مدیر دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: کمبود موجود را پرستاران در قالب اضافه کاری و شیفت پوشش میدهند تا خللی در ارائه خدمت رسانی به همشهریان ایجاد نشود.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، عزتالله براتی مدیر دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قم در مراسم بزرگداشت روز پرستار که همزمان با سالروز میلاد حضرت زینب کبری (س) در دانشگاه علوم پزشکی قم برگزار شد گفت: در حال حاضر حدود ۲ هزار و ۵۰۰ پرستار در مراکز درمانی دولتی، خصوصی و خیریه استان قم مشغول به خدمت هستند.
براتی با بیان اینکه یک هزار و ۵۰۸ تخت فعال و ستاره دار در مراکز آموزشی درمانی دولتی و بیش از ۵۰۰ تخت نیز در مراکز غیردولتی استان قم فعال است افزود: میانگین نسبت پرستار به تخت در قم ۱.۱ تا ۱.۲ است، در حالی که بر اساس میانگین کشوری این نسبت باید بین ۱.۵ تا ۱.۷ در بخشهای عادی و ویژه بیمارستانی افزایش یابد.
مدیر دفتر پرستاری دانشگاه علوم پزشکی قم با اشاره به کمبود نیروی پرستار در قم، خاطرنشان کرد: کمبود موجود را پرستاران در قالب اضافه کاری و شیفت پوشش میدهند تا خللی در ارائه خدمت رسانی به همشهریان ایجاد نشود.
وی ادامه داد: سال گذشته در آزمون جذب پرستاران ۲۴۱ نفر جذب شدند و در آزمون امسال نیز قرار است ۲۳۹ نفر جذب مراکز درمانی شوند و تمام این استخدامها معمولا از میان همکاران قرادادی، طرحی و شرکتی که در حرفه پرستاری مشغول خدمت هستند صورت میگیرد و متقاضی غیر از پرستار برای آزمون استخدام نداریم.
براتی با بیان اینکه از یک سو تبدیل وضعیت پرستاران فرصت طلایی برای ارتقاء شغلی آن هاست و از سوی دیگر نیز موجب میشود همچنان کمبود نیرو داشته باشیم اظهار داشت: بعد از اجرای طرح تحول نظام سلامت به دلیل مزایایی که این طرح برای بیماران داشت از جمله کاهش پرداختی از جیب مردم، گرایش بیماران به بیمارستانهای دولتی بیشتر شد و در نتیجه بار کاری مراکز دولتی و حجم کار پرستاران افزایش یافت.
براتی افزود: هدف این طرح کمک به کاهش دغدغه بیماران بود که محقق شد، ولی دریافتی پرستاران متناسب با حجم کاری آنها نیست که برای حل این مشکل کارگروهی در وزارتخانه تشکیل شده و امیدواریم دغدغه پرستاران در این مورد حل شود.
وی اضافه کرد: انتظار داریم مزایایی از جمله بازنشستگیهای پیش از موعد و امتیازات سختی کار به ویژه برای همکاران خانم اجرایی شود و مسؤولان توجه بیشتری به این قشر داشته باشند.