نماینده مردم رشت در مجلس گفت: تبدیل زمینهای شالیزاری به ویلا ممنوع است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، جبار کوچکی نژاد درباره وضعیت تولید برنج در کشور، گفت: دولت با به روزکردن خط تولید کارخانجات برنجکوبی میتواند از هدر رفتن تولید برنج به عنوان کالای استراتژیک در صنعت کشاورزی جلوگیری بعمل آورد و دولت نیز برای اجرای این مهم باید به بانکها دستور بدهد که برای نوسازی تجهیزات کارخانجات برنج کوبی ورود کند.
نوسازی تجهیزات کارخانجات برنج گامی محکم برای خودکفایی
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس با بیان اینکه دولت برای بهبود راندمان تولید برنج باید بطور غیرمستقیم بر نرخ نهادههای کشاورزی نظارت کند تا بتوان هزینه تولید برنج را برای فروش در بازار مصرفی کاهش داد، تصریح کرد: دولت به جای ورود به متن بازار برنج باید با ابزارهای اقتصادی از جمله نوسازی تجهیزات کارخانجات برنج کوبی و با ارزانی نرخ نهادههای کشاورزی بازار برنج را ساماندهی کند.
انجمن کشاورزان منشاء برنجهای تقلبی را مشخص کند
کوچکی نژاد افزود: افراد غیرمستقیم و محسوس با ورود به بازار برنج مانع فروش برنجهای تقلبی در بازار شوند واین در حالی است که اتحادیه برنج کاران یا انجمن کشاورزان با ورود به بحثهای نظارتی منشا برنجهای تقلبی را در بازار مشخص کنند.
شهروندان توان تشخیص برنجهای تقلبی را در بازار ندارند
وی ادامه داد: حضور برنجهای تقلبی در بازار نتیجه فعالیتهای باندهای و واسطهای است که با هماهنگی بازار برنج را خراب میکنند و این در حالی است که مردم نمیتواند برنجهای تقلبی را از اصلی تشخیص دهند، زیرا شناسایی این مهم نیازمند اظهار نظرکارشناسان و بازرسان خبره است.
خودکفایی برنج با نگاه ویژه به کشتهای پرمحصول
نماینده مردم رشت در مجلس افزود: سرانه مصرف برنج در کشور ۲ میلیون ۸۰۰ تا ۳ میلیون تن است و این در حالی است که ما ۲ میلیون ۵۰۰ برنج را تولید میکنیم بدین معنا که با اصلاح تولید برنج و متمایل شدن به تولید برنجهای پر محصول میتوانیم خودکفایی برنج را نیز در آینده اعلام کنیم. کوچکی نژاد تصریح کرد: نباید اجازه داد زمینهای شالیزاری تبدیل به ویلا شود تا بتوان با افزایش تولید برنج با روشهای تولید پر محصول خودکفایی برنج را درآینده رقم بزنیم.
سیاست حمایتی برنج در دولت دوازدهم نیازمند تغییر
نماینده مردم رشت در مجلس با بیان اینکه سیاست حمایتی برنج در دولت دوازدهم نیازمند تغییر است، یادآور شد: دولت سیاست حمایتی در قبال ۱۸۰۰ کارخانه برنج کو بی درگیلان ندارد.