معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان گفت: امسال ۲۰۵ نقطه کشت محصولات کشاورزی را از لحاظ وجود فلزات سنگین، نیترات و سموم کشاورزی در استان کردستان ارزیابی کردهایم.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، کامبیز حسن زاده در کارگروه سلامت و امنیت غذایی استان که در استانداری برگزار شد، بیان داشت: بررسی ایمنی و سلامت محصولات کشاورزی به وزارت بهداشت محول شده است که انجام آن در سطح عرضه بر ما تکلیف شده بود.
وی با اشاره به اینکه بررسی ایمنی محصولات کشاورزی در سطح عرضه کاری هزینه بر بوده و خروجی آنچنانی ندارد، افزود: از سال گذشته در نقاط مختلف استان که کشت محصولات کشاورزی صورت میگیرد اقدام به نمونه برداری کردیم که در نهایت ۱۵۰ نقطه را ارزیابی کردیم.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: امسال هم ۲۰۵ نقطه کشت محصولات کشاورزی را از لحاظ وجود فلزات سنگین، نیترات و سموم کشاورزی در استان کردستان ارزیابی کرده ایم.
وی دامنه پایش این محصولات را کل استان و نه فقط یک شهر خاص عنوان کرد و گفت: خیار، گوجه فرنگی، سبزیجات برگی، انگور سیاه مریوان، پیاز، سیب زمینی، توت فرنگی و گندم مورد بیشترین ارزیابی قرار گرفتند.
حسن زاده اعلام کرد: در این راستا ۲۳ کشاورز را که از بیشترین کود و سموم کشاورزی استفاده میکردند شناسایی و معرفی کرده ایم که باید با آنها برخوردهای لازم صورت گیرد.
وی با عنوان اینکه امیدواریم کشاورزان بدون نظارت، خود از کمترین کود و سموم شیمیایی استفاده کنند، تصریح کرد: مصرف بی رویه سموم و کودهای شیمیایی یکی از معضلات و چالشهایی است که میتواند مشکلات بسیار جدی را به بار بیاورد.
معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کردستان در پایان به عرضه سموم و کودهای شیمیایی بدون مجوز سازمان جهاد کشاورزی در استان اشاره و تاکید کرد: باید از عرضه بی رویه و بدون مجوز این سموم در استان جلوگیری به عمل آید که این مسئله همکاری بیشتر دستگاههای مسئول را میطلبد.