نماینده مردم اصفهان در مجلس گفت: با توجه به شرایط اقتصادی موجود باید هزینههای جاری کاهش پیدا کند، زیرا پروژهها و طرحهای عمرانی بسیار زیادی در کشور ناتمام است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حمیدرضا فولادگر نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی در مصاحبه با رادیو درباره ایرادات بودجه نویسی در کشور اظهار کرد: سالها است که روند بودجه نویسی به همین شکل است. در نظام بودجه نویسی روشهایی با عنوان بودجه نویسی ثابت، بودجه نویسی متغیر و انعطاف پذیر یا بودجههای عملیاتی وجود دارد.
وی افزود: بعضی نظامهای بودجه نویسی منسوخ شده، به دلیل اینکه متغیرهای بسیار زیادی بر روی شاخصهای اقتصادی تاثیر گذار است به همین دلیل نمیشود فقط به یکسری از اعداد تکیه و ازآنها برای بودجه نویسی استفاده کرد.
این نماینده مجلس شورای اسلامی تصریح کرد:در واقع بودجه نویسی کشور ما بصورت ثابت است اگرچه سعی بر این بوده که به سمت بودجه نویسی عملیاتی پیش برویم، اما همچنان بودجه بصورت ثابت نوشته میشود.
فولادگر عنوان کرد: بودجههای انعطاف پذیر و متغیر به نحوی نوشته میشود که بخشی از هزینهها را در گرو تحقق درآمدها قرار میدهد. منظور از بودجه عملیاتی این است که وقتی برای یک پروژه عمرانی بودجهای درنظر میگیریم براساس یک واحد سنجش برآورد میشود که این پروژه چه میزان هزینه دربردارد.
وی با اشاره به اینکه اگر واقعا به دنبال تحول در نظام بودجه هستیم باید بودجه عملیاتی شود، تاکید کرد: دولت و مجلس باید روزی که کار بودجه یکسال را تمام میکنند از فردای آن روز کار مشترک برای سال آینده و برنامه ریزی برای نظام بودجه ریزی را آغاز کنند.
وی در خصوص مواردی که مانع اجرایی شدن این امر میشود، گفت: یک بخش این موضوع مربوط به مدیران و نظام مدیریتی است. سازمان برنامه نویسی و کارشناسانی که مسئولیت این امر را به عهده دارند باید تقویت بشوند. بخش دیگر نیز مربوط به مجلس است که قانون را تصویب میکند. کمیسیون برنامه و بودجه، دیوان محاسبات و مرکزپژوهشهای مجلس نیز باید در این زمینه کار مشترک با دولت انجام بدهند.
فولادگر با اشاره به اینکه قانون گذاری و نظارت باید بر عهده مجلس گذاشته بشود، افزود: مجلس نمیتواند به نوشتن بودجه ورود پیدا کند و فقط میتواند طرح بدهد. اولویت ارائه لایحه با دولت است و در نهایت با همکاری مجلس باید به یک ساختار اصلاح شده بودجه نویسی دست پیدا کنیم.
نماینده مردم اصفهان در خصوص اینکه برای هدفمندی یارانهها در راستای کاهش بودجه جاری چه اقدامی باید انجام شود، گفت:با توجه به شرایط اقتصادی موجود باید هزینههای جاری کاهش پیدا کند، زیرا پروژهها و طرحهای عمرانی بسیار زیادی در کشور ناتمام است وهر چه اتمام این پروژه به طول بینجامد هزینهها افزایش مییابد و همین استهلاک موجب از بین رفت سرمایههای ملی خوهد شد.
وی یادآور شد: ساختار دولت نباید بزرگتر شود باید اصلاحاتی در این خصوص صورت پذیرد. هزینه جاری دولت باید کاهش پیدا کند مثلا اگرچه دراین بخش حقوقهای کارکنان دولت را نمیتوان کاهش داد، اما میتوان آن را هدفمند کرد یعنی از حجم کارکنان دولت کاست.
فولادگر درپایان با اشاره به هدفمند کردن هزینه های عمرانی افزود: در راستای کاهش هزینههای جاری ضرورت دارد هدفمندی یارانهها ساماندهی شود. این امر به این معناست که با حذف یارانه اقشار پردرآمد، این میزان به نیازمندان واقعی تعلق بگیرد و بخشی دیگر در زیرساختها هزینه شود و همچنین نظام سلامت هزینه بری زیادی دارد که این مقوله نیز باید هدفمند شود.