توکلی در نخستین جشنواره گزارشگران برتر شفافیت و عدالت با اشاره به اینکه اگر فساد سیستمی شود، قطعاً در نتیجه غفلت مسئولان است، گفت: افراد دارای قدرت قطعاً نسبت به سایر افراد بیشتر در معرض فساد قرار دارند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، نخستین جشنواره گزارشگران برتر شفافیت و عدالت امروز با حضور احمد توکلی و سایر مسئولان سازمان مردمنهاد دیدهبان شفافیت و عدالت در محل فرهنگسرای رسانه برگزار شد.
در این جشنواره احمد توکلی با اشاره به اینکه فساد در سازمانها میل به گسترش دارد، اظهار داشت: اگر درباره موضوع فساد غفلت صورت بگیرد، فساد سیستمی خواهد شد و اگر فساد سیستمی شود، دستگاهها آلوده خواهند شد.
وی افزود: معمولاً افراد قدرتمند در معرض فساد هستند و اگر بین وزارت علوم و سازمان بازرسی کل کشور مقایسهای درباره نسبت قدرتشان انجام دهیم، متوجه میشویم که سازمان بازرسی کل کشور قدرتمندتر است و بیشتر احتمال فساد در آن میرود.
توکلی بابیان اینکه برای مبارزه با فساد سیستمی باید دشوارترین مراحل دنبال شود، تصریح کرد: در سیستمی که مسئولان در آن فاسد باشند، باید نظارت همگانی صورت پذیرد، بهطوریکه در دین اسلام به نظارت عمومی اشاره میشود و در آن امر به معروف و نهی از منکر برای تمام افراد واجب میشود.
رئیس دیدهبان شفافیت و عدالت خاطرنشان کرد: امر به معروف و نهی از منکر طوری در اسلام مورد تأکید قرار گرفته است که در مقابل سایر عبادات همانند دریای خروشانی در برابر یک رطوبت ساده به شمار میرود و به همین منظور است که باید عامه مردم مسئول باشند و تذکر دهند؛ چراکه تذکر اثر دارد.
وی بابیان اینکه نظارت عمومی و مشارکت دادن مردم در امور کشور دستور دین است، گفت: اکنون در دورانی بهسر میبریم که کارهای فردی کمنتیجه است و باید گروهها و نهادها در این زمینه وارد شوند و در آن زمان خواهد بود که احزاب و دولتها پاسخگو میشوند.
توکلی بابیان اینکه در حکومت اسلامی آحاد ملت میتوانند زمامدار حکومت را در مقابل دیدگاه مردم استیضاح کنند، گفت: اگر زمامدار پاسخ قانعکنندهای نداشته باشد، عملاً معزول شده محسوب میشود.
توکلی با اشاره به اینکه ما برای مبارزه با فساد به رسانههای دارای آزادی نیاز داریم، گفت: قطعاً اگر این رسانهها مستقل نباشند، مردم به خواستههایشان نخواهند رسید.
رئیس دیدهبان شفافیت و عدالت بابیان اینکه هماکنون رسانهها با آفتهایی نیز مواجه هستند، گفت: پرداخت سکه و دادن یکسری تسهیلات سفر خارجی از آفتهای موجود در رسانههاست و موجب محدودیت آنان میشود.
در ادامه این مراسم عباس عبدی نیز در اظهاراتی با اشاره به اینکه نباید فساد امری سیاسی تلقی شود، اظهار داشت: زمانی که دیدهبان شفافیت و عدالت در حال شکلگیری بود، با کار سختی مواجه بودیم و اگر آقای توکلی از این رانت مثبت استفاده نمیکرد، چنین مجموعهای ایجاد نمیشد.
وی افزود: بعد از آنکه گزارشی از نحوه واگذاری املاک شهرداری منتشر شد، در واقع یک امیدی ایجاد کرد که مبارزه با فساد مسیر جدیدی را پیدا کند و به همین منظور تشکیل نخستین جشنواره گزارشگران برتر شفافیت و عدالت را پیشنهاد کردیم.
وی افزود: چطور میشود که پس از 40 سال به یاد این مسئله میافتیم که کمک کنیم تا علیه فساد مطلب نوشته شود و آقای توکلی و سایر افراد پاسخ دهند که آیا پیش پیشبینی میکردند که باید در چنین روزهایی با گسترش فساد برای انتشار مطالب علیه فساد جشنواره برگزار کنند.
عبدی در عینحال استقلال دستگاه قضایی را یکی از ارکان اساسی ایجاد عدالت در جامعه برشمرد و افزود: عدالت رکن اساسی برای مردم است و اگر عدالت نباشد، نمیتوان به سایر مسائل اندیشید.
وی گفت: اکنون اگر مجموعهای از فسادها منتشر شود، آب از آب تکان نمیخورد، اما در گذشته اگر در روزنامهای فسادی منتشر میشد، فوراً دادگاه تشکیل میدادند.
عبدی گفت: کسانی که دستگاه قضایی را نقد میکنند، را موثرتر میدانم؛ چراکه از این مسیر میتوان به عدالت رسید.
به گزارش فارس، در پایان این جشنواره به نفرات اول تا دهم برتر سکه تمام بهار آزادی اهدا شد که در زمینههای مختلفی درباره مبارزه با فساد و شفافیت گزارش، یادداشت و مقاله نوشته بودند.
بر اساس این گزارش نفرات اول تا دهم این جشنواره شامل آقایان مجید مزجی، محمدرضا علیزاده، محسن مهدیان، هیروش سعیدیان، حسن خلیلی، محسن تولایی، امیر جهانی و امیر بختیاریان و خانمها گالیا توانگر و مریم شکرانی هستند که جوایز خود را از اعضای هیأت داوری دریافت کردند.