کد خبر:۶۶۹۳۲۳

فضای غیررقابتی در صنعت بیمه/ انحصار ۷۰ درصدی بیمه‌های دولتی

بر اساس اطلاعات از سال ۹۱ تا ۹۵ گروه بیمه کشور در وضعیت غیررقابتی به سر برده و ۷۰ درصد سهم بازار در اختیار ۴ شرکت بزرگ دولتی و شبه‌دولتی قرار داشته است.

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حسن فروزان فرد در نشست کمیسیون رقابت اتاق ایران افزود: هرچند میزان انحصار در حال کاهش است، اما هنوز شاهد وضعیت غیررقابتی در این صنعت هستیم.

وی با اشاره به اینکه بالاترین میزان انحصار در اختیار صنعت خودروسازی قرار دارد ادامه داد: پس از صنعت خودروسازی، صنعت بیمه کشور بیشترین میزان انحصار را به خود اختصاص داده است.

رئیس کمیسیون رقابت، خصوصی‌سازی و سلامت اداری اتاق ایران گفت: صنعت بیمه کشور، آن‌گونه که باید در سالم‌سازی و تقویت کسب‌وکار، نقش ایفا نمی‌کند و از جایگاه پیشگیرانه خود بسیار فاصله دارد.

فروزان فرد افزود: اگر شرکت‌های بیمه بتوانند به صورت حرفه‌ای، وظایف و نقش خود را بازی کنند، بخش قابل‌توجهی از مجوزها، خاصیت شان را از دست می‌دهند و بدین ترتیب رتبه محیط کسب‌وکار کشور بهبود پیدا می‌کند.

وی گفت: ازآنجاکه اتاق ایران باید به دنبال بهبود شاخص‌های محیط کسب‌وکار­ باشد، این موضوع را در اولویت کاری کمیسیون قرار دادیم و در گزارش تهیه شده، پیشنهاداتی هم ارائه کردیم که امیدواریم به بهبود شرایط کمک کند.

فروزان فرد افزود: متأسفانه وضعیت بهره‌وری نیز در این حوزه مناسب نیست. طبق مطالعات انجام شده بهره‌وری نیروی کار و سرمایه، روند نزولی پیدا کرده و همچنان ادامه دارد. نکته دیگر اینجاست که بهره‌وری در شرکت‌هایی که به بخش‌های خصوصی­­واگذار شده‌اند، نسبت به پیش از واگذاری هیچ تغییری نکرده است.


اتاق ایران، آماده تشکیل سندیکای بیمه
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران نیز در این نشست با اشاره به وضع نامساعد رقابت‌پذیری و خصوصی‌سازی کشور گفت: قانون بهبود مستمر محیط کسب‌وکار به تصویب رسیده و بر اساس آن هر کدام از وزارتخانه‌ها مسئولیتی پیدا کره‌اند، اما همچنان اقدام ملموسی در راستای اجرای قانون صورت نگرفته چراکه هم‌زمان با اصلاح و لغو مجوزها، ماشین تولید قانون به فعالیت خود ادامه می‌دهد و بدین ترتیب عملکرد یکدیگر را خنثی می‌کنند.

وی ادامه داد: چندی پیش، اتاق ایران مطالعه‌ای در خصوص کشور‌های ترکیه، گرجستان، امارات، عربستان و کره جنوبی انجام داد و مشخص شد که در همه این کشور‌ها یک اتفاق مشابه رخ داده و آن هم تشکیل کمیته‌ای متشکل از حاکمیت، بخش خصوصی و دانشگاهیان به منظور مقابله با قوانین و مجوز‌های زائد است. با نظر این کمیته هر آنچه مخل محیط کسب و کار بود و در گذشته به تصویب رسیده بود، لغو شد.

رئیس پارلمان بخش خصوصی از ضرورت ایجاد تعامل با دولت برای حذف مقررات مخل محیط کسب و کار سخن گفت و افزود: اگر مجلس همکاری کند و از تصویب هر آنچه مخل فعالیت‌های اقتصادی می‌شود ممانعت کرده و همچنین برای لغو مجوز‌هایی که مانع بهبود محیط کسب و کار هستند قدم بر دارد قطعا می‌توان به بهبود اوضاع اقتصاد کشور امیدوار شد.

شافعی در ادامه ضمن اعلام آمادگی اتاق ایران برای ثبت سندیکای بیمه و قرار گرفتن آن زیر پوشش اتاق گفت: مهم‌ترین مسئله‌ای که امنیت اقتصادی کشور را تهدید می‌کند، غیرقابل پیش‌بینی بودن آن است. اینکه فعال اقتصادی نمی‌تواند فردای خود را پیش‌بینی کند، به معنای بالا رفتن نرخ ریسک اقتصادی است.

رئیس اتاق ایران همچنین به موضوع خصوصی‌سازی اشاره کرد و با انتقاد از روند خصوصی‌سازی در کشور، تأکید کرد: ازآنجاکه باید رئیس اتاق ایران در جلسات متعددی حضور داشته باشد، باید اذعان کنم که بی‌اعتنایی و بی‌توجهی نسبت به خصوصی‌سازی را به عینه می‌بینم و شاهد هستم که دستگاه‌ها تنها به دنبال توجیه برای مقابله با این مسئله هستند.

شافعی گفت: اگر شرکتی به نهاد‌های نیمه‌دولتی، عمومی، امنیتی و ... واگذار شود، آب از آب تکان نمی‌خورد، اما اگر شرکتی به بخش خصوصی واقعی برسد، همه با هم بسیج می‌شوند تا علت را بررسی کنند تا مبادا رانتی ایجاد شده باشد. ضمن اینکه در بسیاری مواقع این واگذاری‌ها که در اختیار بخش خصوصی قرار می‌گیرد، تنها شرکت‌های ورشکسته‌ای هستند که دولت می‌خواهد از دردسر آ‌ن‌ها رها شود.

در ادامه این نشست شافعی از ارائه نسخه نهایی گزارش کمیسیون رقابت در صحن علنی هیات نمایندگان اتاق ایران استقبال کرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات بینندگان
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۲۰:۱۹
بیمه ذاتا قماره.
شما راجع به چی داری بحث می کنی؟
مشکل ما از جایی شروع شد که اکتفا کردیم به حرف امثال جناب مطهری و عقل خودمون رو تعطیل کردیم تا نبینیم که با بیمه کردن عملا داریم با شرکت های بیمه، قمار انجام می دیم.
هر اتفاقی که برای ما میافته به خواست خداست. چه خوب و چه بد، حکمتی داره. نباید با انجام قمار با شرکت های بیمه و لجبازی با خدا به دنبال دور زدن خدا باشیم.
نتیجه ی ربا خواری بانک ها و ربا و قمار در بیمه ها میشه همین وضعیتی که شاهد هستین.
از من گفتن. با خودتون و خدای متعال لجبازی نکنید و با عقل،حق رو پیدا کنید و تبعیت کنید‌ تا در دنیا و آخرت سعادتمند بشید.
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار