کارشناس ارشد تحقیق و توسعه شرکت عصر صنعت سبز کاسپین ایرانیان گفت: متاسفانه ۸۰ درصد دانشجویان قابلیتهای فنی و صنعتی ندارند؛ اگر دانشجو واقعا به دنبال کار صنعتی باشد و یا کار نرم افزاری خوبی آموخته باشد، میتواند موفق شود.
به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، شرکت «عصر صنعت سبز کاسپین ایرانیان» (CGI) در سال ۱۳۹۳ با هدف مدیریت و امحاء پسماندها با رعایت قوانین زیست محیطی و با استفاده از نیروهای دانشگاهی و نخبه اقدام به تأسیس مرکز مدیریت پسماند واحدهای صنعتی در استان قزوین کرد.
این شرکت مأموریت خود را در به کارگیری فناوری و تأسیسات به روز و پیشرفته و شیوههای عملیاتی مناسب با در نظر گرفتن اصول و استانداردهای مرتبط در جهت فراهم کردن محیطی سالم و ایمن دنبال میکند و در حال حاضر فعالیت خود در امر مدیریت پسماندهای صنعتی و ویژه با تمرکز بر بازیافت، امحا و دفن مهندسی پسماندها آغاز کردهاست.
امیر علی پوراحمدی، کارشناس ارشد تحقیق و توسعه شرکت عصر صنعت سبز کاسپین ایرانیان خود برآمده از دانشگاه است و اعتقاد زیادی هم به استفاده از ظریفیتهای دانشگاهی برای پیشرفت این شرکت دارد و در همین راستا از اساتید و دانشجویان بیشتری هم در بحث اداره شرکت استفاده کرده است، همین موضوع هم باعث شد تا گفت وگویی تفصیلی با پوراحمدی داشته باشیم.
مشروح این گفتوگو به شرح ذیل است:
خبرگزاری دانشجو: برای اولین سئوال میخواهیم بدانیم که چه تعداد از نیروهای شما از قشر دانشگاهی است؟
پوراحمدی: از تعداد ۵۰ نفر که در این شرکت (سایت) فعالیت میکنند، ۱۰ نفر آنها از فارغ التحصیلان سالهای اخیر دانشگاه هستند و حدود ۱۵ نفر دانشجویان دانشگاه شریف و دانشگاه تهران هستند که در حدود ۱۰ تا ۱۵ سال پیش فارغ التحصیل شده اند.
میتوان گفت که ۵۰ درصد کارکنان ما در جمع مجموع از فارغ التحصیلان دانشگاههای تهران، شریف و امیرکبیر هستند.
این تعداد که گفته شد جزو نیروهای متخصص و مهندسی شرکت بوده و اکثر این دانشجویان فارغ التحصیلان مهندسی شیمی و فیزیک هستند؛ البته چند نفر نیز فارغ التحصیلان رشتههای مکانیک، کامپیوتر و منابع طبیعی هستند.
* بخشی را برای حمایت از محققان دانشگاهی راهاندازی کردیم
خبرگزاری دانشجو: آیا در شرکت شما بخشی مختص به فعالیت دانشگاهیان وجود دارد؟
پوراحمدی: بله. ما بخشی را برای حمایت محققان دانشگاهی راهاندازی کردیم و الان دانشجویان در این بخش مشغول به فعالیت هستند و هزینههای تحقیقات آنها را به عهده گرفته ایم و توانسته ایم پیوند بین صنعت و دانشگاه ایجاد کنیم؛ بسیاری از دانشجویانی که در این شرکت فعال هستند، در آینده به عنوان نیروی شرکت میتوانند مشغول شوند، حتی گاهی ما هزینه ایاب و ذهاب تحصیل دانشجویانی که نخبه باشند و بتوانند مشکلی از ما را برطرف کنند میپردازیم.
همچنین تجهیزاتی در این شرکت وجود دارد که به صورت انحصاری در اختیار ماست و ما آن را برای انجام پروژه تحقیقات و آزمایشی در اختیار دانشجویان قرار میدهیم.
* استفاده از دانشجویان برای رفع مشکلات شرکت
خبرگزاری دانشجو: استفاده از نیروهای دانشگاهی و نخبه چه تاثیری در پیشرفت شرکت شما داشته است؟
پوراحمدی: این موضوع تاثیرات بسیاری داشته، ما از دو سال پیش بحث استفاده از نیروهای دانشگاهی را به صورت جدی پیگیری کردیم و با ارتباطی که با اساتید دانشگاه گرفتیم دانشجویان نخبه را شناسایی کرده و از آنها برای رفع مشکلات استفاده میکنیم.
ما در بحث پسماند توانستهایم با استفاده از نیروهای نخبه دانشگاهی این بخش را به درستی مدیریت کنیم. طرحی در این رابطه انجام شد که بیش از ۱۴ ماه به طول انجامید و شرکت بیش از ۱۵۰ میلیون تومان هزینه کرد و به شکر خدا اکنون این سیستم به کمک دانشگاه راه افتاده است.
این بخشی از کار ما بود که توانستیم به کمک دانشگاه آن را با موفقیت انجام دهیم و در بخشهای دیگر نیز اقداماتی بسیار خوبی صورت گرفته است.
خبرگزاری دانشجو: پس دانشگاه توانسته است به صنعت شما کند؟
پوراحمدی: بله. ما با استفاده از نیروهای دانشگاهی میتوانیم سریعتر به اهدافی که داریم برسیم و دانشگاه میتواند در پیشرفت شرکت کمک شایانی به ما داشته باشد.
حتی گاهی در رابطه با ساخت دستگاههای مورد نیاز دانشجویان توانسته اند با مهندسی معکوس یک دستگاه وارداتی و ساخت آن به ما کمک کنند.
* مدیران صنایع و شرکتها باید به دانشجویان اعتماد کنند
خبرگزاری دانشجو: برخی از دانشجویان از اینکه بازار کاری برای آنها وجود ندارد گلایه دارند، به نظر شما چگونه میشود مشکلاتی که بر سر راه دانشجویان برای ورود به بازار کار وجود دارد را برطرف کرد؟
پوراحمدی: مهمترین مسئله در این رابطه اعتماد مدیران صنایع و شرکتها به دانشجویان است؛ البته مسئله اعتماد یک طرف ماجراست و مسئله بعد این است که مدیر باید بتواند منافع سازمان و نهاد خود را هم مدنظر قرار دهد برای همین نمیتواند خیلی سرمایه گذاری برای آموزش دانشجویان داشته باشد.
متاسفانه ۸۰ درصد دانشجویان قابلیتهای فنی و صنعتی ندارند، اگر دانشجو واقعا به دنبال کار صنعتی باشد و یا کار نرم افزاری خوبی آموخته باشد، میتواند موفق شود.
متاسفانه به نظر میرسد برخی از دانشجویان علاقهای به کارهای فنی و صنعتی ندارند و یا اینکه برای فراگیری مسائل فنی و صنعتی آنچنان که باید تلاش نمیکنند، یک مشکل دیگر اینجاست که دانشجو احساس میکند باید از همان ابتدا حقوق بالایی را دریافت کند، در صورتی که این گونه نیست و دانشجو باید برای جایگاه مناسب تلاش کند.
دانشجویان باید خود را از لحاظ فنی توانا کنند، متاسفانه درسهایی که دانشجویان میخوانند خیلی به درد صنعت نمیخورد. دانشجو باید خود را از لحاظ نرم افزاری نیز توانا کند. دانشجویان باید بتوانند خوب فکر کنند و خوب ایده بدهند و از طرفی هم در شروع کار باید مقداری قانع باشند.
خبرگزاری دانشجو: به نظر شما اینکه دانشجویان قابلیت صنعتی و فنی ندارند به خاطر ضعف دانشگاه است؟
پوراحمدی: بله؛ اینکه دانشجویان قابلیت صنعتی و فنی ندارند، ضعف دانشگاه است، چون دانشگاه تنها روش پژوهشها را آموزش میدهد و هیچ کدام از دانشگاههای ما البته به جز فنی و حرفهای کار فنی را به دانشجو آموزش نمیدهند و اینجا دانشجو نیاز است تلاش بیشتری داشته باشد تا بتواند پیشرفت کند.
* بخش ارتباط با صنعت در دانشگاهها بسیار ضعیف است
خبرگزاری دانشجو: شما به عنوان یک کارشناس در این حوزه چه پیشنهادی دارید که این مشکل حل شود؟
پوراحمدی: اکنون یک بخش در دانشگاهها به عنوان بخش ارتباط با صنعت وجود دارد که متاسفانه این بخش بسیار ضعیف است و سرمایه گذاری برای آنها صورت نمیگیرد.
به نظر من این بخش میتواند در سال کارگاههای فنی را برگزار کند و به دانشجویان آموزشهای لازم را بدهد. بخش ارتباط با صنعت کارهای بسیاری میتواند انجام بدهد، ولی به نظر بنده بودجه کافی در اختیار ندارد. مثلا میتواند از شرکتها و کارخانههای مختلف برای دانشجویان بازدید بگذارند اگر این اتفاق رخ دهد کارهای بسیار خوبی میتواند صورت بگیرد.
*اقتصاد مقاومتی میتواند به پایداری صنایع کمک کند
خبرگزاری دانشجو: به عنوان سئوال آخر در شرکت شما در رابطه با اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید مقام معظم رهبری هم است، چه اقداماتی صورت گرفته است؟
پوراحمدی: خوشبختانه مدیران شرکت ما به بحث اقتصاد مقاومتی بسیار پایبند هستند و در بخشهای مختلف سعی شده این موضوع توجه شود.
به طور مثال در بخش مدیریت پسماند این موضوع بسیار توجه بوده است به اعتقاد ما این موضوع میتواند بر پایداری شرکتها کمک کند و سعی کردیم تا آنجایی که بتوانیم مسائل اقتصاد مقاومتی را مد نظر قرار دهیم.