسلامی اقدامی در راستای اقتصاد مقاومتی بوده است، افزود: با تلاشهای شبانه روزی مهندسان ایرانی امید است بخش زائرسرای صحن حضرت فاطمه سلام الله علیها تا اربعین حسینی تا حدودی برای میزبانی زائران آماده شود.
بنایی ادامه داد: نکته مثبت دیگر پروژه ساخت صحن حضرت فاطمه (س) بازگشت منابع در اثر خرید مصالح از داخل کشور است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی یادآور شد: با استفاده از معماری ایرانی اسلامی در این پروژه برند کشور ما به جهانیان عرضه میشود.
*محمدیان:همت ایرانیان در بازسازی عتبات قابل تقدیر است
اقبال محمدیان عضو دیگر کمیسیون عمران مجلس در این سفر ضمن بازدید از صحن حضرت فاطمه (س) گفت: اقدامات ستاد بازسازی عتبات در نجف به ویژه در زمینه ساخت این پروژه قابل تقدیر است.
نماینده مردم رامهرمز و رامشیر در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: ساخت این پروژه عظیم به مدد متخصصان ایرانی و با استفاده از معماری ایرانی اسلامی انجام شده است.
وی بازگشت منابع به کشور در تامین مصالح از ایران را نقطه مثبت این پروژه خواند و تصریح کرد: برکات این پروژه برای ایرانیان بسیار بوده است.
محمدیان با بیان اینکه ساخت صحن حضرت فاطمه (س) با کمکهای مردمی بوده است، گفت: همت ایرانیان در ساخت این مکان مقدس ستودنی است.
وی ادامه داد: با سرعت عملکرد مسئولان این پروژه طبق وعده داده شده نیمه نخست سال آتی این پروژه به اتمام خواهد رسید.
*نیازآذری: اشتغال مهندسان ایرانی در ساخت صحن حضرت فاطمه (س) قابل تقدیر است
در ادامه حسین نیازآذری عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه ساخت صحن حضرت فاطمه (س) از سوی ستاد بازسازی عتبات عالیات پروژه مهمی از حیث مهندسی و فنی است، گفت: خوشبختانه این پروژه از وضعیت خوبی برخوردار است و به زودی بخش زیارتی آن آماده بهره برداری خواهد شد.
نماینده مردم بابل در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به لطف حضرت فاطمه (س) در ساخت این پروژه اشتغال خوبی برای مهندسان ایرانی ایجاد شد.
وی با بیان اینکه بیش از ٩٠ درصد مصالح به کار رفته در پروژه صحن حضرت فاطمه (س) از ایران تامین شده است، گفت: خوشبختانه بازگشت منابع از این طریق نیز برای وضعیت اقتصادی کشور مثمر ثمر بوده است.
نیازآذری ادامه داد: تکمیل هر چه سریعتر پروژه مذکور میتواند رفاه حال زائران را تضمین کند.
*ملکشاهی: معماری این پروژه در دنیا هیچ نمونهای ندارد
محمدرضا ملکشاهی عضو دیگر کمیسیون عمران مجلس در جریان بازدید از صحن حضرت فاطمه (س) گفت: اقدامات خوبی انجام شده امید است هر چه سریعتر با تکمیل این پروژه رفاه بیشتر زائران فراهم شود.
نماینده مردم خرم آباد، دوره و چگینی در مجلس شورای اسلامی، با تاکید بر اینکه شیوه ساخت و معماری این پروژه در دنیا نمونهای ندارد، افزود: خوشبختانه رعایت معماری ایرانی اسلامی در این پروژه میتواند به شناساندن هنر ایران به جهانیان کمک کند.
وی با بیان اینکه تکمیل هر چه سریعتر این پروژه برای رفاه حال زائران لازم است، تصریح کرد: استفاده از توان و تخصص مهندسان ایرانی و همچنین مصالح تولید داخل در این پروژه قابل تقدیر است.
ملکشاهی ادامه داد: اشتغالزایی بسیاری در این پروژه برای کارگران ایرانی اتفاق افتاده که این موضوع نیز نقطه مثبت دیگر این پروژه است.
*خسته بند: شاهکار تخصص و هنر ایرانی در معماری صحن حضرت فاطمه (س) مشهود است
در ادامه حسن خسته بند عضو کمیسیون عمران مجلس با بیان اینکه ساخت پروژه صحن حضرت فاطمه (س) بدون هیچ گونه نقصی در حال انجام است، افزود: این پروژه نواقص اجرایی ساخت حرم مطهر امام رضا (ع) و همچنین حضرت معصومه (س) را ندارد.
نماینده مردم انزلی در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه استفاده از تخصص و هنر مهندسان و متخصصان ایرانی در ساخت صحن حضرت فاطمه (س) میتواند سرآغاز صدور هنر ایرانی به دنیا باشد، افزود: تامین بیش از ٩٠ درصد مصالح این پروژه از ایران نیز نقطه مثبت دیگر این پروژه است.
وی ادامه داد: تکمیل و بهره برداری از این پروژه شاهکار تخصص فنی ایرانیان خواهد بود.
خسته بند افزود: خوشبختانه در حال حاضر هزارو ٧٠٠ نفر ایرانی در این پروژه مشغول هستند که این نشان میدهد اشتغال زایی در این پروژه رخ داده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی ادامه داد: همه مصالح این پروژه از ایران تهیه شده به جز برخی چیلرها، پلههای برقی و شن و ماسه که این نشان از توجه مهندسان به بازگشت منابع به کشور دارد.
*کاظم زاده: تخصص ایرانی در ساخت صحن حضرت فاطمه (س) زبانزد است
شادمهر کاظم زاده عضو هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس در جریان بازدید از حضرت فاطمه (س) گفت: اقدامات خوبی در راستای توسعه و تجهیز صحن و سراهای اطراف بارگاه امام علی (ع) انجام شده است.
نماینده مردم دهلران، دره شهر و آبدانان در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: صحن حضرت فاطمه (س) با ٢٢٠ هزار متر مربع با شبستان ها، محلهای اقامتی و زیارتی، پارکینگ و خدمات با پیشرفت حدود ٨٠ درصد در حال انجام است.
وی ادامه داد: در این پروژه اشتغال زایی خوبی برای ایرانیان در نظر گرفته شده که این مصداق رعایت اقتصاد مقاومتی است.
کاظم زاده افزود: استفاده از مصالح ساختمانی ایرانی در این پروژه ارزآوری خوبی را نیز برای کشور به همراه داشته است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی یادآور شد: توسعه چنین مکان هایی در اماکن مقدس میتواند به نشر دین مبین اسلام کمک کند.
*افتخاری: استفاده از کارگر و مصالح ایرانی در این پروژه اقدام خوبی بوده است
در ادامه محمد مهدی افتخاری عضو دیگر این کمیسیون با مثبت ارزیابی کردن روند ساخت صحن حضرت فاطمه (س) گفت: این پروژه به نسبت گذشته پیشرفت خوبی داشته است.
نماینده مردم فومن و شفت در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: استفاده از کارگر و مصالح ایرانی در این پروژه اقدام خوبی بوده است.
وی افزود: معماری ایرانی اسلامی در این پروژه به صورت صددر صد رعایت شده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی یادآور شد: امید است کمکهای مردمی بیشتر شده تا تکمیل هر چه سریعتر این پروژه را شاهد باشیم.
*دامادی: کیفیت سازه صحن حضرت فاطمه (س) بی بدیل است
محمد دامادی عضو دیگر کمیسیون عمران مجلس در جریان این بازدید گفت: رعایت هنر و معماری ایرانی اسلامی پروژه ساخت صحن حضرت فاطمه (س) را نمونهای بی نظیر کرده است.
نماینده مردم ساری و میاندرود در مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: عملکرد ستاد بازسازی عتبات عالیات در ساخت این پروژه قابل تقدیر است.
وی با بیان اینکه سازه صحن حضرت فاطمه (س) و همچنین کیفیت آن بسیار عالی است، افزود: خوشبختانه همه فعالیتها در این پروژه با رعایت اصول بوده و روح پیمانکاری در آن حاکم نیست.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: امیدواریم هر چه سریعتر این پروژه تکمیل شود تا فضای بهتری برای زوار فراهم شود.
*بختیاری: تامین منابع ساخت صحن حضرت فاطمه (س) با کمکهای مردمی و بخش خصوصی
در ادامه این بازدید ماشاالله بختیاری معاون پارلمانی ستاد بازسازی عتبات عالیات با اشاره به روند ساخت صحن حضرت فاطمه (س) گفت: این پروژه در حال حاضر پیشرفت خوبی داشته و با کمک خیرین و بخش خصوصی در حال انجام است.
وی با بیان اینکه صحن حضرت فاطمه (س) امسال اربعین میزبان زائران خواهد بود، افزود: تلاشهای بسیاری برای آماده سازی بخش هایی از صحن برای حضور زوار در حال انجام است.
معاون پارلمانی ستاد بازسازی عتبات عالیات تاکید کرد: امسال در ایام منتهی به محرم و اربعین صحن حضرت فاطمه (س) روزانه میزبان ٢٠٠ هزار نفر زائر خواهد بود.
بختیاری ادامه داد: بیش از ٩٠ درصد پرسنل این پروژه ایرانی بوده و بیش از ٩۵ درصد مصالح به کار رفته در این سازه نیز از ایران تهیه و تامین شده است.
معاون پارلمانی ستاد بازسازی عتبات عالیات افزود: تمامی املاک حوالی حرم مطهر حضرت امیر المومنین دولتی بوده و با قراردادی ٢۵ ساله در اختیار افراد قرار گرفته که این زمان به اتمام رسیده و در جریان توسعه حرم مطهر تخریب خواهند شد.
در ادامه این سفر، اعضای کمیسیون عمران مجلس بازدیدی از فاز یک پروژه طرح توسعه حرم مطهر سیدالشهدا، امام حسین (ع) داشتند، که در این بازدید کارشناسان پروژه طرح توسعه حرم مطهر امام حسین (علیه السلام) گزارشی از عملکرد و نحوه اجرای این پروژه به اعضای کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی ارائه دادند.
رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای در این بازدید از میزان پیشرفت پروژه توسعه حرم مطهر ابراز رضایت کرد و از اقدامات ستاد بازسازی عتبات عالیات قدردانی کرد.
گفتنی است؛ در جریان این بازدید معاون پروژه گزارشی از روند ساخت و ساز صحن عقیله در خصوص اینکه استان مقدس حسینی (ع) تملک اراضی اطراف حرم را تقبل کرده ارایه کرد.
گفتنی است؛ عملیات اجرایی ساخت این صحن توسط ستاد بازسازی عتبات عالیات و با مجری گری قرارگاه خاتم الانبیاء در حال انجام است.
شایان ذکر است؛ در حال حاضر عملیات ساخت صحن عقیله در ۵. ٢ دهم هکتار و در ٣ طبقه در حال انجام است که پروژه از سال گذشته تاکنون پیشرفت خوبی داشته است.
گفتنی است؛ برآورد هزینه ساخت صحن عقیله زینب سلام الله علیها ٢٠٠ میلیون دلار برآورد شده است و تمام مصالح به کار رفته در این پروژه به غیر از شن و ماسه از ایران تامین شده که در این رابطه معافیتهای گمرکی نیز لحاظ شده است.
لازم به ذکر است؛ مهندسان ایرانی در این پروژه فعال هستند و تکنولوژی روز دنیا در ساخت صحن عقیله مورد استفاده قرار گرفته است.
شایان ذکر است؛ در پایان این سفر اعضای کمیسیون عمران مجلس از عملکرد ستاد بازسازی عتبات عالیات در کشور عراق قدردانی کردند.