به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو؛ بحث کمبود برنج خارجی چند وقتی است که مردم را نگران کرده و باعث گرانی برنج خارجی شده است. در این گزارش به بررسی چرایی کمبود و گرانی برنج پرداخته ایم.
آقاطاهررئیس بنکداران برنج معتقد است: بیست و سه درصد برنج هندی افزایش قیمت پیدا کرده کمبودی وجود ندارد ولی گران است. برنج هایی که قبلا خریدند چرا در بازار توزیع نکردند؟
بر اساس آمارها طی شش ماه یک میلیون و شصت تن برنج وارد کشور شده است ، همین مقدار سال گذشته وارد شد چرا کمبود وجود دارد مشخص نیست؟
شاه حسینی رئیس انجمن واردکنندگان برنج معتقد است: باری در انبارها نمانده و برنج های گمرک هم در مرحله عملیاتی و ترخیص قرار گرفته اند.
ثبت سفارش مشکلی است که این بار گریبان بازار برنج را گرفته است، این که در یک تاریخ محدود چند نفر توانستند سفارش خود را ثبت کنند؟ یا چرا از بین 50 نوع برنج خارجی فقط چند نوع برنج وارد کشور می شوند این هم مشکل دیگری است.
آقاطاهررئیس بنکداران: در برج 9 جلوی ثبت سفارش را گرفتند چرا فقط یک عده خاص و یک برند خاص توانستند ثبت سفارش کنند؟
معاون بازرگانی و صنایع تبدیلی وزارت کشاورزی مهرفرد: به صورت هم زمان دو سیاست را اجرا می کنیم شرکت بازرگانی دولتی موظف شده برنج را بخرد ولی کشاورز تمایل داشته باشد شرکت بازرگانی دولتی می خرد و به عنوان ذخائر حفظ می کند. رصد کردیم و ذخائر موجود را بررسی کردیم و ثبت سفارش را باز خواهیم کرد.
از یک طرف انجمن تولیدکنندگان می گویند نیاز وارد 700هزار تن است و واردکنندگان می گویند نیاز واردات 1200000 تن است.
اکبریان نائب رئیس انجمن تولیدکنندگان می گوید: خوشبختانه برای برنج ایرانی درب تمام شالیکاران و کارخانه ها باز است و می توانند تمام نیاز کشور را پوشش دهند.
واردکنندگان و تولیدکنندگان هر کدام به نفع خود آمارهایی می دهند و این میان تنها مصرف کننده به کمبود و قیمت بالا رسیده است.