آخرین اخبار:
کد خبر:۶۵۴۹۳۱
یادداشت اختصاصی/ حسن عابدینی

بازخوانی راهبردهای تازه امنیت ملی آمریکا/ چرا ایالات‌متحده برای اثبات رژیم صهیونیستی برابر دنیا ایستاد؟

ترامپ در راهبرد جدید، از کره شمالی و ایران به عنوان مهمترین تهدیدات برای امنیت آمریکا نام برده است.

«حسن عابدینی» کارشناس مسائل آمریکا در یادداشتی که برای خبرگزاری دانشجو ارسال کرد، نوشت:

به تقارن اعلام راهبرد امنیت ملی جدید امریکا با وتوی قطعنامه مبنی بر مخالفت با انتقال سفارت امریکا به قدس در شورای امنیت نشان می‌دهد که امریکا سیاست یک در برابر همه یا همان قاعده بازی برد - باخت را در دهه دوم قرن بیست و یکم در پیش گرفته است. نیکی هیلی نماینده امریکا نزد شورای امنیت سازمان ملل هم برای نخستین بار طی شش سال گذشته یک تنه دست هایش را مقابل ۱۴ عضو دائم و غیر دائم بالا برد تا با پای بندی به راهبرد ترامپ، به افکار عمومی دنیا " نه " بگوید.

موضوعی که نشان از بازخوانی تازه از روابط آمریکا با دیگر کشورهای جهان بر اساس حاصل جمع صفر دارد.

شعار (آمریکا نخست) که ترامپ در دوران مبارزات انتخابات ریاست جمهوری اش مطرح کرده بود، زیربنای راهبردی است که در ۶۸ صفحه تدوین شده است.

۱. مبارزه با تهدیدات جهانی: کنترل مرزهای را با هدف جلوگیری از ورود تروریست‌ها و جنایتکاران بین المللی تشدید می‌کند، اما در حقیقت فشار بر مهاجران در دستور کار قرار دارد.

۲. تجارت: دولت‌های گذشته آمریکا معتقد بودند که اگر اقتصاد جهانی شکوفا شود تمام کشورهای جهان از منافع آن بهره مند می‌شوند. راهبرد امنیت ملی جدید دولت ترامپ بر این مسئله تاکید شده است که آمریکا باید اطمینان حاصل کند که روابط تجاری و بازرگانی به‌گونه‌ای باشد تا از این رهگذر کسری‌های تجاری آمریکا جبران گردد.

۳. ارتش قدرتمند: در راهبرد امنیت ملی جدید بر افزایش بودجه نظامی آمریکا تاکید شده است تا از این رهگذر بتوان از ارتش و نیروهای نظامی به عنوان ابزاری برای ایجاد صلح استفاده شود. همکاری بیشتر با صنایع نظامی و نوسازی زرادخانه هسته‌ای آمریکا هم در دستور کار قرار دارد. قراداد‌ها با عربستان، قطر، ژاپن و ... در این چارچوب قابل تحلیل است.

۴. نهادهای بین المللی: راهبرد امنیت ملی جدید آمریکا تصریح داردکه کشورهای دیگر از سازمان ملل و موسسات مالی بین المللی به سود خود و به زیان آمریکا استفاده کرده اند. در این راهبرد همان خواسته همیشگی ترامپ مبنی بر این که اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) باید هزینه‌های بیشتری تقبل کنند مورد تاکید قرار گرفته است.

۵. مقابله با چین: در راهبرد جدید، چین نیز همانند روسیه یک قدرت «تجدید نظر طلب» توصیف شده است که در نظر دارد جهان را بر اساس آرمان‌های خود تغییر دهد. محدود کردن صدور روادید ورود به آمریکا برای جلوگیری از سرقت حقوق مالکیت معنوی توسط خارجی ها، به ویژه چینی‌ها در راهبرد جدید توصیه شده است.

۶. مواجهه با روسیه:راهبرد امنیت ملی جدید دونالد ترامپ تصریح دارد که روسیه در راستای تضعیف اعتبار آمریکا و دولت‌های اروپایی اقداماتی انجام داده است و از حملات روسیه به گرجستان و اوکراین به عنوان دو نمونه از این اقدامات یاد می‌کند. در این سند هشدار می‌دهد که روسیه و چین از حملات سایبری و تبلیغات آنلاین علیه آمریکا استفاده می‌کنند. 

۷. تهدیدات کره شمالی: طبق راهبرد جدید، واشنگتن آمادگی دارد در برابر هر گونه اقدام تجاوزکارانه کره شمالی به زور متوسل شود و برای وادار کردن پیونگ یانگ به متوقف کردن برنامه تسلیحات هسته‌ای اش گزینه‌های خود را بهبود بخشد. با این حال، این گزینه‌ها به طور کامل در سندی که ترامپ ارائه داد تشریح نشده اند. 

۸. تهدید کشورهای نزدیک آمریکا: در راهبرد امنیت ملی جدید دولت دونالد ترامپ در مورد خشونت، قاچاق مواد مخدر و مهاجرت غیرقانونی در کشورهای آمریکای لاتین نیز هشدار داده شده است. ترامپ از کوبا و ونزوئلا به عنوان دولت هایی که دارای الگوهای حکومتی "هرج و مرج طلبانه چپگرای خودکامه" هستند نام می‌برد.

۹. خاورمیانه با محوریت اسراییل: راهبرد جدید به طور ویژه، این مسئله را که تنش در روابط اسرائیل و فلسطینی‌ها مهمترین و کانونی‌ترین بحران در خاورمیانه است، رد می‌کند. در سند راهبرد امنیت ملی جدید آمریکا خاطرنشان شده است: اگر کشورهای متخاصم (در منطقه خاورمیانه) در خصوص مسئله امنیت با تل_آویو به زمینه‌های مشترکی دست یابند، درخواهند یافت که "اسرائیل دلیل مشکلات در خاورمیانه نیست. 

۱۰. پاکستان: در راهبرد امنیت ملی جدید دولت آمریکا بر این نکته تاکید شده است که پاکستان باید تروریست‌های بین المللی در خاکش را رهگیری و سرکوب کند. در این سند بر این نکته نیز تاکید شده است که اگر پاکستان در زمینه مقابله و مواجهه با تروریسم و گروه‌های تروریستی همکاری بیشتری به عمل آورد، امتیازات تجاری و سرمایه گذاری بیشتری را از آمریکا دریافت خواهد کرد. این رویکرد منطقه‌ای را می‌توان بخشی از رویکرد کلان آمریکا در راستای مهار چین و مقابله با برنامه‌های پکن در پاکستان توصیف کرد.

۱۱. متحدان خاور دور: در این سند بر ضرورت ایجاد سامانه‌ها و شبکه‌های دفاعی بهتر و کارآمدتر ژاپن و کره_جنوبی در برابر موشک‌های بالستیک (قدرت‌های متخاصم) و نابود کردن این موشک‌ها حتی پیش از پرتاب تاکید دارد. البته، در باره نحوه انجام این کار توضیحی نمی‌دهد.

۱۲. ایران و کره شمالی: در این راهبرد، ترامپ از کره شمالی و ایران به عنوان مهمترین تهدیدات برای امنیت آمریکا نام برده است. ترامپ از گروه‌های افراطی مانند داعش و القاعده نیز به عنوان دیگر تهدیدات مهم علیه امنیت آمریکا یاد کرده است. در راهبرد جدید بر وجود تهدیداتی سایبری نیز تاکید شده است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار