آخرین اخبار:
کد خبر:۶۴۸۷۶۷
رئیس جمهور سابق افغانستان:

آمریکا مسئول تقویت داعش در کشور ماست

رئیس جمهور سابق افغانستان در گفتگو با یک رسانه آلمانی انتقاد شدیدی به سیاست‌های جنگ طلبانه آمریکا در افغانستان وارد کرده و ایالات متحده را مسئول جنگ طولانی و تقویت داعش در کشورش دانست.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، "حامد کرزی" رئیس جمهوری سابق افغانستان در گفت و گو با نشریه بیلد آلمان انتقاد شدیدی به سیاست‌های آمریکا در کشورش وارد کرد.

وی آمریکا را برای جنگ طولانی و همچنین قدرت گرفتن داعش در کشورش مسئول دانسته و تاکید کرد که تقویت حضور نظامی آمریکا در افغانستان که برای آن برنامه ریزی شده است هیچ راه حلی نیست.

کرزی از سال ۲۰۰۱ تا ۲۰۱۴ رئیس جمهور افغانستان بود و با آمریکا در جنگ علیه طلبان همکاری می‌کرد.

حالا وی واشنگتن را متهم می‌کند که هیچ طرح واقعی برای ساختن کشورش و ایجاد یک دولت کارآمد در افغانستان ندارد. علاقه اصلی آمریکا در افغانستان رقابت جهانی برای برتری در منطقه است. آمریکایی‌ها به قدرت‌های اتمی یعنی چین، روسیه، هند و پاکستان و همچنین ایران که هر کدام نقشی را در منطقه ایفا می‌کنند می‌نگرند.

کرزی همچنین تاکید کرد که کشورش به صحنه مقابله قدرت‌های خارجی تبدیل شده است. بزرگترین مانع برای روند صلح داخلی در افغانستان آمریکا و پاکستان هستند.

رئیس جمهور سابق افغانستان همچنین تاکید کرد که جنگ آمریکا در کشور ما خشم ایجاد کرده و غیر سازنده است. برای موفقیت در جنگ علیه تروریسم، آمریکا باید به دنبال همکاری با قدرتهایی از جمله چین، روسیه و ایران باشد.

آمریکا در سال جاری میلادی حدود سه برابر بیشتر نسبت به سال گذشته بمب و موشک به افغانستان پرتاب کردند. شمار قربانیان غیر نظامی در این بمباران‌ها هم افزایش پیدا کرده است.

حالا زیر بار فشارهای آمریکا کشورهای عضو ناتو می‌خواهند شمار نیروهای خود در عملیات افغانستان را از ۱۳ هزار نفر به ۱۶ هزار تن افزایش دهند. نیرو‌های طالبان نیز در سال جاری میلادی قلمرو تحت نفوذ خود در افغانستان را گسترش داده اند.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار