راضی جلالی استاد تمام دانشگاه شهید چمران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجو از اهواز گفت: متاسفانه اتفاقاتی که در سالیان اخیر رخ داده است و مشکلات مربوط به ریزگردها را به شکل افزایشی چندبرابر کرده است، نتیجه و حاصل یک اتفاق ساده نیست، چندین عامل دست به دست هم داده اند که متاسفانه عمده آن به قصور دستگاه های متولی و اینکه هر کدام از دستگاه ها مشکلات را به گردن سایر دستگاه ها می اندازند،برمی گردد.
جلالی اظهار کرد: نتیجه کلی این است که ما شاهد هستیم مردم ضرر آن را می دهند. در همین چند روز گذشته نزدیک به 800 نفر از مردم راهی بیمارستان شدند، خیلی از آن ها مشکلات جدی پیدا کردند و خیلی از افراد که مراجعه نکردند مخصوصا کودکان در آینده دچار مشکل خواهند شد و عوارض جبران ناپذیری را برای آن ها ایجاد خواهد شد.
استاد تمام دانشگاه شهید چمران اظهار کرد: من فکر می کنم قصور دستگاه های متولی چه دولت فعلی، چه دولت های گذشته، این بود که شعار و و عده دادند و متاسفانه این شعارها عملی نشد، خیلی آرام و مخفیانه آب کارون را به بهانه های مختلف مثل تامین آب شرب سایر استان ها انتقال دادند ، تالاب های ما را برای برداشت نفت خشک کردندکه نتیجه آن شد که کانون های داخلی مزید بر علت شد به طوری که شاهد آن هستیم که در برخی روزها بنابر نظر کارشناسانی که در این امر صاحب نظر هستند گرد و خاک علاوه بر منشا خارجی، منشا داخلی هم پیدا کرده است.
وی افزود: رودخانه ها کم آب شده، کشاورزی عملا به تعطیلی حرکت می کنند، خوزستانی که این همه سال، در دوران دفاع مقدس و مشکلات پس از آن بوده است، شجاعانه در برابر دشمن ایستاد و شهدای زیادی را خدمت انقلاب داده است این حقش نیست که مسئولان و متولیان این امر فقط وعده بدهند و به قول هایشان عمل نکنند و قصور داشته باشند.
جلالی در ادامه تصریح کرد: چه مسئولان اجرایی و چه نمایندگان مردم، در دوره های مختلف حق مطلب را ادا نکردند، به عنوان نماینده مردم به طور جدی مطالبه نکردند واقعا وظیفه آن ها بود که از حق مردم خوزستان دفاع می کردند. نباید اجازه می دادند که از سر شاخه های کارون به این راحتی آب انتقال داده شود یا متولیان سازمان محیط زیست به صورت محرمانه نامه بزنند که انتقال آب برای خوزستان هیچ مشکلی ایجاد نمی کند که نهایتا شده این وضعی که ما شاهدش هستیم.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز در ادامه گفت: تعطیلی مدارس، افت تحصیلی دانش آموزان، مشکلات عدیده قلبی و تنفسی، مشکلات مربوط به صنایع و مشکلاتی از این دست برای مردم بوجود آمده است و دولت به جای این که سهم دستگاه های متولی و همچنین دستگاهی که درگیر مسائل ریزگرد هست را از بودجه های جاریشان تعیین و در سال 97 افزایش بدهد، متاسفانه آن را به صورت یک پارچه می برد به محلی که اصطلاحا محقق الوصول نیست.
وی گفت: صندوق توسعه ملی اصلا جایگاه، هدف و فلسفه آن مربوط به افزایش تولید و تقویت تولید و کمک به رونق اقتصادی است. این چه تدبیری است که در دولت تدبیر و امید شاهد هستیم که بودجه خیلی از سازمان و دستگاه ها را در ارتباط به ریزگردها حذف می کنند و می خواهند یک پارچه در صندوق توسعه ملی ببرند.
جلالی ادامه داد: واقعا چه هدفی را دنبال می کنند. این واقعا نهایت بی تدبیری را نشان می دهد و متاسفانه هزینه آن را مردم با سلامتی و جان خود و فرزندانشان می دهند.
استاد تمام دانشگاه شهید چمران اظهار کرد: این انتظار از مسئولان استانی، استاندار، متولیان امر، سازمان محیط زیست و نمایندگان مجلس هست که حق مردم و خوزستان را مطالبه کنند.
وی در پایان گفت: این حق خوزستان نیست که الان به این وضعیت دچارش شده است و عملا شرایط استان غیر قابل تحمل است. امیداور هستیم که فقط منتظر بارش باران و وزش باد نباشیم به قول برخی از مسئولان که بخواهیم مشکلات را با باد و باران حل بکنیم، بلکه باید برای آن فکر ریشه ای اندیشه و عمل بشود.