کد خبر:۶۴۰۶۶۷
معاون وزیر نفت:

به‌زودی یکی از کشورهای تولیدکننده و صادرکننده متانول خواهیم شد

معاون وزیر نفت از تصمیم شرکت‌های تولیدکننده متانول ایران برای تاسیس یک کنسرسیوم و یا اتحادیه مشترک برای صادرات متانول خبر داد.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، مرضیه شاهدایی در حاشیه برگزاری نخستین سمینار تولید کنندگان متانول ایران با بیان اینکه در راستای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی شرکت‌های تولیدکننده متانول در سطح صنایع پتروشیمی کشور تصمیم به تاسیس یک کنسرسیوم و یا اتحادیه با رویکرد صادرات یکپارچه محصولات متانولی گرفته اند، گفت:در شرایط فعلی ظرفیت تولید متانول در صنعت پتروشیمی ایران حدود ۵. ۵ میلیون تن در سال بوده که با بهره برداری از چند طرح جدید شامل پتروشیمی مرجان، کاوه و بوشهر تا سال اینده ظرفیت تولید متانول ایران از مرز ۱۰ میلیون تن در سال عبور می‌کند.

معاون وزیر نفت با اعلام اینکه پیش بینی می‌شود ظرفیت تولید متانول در صنعت پتروشیمی کشور تا سال ۲۰۲۰ میلادی به بیش از ۱۷ میلیون تن افزایش یابد، تصریح کرد:بر این اساس ایران به زودی به یکی از بزرگترین کشورهای تولید کننده و صادرکننده متانول در سطح صنایع پتروشیمی جهان تبدیل خواهد شد.

مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی با اشاره به ضرورت صادرات یکپارچه شرکت‌های پتروشیمی کشور، اظهار داشت: صادرات یکپارچه محصولات مختلف پتروشیمی و پلیمری علاوه بر کاهش هزینه‌های صادرات، هزینه حمل و نقل محصولات را هم کاهش می‌دهد ضمن آنکه شرکت‌های پتروشیمی با هم افزایی می‌توانند ضمن جلوگیری از موازی کاری و رقابت در بازارهای پتروشیمی سودآوری بیشتری از محل فروش و صادرات محصولات پتروشیمی داشته باشند.

این عضو هیات مدیره شرکت ملی صنایع پتروشیمی با بیان اینکه از مدت‌ها قبل شرکت ملی صنایع پتروشیمی در چارچوب مسئولیت‌های حاکمیتی خود در صنعت پتروشیمی مطالعاتی را با مشارکت اساتید دانشگاه‌های معتبر کشور به منظور صادرات یکپارچه محصولات پتروشیمی انجام داده بود، بیان کرد: همزمان با تکمیل این مطالعات، امروز در حاشیه برگزاری سمینار تولید کنندگان متانول ایران، شرکت‌های تولیدکننده متانول به منظور تاسیس یک کنسرسیوم و یا اتحادیه برای صادرات یکپارچه متانول به توافق رسیدند.

وی با اعلام اینکه فعالیت یکپارچه هلدینگ‌ها و شرکت‌های پتروشیمی برای صادرات محصولات پتروشیمی و پلیمری علاوه بر اینکه می‌تواند منجر به هماهنگی تولیدکنندگان بر سر تعیین یک کف قیمتی برای صادرات محصولات پتروشیمی شود، سبب افزایش سودآوری، کاهش هزینه‌های حمل و نقل، بازرگانی، بازاریابی و صادرات محصولات پتروشیمی ایران در بازارهای منطقه‌ای و جهانی خواهد شد.

شاهدایی با اشاره به حمایت شرکت ملی صنایع پتروشیمی از تصمیم شرکت‌های تولیدکننده متانول به منظور صادرات یکپارچه و هماهنگ محصولات، تاکید کرد: این یکپارچگی بین شرکت‌های ایرانی منجر به تاثیرگذاری بیشتر ایران در بازارهای جهانی متانول خواهد شد.

معاون وزیر نفت با بیان اینکه هم اکنون فاز اول صادرات محصولات پتروشیمی ایران با محور متانول به صورت یکپارچه و در قالب یک کنسرسیوم صادراتی برداشته شده است، خاطرنشان کرد: امیدواریم در آینده این هماهنگی در بین تولیدکنندگان سایر محصولات پتروشیمی و پلیمری همچون اوره، آمونیاک، پلی اتیلن‌ها و ... هم اتفاق بیافتد.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار