
کد خبر:۶۴۷۴۹۲
خبرگزاری دانشجو از تازهترین کارشکنی فرانسویها گزارش میدهد
عاقبت گلابیهای برجام؛ توتال: آمریکا امر کند از ایران میرویم/ زنگنه: «غلط» ترجمه نکنید!
... ترامپ سبیل پاتریک پویانه را چرب کرده و پای توتال را به یک قرارداد پرسود در آمریکا بازکرده است. تصمیم مدیرعامل توتال حالا واضحتر شده است.
گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو-محمد علی امینی؛ هنوز معلوم نیست سرنوشت توتال در ایران چه میشود. آنها همچنان علاقه دارند یکی به نعل بزنند یکی به میخ! پاتریک پویانه مدیرعامل توتال یکبار میگوید تسلیم آمریکا نمیشود، درست چند روز بعد حرفش را پس میگیرد و میگوید هرچه پرزیدنت ترامپ بگوید همان است! به او حق میدهیم.
ماجرا از اینقرار است ترامپ سبیل پاتریک پویانه را چرب کرده و پای توتال را به یک قرارداد پرسود در آمریکا بازکرده است. تصمیم مدیرعامل توتال حالا واضحتر شده است. پیشبینیهای قبلی دلسوزان صنعت نفت محقق شده و علیرغم توصیههای متعدد گذشته که بارها گفتند و گفتیم؛ «آقایان! به توتال دل نبندید، سابقه این شرکت را در نظر داشته باشید، این شرکت قبلاً بر سر ما کلاه گذاشته، قرارداد را طوری تنظیم کنید این شرکت بهراحتی نتواند ما را سرکار بگذارد» برای بار دوم از یک سوراخ گزیده شدیم، متأسفیم از این رخداد و حالا باید کمکم از این شرکت فرانسوی بد عهد خداحافظی کنیم!

مدیرعامل توتال: هر جور شده میمانیم/ پاتریک پویانه: آمریکا هر چه بگوید همان است
اظهارات متناقض پاتریک پویانه در روزهای اخیر، از سیاستهای دوگانه این شرکت در قبال ایران حکایت دارد. او در اندیشکده چتم هاوس لندن گفت: «ما به آسانی تسلیم آمریکا نخواهیم شد. ما در انتظار این هستیم کنگره آمریکا چه تصمیمی میگیرد و چارچوب جدید برای تحریمها چگونه خواهد بود.»
تنها چند روز پس از این حرفها، رئیس توتال در چرخشی عجیب در گفتگو با سی ان ان تصریح کرد: «اگر نتوانیم قرارداد را در چارچوب قانونی پیش ببریم و به دلیل تغییر قوانین مربوط به تحریمها چنین چیزی امکانپذیر نباشد، باید قرارداد را بازبینی کرد.»
وی در ادامه علت این تغییر موضع را هم آشکار کرد و گفت: «ما در آمریکا کار میکنیم و در آنجا دارایی داریم؛ بهتازگی در این کشور داراییهایمان را زیاد کردیم.» توتال در روزهای اخیر قرارداد مالی پرسودی در آمریکا به امضا رسانده و حضور خود در بازار گاز مایع طبیعی آمریکا افزایش داده است. این شرکت سهام «اِنجی» شامل پروژه «ال ان جی کامرون» در ایالت لوئیزیانا، یکی از نخستین پایانههای صادرات گاز در آمریکای شمالی خرید و حالا منافعش به منفعت آمریکا بیشازپیش گرهخورده است.
کار به همینجا ختم نمیشود. رویترز گزارش داده که توتال اخیراً دفتر خود را در واشنگتن افتتاح کرده است. گفتهشده دفتر جدید توتال در واشنگتن پنج کارمند دارد و روابط این شرکت را با وزارت خزانهداری و وزارت خارجه آمریکا هماهنگ خواهند کرد تا توتال بتواند با هر تغییری در تحریمهای آمریکا انطباق داشته باشد.
داد مجلسیها از اظهارات پاتریک پویانه درآمد/ ژنرال: قرارداد را «بد» ترجمه نکنید!
اقدامات توتال در ایران و مواضع دوگانه رئیس این شرکت با واکنشهای مختلفی در داخل کشور همراه شد. محمد اسماعیل سعیدی، نماینده مردم تبریز در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو، در رابطه با چرخش مواضع توتال، گفت: «درگذشته هم شاهد بودهایم شرکت توتال علیرغم انعقاد قرارداد با ایران در میانه راه قرارداد را به حال خود رها کرده و از کشور خارج شده است. سال گذشته که زمزمههای قرارداد مجدد دولت با این شرکت درزمینه انجام پروژههای نفتی مطرح شد به مسئولان دولتی متذکر شدیم توتالیها به عهدشکنی و پیمانشکنی و تبعیت از سیاستهای آمریکاییها شهره هستند و از حسن نیت طرف ایرانی سوءاستفاده خواهند کرد؛ بنابراین نباید مجدداً این اجازه به آنها داده شود که ملت ایران را به تمسخر بگیرند و هرلحظه احساس کردند قرارداد را به حال خود رها کنند.»
هدایت الله خادمی نائب رئیس کمیسیون انرژی مجلس هم نسبت به حرفهای رئیس توتال واکنش نشان داده و به خبرنگار خبرگزاری دانشجو در همین رابطه گفت: «بنده این موضوع را یک سال پیش زمانی که الگوی قراردادهای جدید (IPC) مطرح بود فریاد زدم و گفتم هیچ تضمینی برای اینکه شرکتهای طرف قرارداد بر توافق خود پایبند بمانند دیده نشده است. توتال تاکنون خسارات زیادی به کشورمان زده است و بر اساس قانون طرفین قرارداد موظف هستند تا پایان قرارداد به آن پای بند باشند، اما امروز شاهد نقض عهد این شرکت فرانسوی هستیم. درواقع کسانی که این قرارداد را بستند و به هشدارهای کارشناسان گوش نکردند، مسئول این اتفاقات هستند.»
وزیر نفت دولت روحانی اما معقتد است توتال نمیتواند به این سادگی بیخیال قرارداد با ایران شود. زنگنه گفته: «توتال در شرایطی میتواند از این پروژه کنار برود که تحریمهای بین المللی از سوی شورای امنیت علیه ایران اعمال شود.»
وزیر نفت با بیان این که متاسفانه عدهای می خواهند که توتال از این پروژه کنار برود تا بگویند پیش بینی ما درست از آب در آمد، افزود: یک عده هم مرتبا خبرهای مربوط به حضور توتال در ایران را غلط ترجمه میکنند تا نگرانی ایجاد کنند؛ آدم که از ترس مرگ خودکشی نمی کند.
قرارداد «جذاب» هم نتوانست پای توتال را در ایران سفت کند!
جان کلام زنگنه و یارانش در تدوین IPC یک استدلال بود: «قرارداد را جذابتر میکنیم تا شرکتهای خارجی حاضر شوند به ایران بیایند»، اما انگار سرکنگبین صفرا فزوده و این «جذابیت» نهتنها توتال را در ایران نگه نداشته بلکه ما را در موضع ضعف قرار داده و هر طور شده میخواهیم برجام را حفظ کنیم تا توتال در ایران بماند، حتی به قیمت سکوت در مقابل نقض شدید برجام توسط آمریکا!
مسئولان ساختمان طالقانی و پاستور نشینها وابستگی شدیدی به قرارداد 4/8 میلیارد دلاری فاز ۱۱ پیدا کردهاند. حتی هفتههای اخیر اعلام کردند توتال کار خود را در ایران آغاز کرده است. پاتریک پویانه و مشاورانش، اما خیلی خوب به نقطهضعف طرف ایرانی پی بردهاند و هرروز با اتخاذ موضعی جدید دست ما را در پوست گردو گذاشتهاند. حالا کار بهجایی رسید که پاتریک دلا شواردیر، مدیر ارشد مالی شرکت، تعلل توتال را در شروع پروژه فاز ۱۱ تأیید کرد و بهصورت رسمی بیان کرد: «توتال در حال بررسی طرحهایی است تا برای اجرای پروژه گاز پارس جنوبی در ایران، آنها را به مناقصه بگذارد و قرارداد اصلی در ابتدای سال ۲۰۱۸، زمانی که موضع دولت آمریکا مشخص شود، امضا خواهد شد.»
مواضع و رفتار پاتریک پویانه و دیگر مسئولان ارشد توتال، از خداحافظی قریبالوقوع این شرکت با ایران خبر میدهد. این شرکت بدعهد فرانسوی حالا با بهانههای مختلف، هنوز نیامده میخواهد از فاز ۱۱ برود. ژنرال انگار نمیخواهد به این راحتیها رفتن پاتریک و همکارانش را باور کند. به نظر میرسد تنها راهکار حفظ توتال، موضعگیری صریح و تهدید این شرکت به شکایت خواهد بود. وزیر نفت باید قید رفاقتها را بزند و صراحتاً از مسئولان توتال بخواهد به مفاد قرارداد پایبند باشد، در غیر این صورت در مجامع بینالمللی از آنها شکایت کند. کسی چه میداند، شاید این حربه بتواند غول نفتی فرانسوی را در ایران نگه دارد.
واکنشهای کاربران فضای مجازی به عهدشکنی توتال/ چه کسی پاسخگوی ضرر پنج میلیارد دلاری است؟
عهدشکنی توتال اما واکنش گسترده کاربران فضای مجازی را به دنبال داشت. مردم با یادآوری سخنان منتقدان هنگام امضای قرارداد IPC به سخنان وزیر نفت استناد میکردند که گفته بود هر یک سال تأخیر در اجرای پروژه فاز یازده پارس جنوبی، پنج میلیارد دلار خسارت برای کشور به دنبال دارد.
خدا به جاده مخصوصیهای نارنجی و آبی پوش رحم کند که پس از برجسته کردن تشکیل کمیتههایی امثال ایکاپ، حالا راه را برای واردات خودرو هموار کردند و حاشیه سود فرانسویها را تضمین. بعید نیست با گربه رقصان اروپاییها، هموطنان لوران فابیوس مثل وزیر امور خارجه مرموزشان زیر میز بازی بزنند و تهران را به مقصد برج ایفل ترک کنند.
لینک کپی شد
گزارش خطا
۰
ارسال نظر
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
اینکه غلط ترجمه شده یا نه هنوز مطمئن نیستیم/ اما اینکه ی وزیر نفت در یک جلسه کاری با حضور مهمانان خارجی از روی متن، جملات انگلیسی را بریده بریده بخوانند و برخی کلمات رو اشتباه تلفظ کنند و اون بابایی که پشت صندلی ایشون هر از چند گاهی برای تصحیح غلط های ی وزیر سرش رو بیرون می آورد و تذکر میداد نشون میده که چقدر ایشون به زبان انگلیسی مسلط هستند !!!!! / برای همین تذکرات ایشون در باب ترجمه را جدی بگیرید !!
پاسخ
و قتی دوستان ی زنگنه در وزارت خارجه که چند سال در امریکا تحصیل کردند و ادعا میکنند که انگلیسی را با لهجه صحبت میکنند بقول خانم شرمن کلمه « lift» را که در انگلیسی بمعنای suspend (معلق نگه داشتن ، موقتا متوقف کردن) است را «end» (خاتمه دادن و پایان دادن ) ترجمه میکنند ؛ خوب ی زنگنه حق دارد شک کند که ترجمه درست است یا نه !! و بگوید :«غلط ترجمه نکنید » / جناب ی زنگنه ، شما که دست به ترجمه خوبی دارید لطف کنید قبل از ترجمه متن اصلی قرارداد نفتی توتال ، آن را در اختیار ملت بیسواد بگذارید تا مثل دولت تدبیر و امید باسواد بشوند !!! البنه اگر نگویید که محرمانه است !؟
پاسخ