آخرین اخبار:
کد خبر:۱۲۸۰۳۳۴
گزارش|

سیل عاشقان حسینی در میناب؛ آئین ۴۰۰ ساله علم‌گردانی، جلوه‌گاه وحدت و شور مذهبی جنوب

آئین علم‌گردانی میناب تجلی فرهنگ عاشورایی در قلب جنوب ایران است و در این روز تاریخی میناب تبدیل به میعادگاه عاشقان حسینی می‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های خبرگزاری دانشجو، شهرستان میناب در پنجمین روز از ماه محرم هر سال میزبان یکی از باشکوه‌ترین و پرشورترین آیین‌های مذهبی جنوب کشور است؛ آیینی که با نام «علم‌گردانی» شناخته می‌شود و با قدمتی بیش از چهار قرن برآمده از باور‌های عمیق مردم این دیار به مکتب تشیع و فرهنگ عاشوراست.

در این روز تاریخی، میناب تبدیل به میعادگاه عاشقان حسینی می‌شود، هزاران نفر از اقصی نقاط استان هرمزگان، شهر‌های جنوبی استان کرمان و حتی ایرانیان مقیم کشور‌های حوزه خلیج فارس نظیر بحرین، قطر و امارات، خود را به این شهرستان می‌رسانند تا در این گردهمایی عظیم مذهبی حضور یابند.

سیل عاشقان حسینی در میناب؛ آیین ۴۰۰ ساله علم‌گردانی، جلوه‌گاه وحدت و شور مذهبی جنوب

حضور مردم بیشتر از سال گذشته

گزارش‌ها و مشاهدات میدانی حاکی از آن است که جمعیت شرکت‌کننده در آئین علم‌گردانی هر سال بیش از سال گذشته است و این حضور پرشمار، جلوه‌ای بی‌نظیر از عشق و ارادت مردم به اهل‌بیت (ع) و آرمان‌های حسینی را به نمایش می‌گذارد.

از نخستین ساعات صبح مردم با شور و اشتیاق خاصی در حسینیه‌ها گرد می‌آیند تا شاهد آماده‌سازی علم‌ها باشند، علم‌هایی که به نام پیامبر اکرم (ص) و حضرت صاحب‌الزمان (عج) بسته می‌شوند و با پارچه‌های نذری، عطر گلاب و پنجه‌های فلزی تبرک‌شده، آراسته می‌شوند.

در این مراسم چاوش‌خوانی سنتی، مدیحه‌سرایی و سینه‌زنی از لحظات آغازین تا پایان برنامه ادامه دارد و نوای یا حسین (ع) در فضای شهر طنین‌انداز می‌شود.

در نقطه اوج مراسم، علم پیامبر (ص) از حسینیه ماتم قلعه حرکت می‌کند و علم حضرت مهدی (عج) به استقبال آن می‌آید، این دیدار نمادین با همراهی خیل عظیم جمعیت صحنه‌هایی مملو از شور، اشک و معنویت می‌آفریند؛ صحنه‌هایی که گاه با قربانی کردن گوسفند، پاشیدن گل و گلاب و نثار نقل و شیرینی همراه می‌شود.

سیل عاشقان حسینی در میناب؛ آیین ۴۰۰ ساله علم‌گردانی، جلوه‌گاه وحدت و شور مذهبی جنوب

نماد باور ریشه‌دار آنان به فرهنگ عاشورا

آن‌چه این آئین را از سایر مراسم مذهبی متمایز می‌کند حضور کم‌نظیر و گسترده اقشار مختلف مردم است؛ از پیر و جوان گرفته تا بیماران و معلولانی که برای شفا و برآورده‌شدن حاجات خود در میان این جمعیت فشرده حضور می‌یابند.

این حضور گسترده نه‌تنها جلوه‌ای از همبستگی مردم منطقه است، بلکه نماد زنده‌ای از باور ریشه‌دار آنان به فرهنگ عاشورا و انتظار ظهور منجی است.

مسیر حرکت علم‌ها از میدان استقلال تا بلوار ساحلی، میدان ولایت و حسینیه لب رودخانه با انبوهی از عزاداران حسینی همراه است که در طول مسیر به مرثیه‌خوانی و سوگواری می‌پردازند.

سیل عاشقان حسینی در میناب؛ آیین ۴۰۰ ساله علم‌گردانی، جلوه‌گاه وحدت و شور مذهبی جنوب

تصویری بزرگ از شور حسینی

بسیاری از علم‌ها از مناطق مختلف میناب و حتی شهر‌ها و روستا‌های اطراف نیز به کاروان اصلی می‌پیوندند و این جمعیت یکپارچه، تصویری بزرگ از شور حسینی را رقم می‌زند.

این آئین سنتی و مذهبی که پیشینه آن به بیش از ۴۰۰ سال پیش بازمی‌گردد، میراثی ماندگار از نسل‌های گذشته مردم میناب است.

شکوه علم‌گردانی میناب تنها در تاریخ و قدمتش خلاصه نمی‌شود، بلکه در حجم و وسعت استقبال مردمی، حضور عاشقان از دیگر شهر‌ها و کشورها، انسجام مثال‌زدنی دسته‌های عزاداری و جلوه‌های ناب ایمان و اخلاص مردمی است که هرسال خود را برای شرکت در این رویداد بی‌نظیر مذهبی آماده می‌کنند.

این مراسم، نه فقط یک آئین سنتی، بلکه تجلی فرهنگ عاشورایی در قلب جنوب ایران است؛ فرهنگی که همچنان زنده، جاری و پویا در میان نسل‌های متوالی ادامه دارد و هر سال با شکوهی دوچندان تکرار می‌شود.

گفتنی است، شهرستان میناب در ۹۵ کیلومتری شرق بندرعباس مرکز استان هرمزگان واقع شده است.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار