وزیر ارتباطات گفت: تماسها برای فروش شمارههای مشابه مشترکین از طرف اپراتورها نیست و توصیه میکنم که به این تماسها پاسخ ندهند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، محمدجواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات، در حاشیه جلسه هیئت دولت و در جمع خبرنگاران درباره دلالی شمارههای مشابه مشترکین توسط برخی اپراتورهای در بازار، اظهار کرد: این تماسها برای فروش شمارههای مشابه مشترکین از طرف اپراتورها نیست و من به مردم ایران توصیه میکنم که به این تماسها پاسخ ندهند و به آنها توجه نکنند. این تماسها در نظام بازاریابی است و تایید نمیشود.
وی ادامه داد: اگر مردم علاقمند به خرید شمارههای خاصی با قیمتهای مصوب هستند، اپراتورهای کشور این شمارهها را در سایت خود قرار دادهاند و طرحهایی دارند که با حداکثر قیمتهای ۵ تا ۲۰ هزار تومانی به فروش میرسانند، اما این بازاریابها از علاقه مردم استفاده میکنند و میگویند ما از فلان اپراتور هستیم که این اشتباه است و بعد میگویند که ما شماره سیم کارت شما را با شماره خودتان به قیمت ۶۰ هزار تومان میدهیم و در مواردی هم دیدیم که سیم کارتی که در پاکت گذاشته و فرستاده شده، شماره خریداری شده نبوده است. فروش شمارههای مشابه مشترکین را بازاریابهای خودسر انجام میدهند
وزیر ارتباطات خاطرنشان کرد: این موضوع نیازمند هوشیاری مردم است و اپراتورها این کارها را نمیکنند. این کار توسط بازاریابهای خودسر انجام میشود و ما طبیعتا ابزاری نداریم که بخواهیم کل بازار را کنترل کنیم.
وی تصریح کرد: بهترین راه برای مردم این است که اگر نیازمندی دارند از سایت اپراتورها پیگیری کنند و به اپراتورها تاکید میکنیم که به شیوه مناسبتر و بهتری این نیازمندیهای مردم را حتی از طریق سرویس پستی ارسال و برطرف کنند تا فاصله اپراتورها با مردم کم شود.
پیگیری ارتباطات مشکوک از سیم کارتهای نامشخص در وظیفه وزارت ارتباطات نیست
جهرمی گفت: پیگیری ارتباطات مشکوک از سیم کارتهای نامشخص در وظیفه وزارت ارتباطات نیست، اما مردم به ۱۹۵ این موضوع را اطلاع دهند و ما نیز به اپراتورها تاکید میکنیم که اگر مردم در نحوه ارایه خدمات شکایتی دارند، به آنها رسیدگی شود.
وزیر ارتباطات همچنین درباره کاهش هزینه استفاده دانشگاهها از خدمات اینترنتی گفت: ما بر این اعتقادیم که دانشگاه ویترین فناوری اطلاعات و هر نوع سرویسی در کشورهای مختلف است و اگر درباره دانشگاههای کشوری اطلاعات بدست آورید، میتوانید درباره کل اوضاع آن کشور قضاوت کنید.
وی اضافه کرد: دانشگاههای متعدد با پراکندگیهای مختلفی در کشور وجود دارند و نحوه دسترسی آنها، چون استقلال دارند و مامور هستند که این خدمات فناوری را در دانشگاه برای دانشجویان و اساتید فراهم کنند با سلیقهها و مدلهای مختلف، موضوع پیاده سازی شده است، که خدمات ارایه شده مطلوبیت ندارد.
وزیر ارتباطات ادامه داد: روز گذشته در جلسهای که با روسای دانشگاهها داشتیم، این موضوع را مرور کردیم که اول این سرویس فناوری اطلاعات که برای مجموعه دانشگاهی فایده علمی دارد و میتواند تولیدات مفید علمی داشته باشد، با یک استاندارد و شرایط واحدی بتوانیم به سرانجام برسانیم و روسای دانشگاها سلایق را برای ارایه خدمات کم کنند.
وی اظهار کرد: ما نیز کمک میکنیم، اما کمکهای ما با وزارت علوم در دوقالب دیده شد، یکی کمکهایی که به دانشگاهها از طریق ارایه سرویس میشود، تولیت آن برعهده سازمان پژوهشهای صنعتی زیر نظر وزارت علوم و براساس پروانه ما در وزارت ارتباطات است و دوم برای تشویق دانشگاهها برای استفاده از این فضا، خدمات را ۵۰ درصد تخفیف دادیم و از همین امروز عملیاتی میشود و اگر دانشگاهها از طریق شبکه علمی به اینترنت متصل شوند، میتوانند از این ۵۰ درصد بهرهمند شوند.
جهرمی تصریح کرد: شب گذشته نیز در جلسه شورای مسئولان وزارت ارتباطات تصویب شد که مخابراتهای سراسر کشور، شرکت ارتباطات زیرساخت و سازمان فناوری، مسئولی را در این زمینه در شرکتهای خود درباره شبکه علمی مشخص کنند تا اتصال و ارتباطات دانشگاهها را عملی کنند.
وی همچنین درباره رفع فیلترینگ یوتیوپ و توییتر گفت: اجازه دهید که این موضوع به نتیجه برسد، اظهار نظر خواهیم کرد.
وزیر ارتباطات همچنین درباره تخفیف ۵۰ درصدی اینترنت برای اصحاب رسانه، گفت: اگر وزارت ارشاد این موضوع را برای خبرگزاریها و رسانهها پیگیری کند، میتونیم این موضوع را پیش ببریم و طبیعتا اگر با معاونت مطبوعاتی صحبتی شود و مکانیزمی برای آن باشد و پیشنهادی شبیه این مسئله ارایه شود، میتوان درباره آن فکر کرد.