عضو پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر حوزه علمیه قم گفت: امر به معروف و نهی از منکر تنها مسئله حجاب نیست و این فریضه واجب از مسائل کلان مملکت شروع شود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حجتالاسلام عبدالصالح شمسالهی پیش از ظهر امروز در جمع راهپیمایان حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر در شهر یاسوج با تسلیت ماه محرم اظهار کرد: قرآن کریم آیات متعددی در خصوص امر به معروف و نهی از منکر بیان کرده که در یکی از این آیات آمده کسانی که در زمین به جایگاه، قدرت و حکومت رسیدند یکی از وظایف آنها امر به معروف و نهی از منکر است.
عضو پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر حوزه علمیه قم معطوف شدن فریضه امر به معروف و نهی از منکر به یک یا دو مسئله را از آفات این فریضه واجب دانست و گفت: از وظایف حاکمان و سردمداران انجام این فریضه در همه منکرات و معروفات است.
وی با اشاره به اینکه وقتی صحبت از امر به معروف و نهی از منکر میشود بحث حجاب مطرح میشود، افزود: قانون حمایت از آمران به معروف و ناهیان از منکر که نوشته شد سعی کردند به همه مسائل و منکرات بپردازند، اما باز موضوع حجاب در این قانون بیشتر به چشم میخورد.
شمسالهی اضافه کرد: بیحجابی و بدحجابی یکی از منکرات جامعه است، اما بیحجابی معلول یک سری از منکرات در جامعه است و کسانی که میخواهند امر به معروف و نهی از منکر انجام دهند بدانند در جامعه منکراتی وجود دارد که بسیار بزرگتر و بالاتر از بدحجابی و بیحجابی است و که اگر این منکرات حل شود مسئله حجاب و عفت اجتماعی نیز حل خواهد شد.
عضو پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر حوزه علمیه قم ربا را بزرگترین معضل و منکراتی که خداوند در قرآن وعده جنگ داده دانست و افزود: هر کسی ربا میگیرد به خدا اعلام جنگ کرده است، اما وقتی صحبتی از نهی از منکر میشود کسی به سراغ بانکها نمیرود.
وی تصریح کرد: وقتی صحبت از نهی از منکر میشود ذهنمان به جوانانی که به اشتباه و خطا گرفتار بیحجابی و بیعفتی شدند معطوف میشود در حالی که ربا منکر بزرگی است که پیامبر اکرم (ص) فرمودند: یک درهم ربا برابر است با ۷۰ بار زنا با محارم در خانه کعبه.
عضو پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر حوزه علمیه قم تصریح کرد: وقتی جامعه را ربا گرفته و بانکها وام ربوی میدهند و جریمه تاخیر از مردم گرفته میشود نمیتوان توقع داشته باشید جامعه عفیف داشته باشیم.
شمسالهی اضافه کرد: امر به معروف و نهی از منکر باید از مسائل کلان مملکت شروع شود و اگر میخواهیم امر به معروف و نهی از منکر کنیم باید در مقابل تفکر سکولاری حاکم بر نظام اداری، ربای بانکها و اختلاسها بایستیم.
وی خطاب به مسؤولان گفت: مطمئن باشید اگر اسلام را در ابعاد گوناگون پیاده کنیم جوانانها با اسلام زاویهای ندارند.
عضو پژوهشکده امر به معروف و نهی از منکر حوزه علمیه قم بیان کرد: مشکل ما در ریشههایی است که رها کردیم و به معلولها پرداختیم لذا کسانی که در حوزه امر به معروف و نهی از منکر مسؤولیت دارند و کسانی که در حوزه سیاسی، نظامی و اداری هستند، موظفند در مقابل منکرات بزرگ جامعه بایستند.
شمسالهی در پایان خاطرنشان کرد: بیحجابی و بیعفتی گناه بزرگ و سنگینی است، اما ربا در قرآن آمده که امیدواریم همه ما بتوانیم آنطور که خداوند راضی شوند به انجام این فریضه واجب بپردازیم.