سخنگوی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرد از نظر این سازمان که بر پایه قانون مصوب مهرماه 1388 مجلس شورای اسلامی، مرجع ثبت این انجمن ها تعیین شده، انجمن حمایت از مصرف کنندگان ثبت شده در وزارت کشور، «ناشناخته» است.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، به نقل از شبکه اطلاع رسانی تولید و تجارت ایران، «غلامرضا کاوه» یادآوری کرد: براساس قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان مصوب مهرماه ۱۳۸۸ مجلس شورای اسلامی، مرجع قانونی ثبت انجمنهای حمایت از حقوق مصرف کنندگان، سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان است و سازمان صنعت، معدن و تجارت استانها به نمایندگی از وزارتخانه، نظارت بر این انجمنهای ملی، استانی و شهرستانی را بر عهده دارد.
کاوه تصریح کرد: انجمنی که خود را به عنوان متولی حمایت از مصرف کننده در جامعه معرفی کرده و در وزارت کشور به ثبت رسیده است، هیچگونه ارتباط سازمانی، فکری و موضوعی با قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان ندارد و فاقد اختیارات قانونی برای پیگیری حقوق مصرف کنندگان است.
وی ادامه داد: این انجمن از نظر سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان ناشناخته است و تشابه ظاهری با «انجمنهای حمایت از حقوق مصرف کنندگان»، باعث شد در مراکز خبری تصور شود اینها در یک مجموعه قرار دارند.
کاوه اضافه کرد: مدیرعامل این انجمن با مصاحبه و موضعگیری در نشریات و خبرگزاریها، ضمن اخلال در روند انجام امور و وظایف قانونی انجمنهای حمایت از حقوق مصرف کنندگان، باعث طرح دیدگاههای شخصی و سردرگمی مصرف کنندگان میشود که این موضوع مشکلاتی را در مسیر فعالیت انجمنهای قانونی حمایت از حقوق مصرف کنندگان ایجاد کرده است.
سخنگوی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان اعلام کرد: اکنون در بیش از ۲۹۰ شهرستان و ۲۷ استان، انجمنهای شهرستانی و استانی داریم. در تهران نیز انجمن ملی حمایت از حقوق مصرف کنندگان مشغول فعالیت است.
براساس فصل سوم قانون حمایت از حقوق مصرف کنندگان که مهرماه سال ۱۳۸۸ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید «انجمنهای حمایت از حقوق مصرف کنندگان» تشکل هایی مردم نهاد، غیردولتی و دارای شخصیت حقوقی مستقل و غیرانتفاعی محسوب میشوند که در مرکز استانها، شهرستانها و در تهران در قالب انجمن ملی شکل میگیرند و پس از ثبت در وزارت بازرگانی وقت (وزارت صنعت، معدن و تجارت) رسمیت پیدا میکنند.