این کنگره در محورهای ویژگی و معیار غذای حلال و طیب، قواعد فقهی مرتبط با فرآورده های حلال، اشتراک و افتراق ادیان در معیار حلال، معیار حلیت گوشت و فرآورده های آن، طهارت و نجاست در فرآورده های حلال و مسائل مستحدثه در فرآورده های حلال در حال برگزاری است.
در این کنگره اساتید و کارشناسانی مانند مشار حسین، پژوهشگر ارشد SESRIC از پاکستان، دکتر احسان اووت، دبیر کل موسسه استاندارد و متدولوژی کشورهای اسلامی از ترکیه(OIC-SMIIC) ، پروفسور وینای دهلان(مدیر بنیاد مرکزی تحقیقات حلال تایلند)، عام بستامان(عضو هیئت علمی دانشگاه،فارغ التحصیل رشته مدیریت و برنامه ریزی از اندونزی) و صابر علی خان(متودولوژیست ارشد مرکز جهانی تحقیقات و تمرکز قومی از انگلستان) به ایراد سخنرانی خواهند پرداخت.