ماندگاري سعدي در گرو پيوند او با معارف و فرهنگ اسلامي است
به گزارش گروه فرهنگي «شبکه خبر دانشجو»، آيت الله ايماني در مراسم اختتاميه همايش شاعران ايران و جهان و همزمان با سالروز سعدي ضمن خرسندي از اينکه شهر شيراز ميزبان شاعران ايران و جهان و دوستدار سعدي شيراز هستند، گفت: تاريخ بر تقدس و جايگاه و نقش شيراز در تعالي فرهنگ اسلامي و ايراني گواهي مي دهد، شيراز شهر مقدس حرم اهل بيت عصمت و طهارت و زادگاه فيلسوفان و عالمان و عارفاني چون علامه قطب الدين شيرازي، ملاصدرا ابن حنيف، مويد شيرازي، شاه داعي لله، شيخ روزبهاني، ميرزاي شيرازي و بسياري ديگر از بزرگان فرهنگ کهن ايراني بوده است و به همين دليل در طول تاريخ برج اوليا، دارالعلم و دارالمومنين خوانده شده است.
وي افزود: فضاي روحاني و ديني اين شعر در دوران هاي مختلف شاعران بزرگي را چون حافظ پرورده است که خود اذعان دارد که هرچه کرده است از دولت قرآن بوده و بس و سعدي نيز از اين قاعده مستثني نيست.
نماينده ولي فقيه در استان فارس با تأکيد بر اينکه در روزگار ما تجليل از سعدي تنها تجليل از شعر و نشر شيوا نيست، تصريح کرد: تجليل از سعدي يعني تجليل اخلاق و حکمت و معرفت بليغ و رسا، و جا دارد که در اين دوران که انقلاب اسلامي پهنه زندگي ما مردم ايران زمين را قلمرو ارزش هاي اسلامي ساخته و حکمت و معرفت را در جايگاه شايسته خود نشانيده، بجاست که ذکر جميل سعدي بر زبان ارزش گذاران آن ارزش ها و ياد او در خاطر رهروان آن وادي ها مکرر و موکد گردد.
امام جمعه شيراز خاطرنشان کرد: ذهن و زبان سعدي آنگونه که در آثار نثر و نظم او هويداست، پيوندي ناگسستني با معارف اسلامي دارد و تسلط او به مباني علوم قرآني و برخي از ترجمه هاي روان آيات و حديث نشان دهنده عمق نگاه اين حکيم دوران ساز است.
آيت الله ايماني در مراسم يادبود سعدي دو بيت شعر سعدي الهام گرفته از داستان حضرت يوسف (ع) را خواند که به شرح زير است:
کاش کانان که عيب من جستند/ رويت اي دلستان بديدندي
تا به جاي ترنج در نظرت/ بي خبر دست ها بريدندي
/انتهاي پيام/