به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، غلامرضا اصغری، رئیس سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت امروز در نخستین کنگره بین المللی فرآوردههای حلال در برج سپید دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یکی از اهداف این سازمان تولید فرآوردههای سلامت محور با تاکید بر موضوع حلیت است.
وی با اشاره به اینکه موضوع فرآوردههای حلال در سلامت جسمی و روانی افراد جامعه موثر است، خاطرنشان کرد: علاوه بر تولید محصولات حلال باید به ضرورت بحث حلال و دوری از حق الناس نیز توجه شود.
رئیس سازمان غذا و دارو وزارت بهداشت با تاکید بر تبیین موضوع فرآوردههای حلال در کشور و عرصه بین المللی افزود: ما باید بتوانیم مصرف تولیدات حلال را برای مسلمانانی که در کشورهای دنیا سکونت دارند تسهیل کنیم و شرایط دسترسی آنان به غدای حلال را فراهم کنیم.
وی در پایان بیان کرد: در جهت اشاعه و تولید محصولات حلال سازمان غذا و دارو با حوزههای علمیه همکاری دارد.
راه اندازی دبیرخانه دائمی فرآوردههای حلال
در ادامه حجت الاسلام طباطبایی، دبیر علمی نخستین کنگره بین المللی فراورده های حلال با اشاره به برگزاری دو روزه این کنگره در مشهد گفت: در این دو روز ۱۵ سخنران داخلی و ۳۰ سخنران خارجی در سه حوزه شریعت، پژوهش و فناوری و اقتصاد سخنرانی خواهند کرد.
وی با مهم دانستن نقش فرآوردههای حلال در سلامت جامعه، بیان کرد: دبیرخانه دائمی فرآورده های حلال راه اندازی شود.
اصغری بررسی مسائل و خلاءهای پژوهشی موضوع حلال در حوزه های غذا، دارو، فرآورده های آرایشی-بهداشتی را از اهداف این کنگره عنوان کرد و افزود: شریعت و فرآورده های حلال، پژوهش؛ فناوری و فرآورده های حلال، اقتصاد و فرآورده های حلال از جمله محورهای اصلی این کنگره است.
دبیر علمی کنگره بین المللی فرآورده های حلال با تاکید بر تولید فرآوردههای حلال به نقش این مهم در عرصه بین المللی اشاره و تصریح کرد: به دلیل گستردگی این حوزه این کنگره در پنج حوزه ویژگی و معیار غذای حلال و طیب، معیار حلیت گوشت و فرآورده های آن، قواعد فقهی مرتبط با فرآورده های حلال، اشتراک و افتراق ادیان در معیار حلال، طهارت و نجاست در فرآورده های حلال و مسائل مستحدثه در فرآورده های حلال برگزار میشود.