معاون نظارت بر بهره برداری آب و فاضلاب کشور از وجود ۳۰۰ هزار انشعاب غیرمجاز در کشور خبر داد و گفت: این تعداد انشعاب غیرمجاز میبایست در کوتاه مدت سازماندهی شوند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، «شاهین پاکروح» معاونت نظارت بر بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در حاشیه سیزدهمین نمایشگاه بینالمللی آب و تأسیسات آب و فاضلاب ایران در جمع خبرنگاران اظهار داشت: خوشبختانه توانستیم سال آبی ۹۵ - ۹۶ را با وجود خشکسالی در کشور پشت سر بگذاریم در حالی که شاهد کاهش بارندگی و البته تنش آبی در بیش از ۲۹۶ شهر کشور بودیم.
وی افزود: میزان بارندگی در سال آبی ۹۵ - ۹۶ در کشور برابر با ۲۳۰ میلی متر بود که این میزان نسبت به درازمدت ۳ درصد کاهش و نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۵ درصد کاهش نشان میدهد.
پاکروح تصریح کرد: در سال آبی گذشته متأسفانه تنها در ۲ حوضه آبی کشور بارندگی مناسب داشتیم، اما در ۴ حوضه دیگر متاسفانه با کاهش ۲۵ تا ۲۸ درصدی میزان بارندگی نسبت به مدت مشابه سال گذشته روبرو بودیم.
وی ادامه داد: تحلیلهای چند سال اخیر نشان میدهد در نوع بارشها با تغییر رژیم روبرو هستیم به طوری که از میزان بارش برف که منجر به بالا آمدن سطح آبخوانهای کشور میشد، بسیار کاسته شده است.
این مقام مسئول با بیان اینکه «بررسیها نشان میدهد سرانه آب کشور به کمتر از ۱۳۰۰ مترمکعب به ازای هر نفر رسیده»، گفت: این امر بیانگر این مسأله است که خشکسالی در کشور تبدیل به یک امر واقع شده است.
معاون نظارت بر بهرهبرداری آب و فاضلاب کشور گفت: خشکسالی تنها مختص ایران نیست و این امر در بیشتر کشورها از جمله برخی از ایالتهای آمریکا و البته بخش هایی از ایتالیا نیز در حال وقوع و فشار به منابع آبی موجود در این کشورهاست.
وی با تاکید بر لزوم ساماندهی انشعابهای غیرمجاز آب تاکید کرد: در حال حاضر قریب به ۳۰۰ هزار انشعاب غیرمجاز در کشور وجود دارد و میبایست در کوتاه مدت سازماندهی شوند.
وی افزود: اخیراً مجلس محترم مصوبهای تصویب کرد که براساس آن دارندگان انشعابهای غیرمجاز میتوانند با مراجعه به ادارات آبفا و طی شرایط قانونی، انشعاب غیرمجاز خود را تبدیل به انشعابهای مجاز کنند.
این مقام مسئول درخصوص کیفیت آب شرب شهر تهران گفت: حدود ۷۰ درصد از آب شرب شهر تهران از آبهای سطحی تأمین میشود و این امر خوشبختانه باعث شده در کل مناطق تهران ما از آب شرب با کیفیت مناسب و استانداردی برخوردار باشیم.