
آخرین وضعیت ذخیره آب سدهای هرمزگان/استفاده از منابع آب شیرینکن یکی از راههای مقابله با کمبود آب در هرمزگان
به گزارش گروه استانهای خبرگزاری دانشجو، عبدالحمید حمزه پور مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان اظهارکرد: از مهر پارسال تاکنون بارشهای هرمزگان بیش از نود درصد نسبت به سال گذشته کاهش یافته است.
وی در ادامه با بیان اینکه میانگین بارشها در کشور حدود ۲۰۵ میلیمتر است که هرمزگان در حالت عادی از میانگین کشوری یک سوم کمتر است افزود: هرمزگان در بیست سال گذشته در خشکسالی قرار دارد که این خشکسالی در ۴ سال اخیر به اوج رسیده است.
حمزهپور با اشاره به اینکه میزان بارندگی در هرمزگان امسال در مقایسه با پارسال ۷۲ درصد کاهش یافته است عنوان کرد: یکی از راههای مقابله با کمبود آب در هرمزگان استفاده از منابع آب شیرینکن است.
وی بابیان اینکه بیش از ۵۰ درصد از آب آشامیدنی مردم بندرعباس از آب شیرین کن تامین میشود گفت: آب شیرین کن یکصدهزار متر مکعبی و آب شیرین کن چهل هزار مترمکعبی خلیج فارس آب آشامیدنی شهرستانهای بندرعباس، خمیر و روستاهای غرب بندرعباس را تامین میکنند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان عنوان کرد: بیش از چهل درصد آبهای شهرها و جزایر استان به وسیله آب شیرین کن تامین میشود و ۵۰ سایت آب شیرین کن روزانه حدود ۲۷۰ هزارمتر مکعب آب آشامیدنی شهرهای هرمزگان را تامین میکنند.
وی در ادامه تصریح کرد: آب آشامیدنی روستاهای بندرعباس، رودان، میناب و حاجی آباد با ۵۰۰ حلقه چاه تامین میشود که این چاهها با افت شدید آب مواجه شده است.
به گفته حمزهپور، امسال بیش از یکصد چاه جدید در این مناطق حفر و به روستاها آبرسانی میشود.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب هرمزگان اظهارکرد: توسعه آب شیرین کن، انتقال آب از استانهای همجوار و حفر چاههای جدید از مهمترین اقدامات شرکت آب و فاضلاب هرمزگان برای تامین آب مورد نیاز مردم استان است.
به گفته وی، سرانه آب آشامیدنی برای هر نفر در هرمزگان حدود ۱۳۰ لیتر در روز است.