رئیس کنفدراسیون صادرات ایران اظهار داشت: خلاء حضور در سازمان تجارت جهانی باید با انعقاد تعرفه ترجیحی با کشورهای مختلف پر شود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو محمد لاهوتی در جلسه هماندیشی تشکلهای صادراتی حوزه صنایع غذایی و مسئولان وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صنعت که توسط کنفدراسیون صادرات ایران برگزار شد با اشاره به پیوستن کشور افغانستان به سازمان جهانی تجارت گفت: تعرفههای این کشور متناسب با تعرفههای جهانی است و بر این اساس یکی از مشکلاتی که در صادرات با این کشور رخ داده است، این است که تعرفههای این کشور برای واردات کالاهای ایران و ترکیه متفاوت است.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران افزود: بنابراین باید تلاش کرد که از روشهای دیگر خلاء حضور ایران در سازمان جهانی تجارت را پرکرد.
وی با اشاره به اینکه عدم عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی سیاسی است، گفت: ایران بزرگترین کشور خارج از سازمان جهانی تجارت است.
لاهوتی گفت: چین زمانی که عضو سازمان تجارت جهانی نبود، این مساله را با انعقاد تعرفههای ترجیحی حل کرد و میزان حجم تجارت خود را تعدیل کرد، بنابراین لازم است قبل از اینکه بازارها به روی کالاهای ایرانی بسته شود، مشکلات را حل کرد و به دلایل ذکر شده انعقاد قراردادهای تعرفه ترجیحی میتواند راهگشای بخشی از مشکلات باشد.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران بیان داشت: صادرکنندگان و واردات کنندگان انتظار دارند، با انتشار کتاب مقررات صادرات و واردات حداقل به مدت یکسال زمینه تغییر تعرفه از بین برود، در حالی که اکنون چنین نیست و تصمیمات در مورد تغییر تعرفهها به چشم میخورد.
لاهوتی گفت: وزارت جهاد کشاورزی در حوزه رفع موانع تولید صادرات محور در شروع دولت دوازدهم کارگروهی تشکیل داد و اعضایی را برای آن انتخاب کرد، تا موانع صادراتی در این حوزه برطرف شود که تاکنون چند جلسه از این کارگروه برگزار شده و امیدواریم با برگزاری این جلسات تا پایان سال ۹۶ و شروع سال ۹۷ خروجی مثبت را شاهد باشیم.
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با بیان اینکه جلساتی با گمرک برای ورود موقت برگزار شده است، گفت:، اما هنوز مشکلاتی وجود دارد. در گذشته صندوق ضمانت صادرات اعلام آمادگی کرده بود که به مشتریان خود تضمین برای ورود کالا برای ارایه به گمرک را بدهد، اما گمرک این موضوع را نپذیرفت.
لاهوتی بیان داشت: نباید در مورد واردات به منظور صادرات مجدد سختگیری کرد.