کد خبر:۶۶۹۹۰۸

پرونده ۴۰ ساله اقتصادی انقلاب/ هنوز تفکرات نهضت آزادی در اقتصاد حاکم است

اقتصاد مقاومتی مورد تأیید و تصدیق همگان است و می تواند پایه گذار یک مکتب اقتصادی مهم باشد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، اولین نشست از سلسله نشست‌های «چهل سالگی یک انقلاب» با عنوان «پرونده اقتصادی انقلاب» با حضور دکتر روح الله ایزدخواه از کارشناسان برجسته اقتصادی و مدیرعامل اندیشگاه توسعه منطقه‌ای فناوران و دکتر محمدحسین دانشفر مدیر امور تولید نفت فلات قاره ایران در دانشگاه صداوسیما برگزار شد.

روح الله ایزدخواه از کارشناسان حوزه اقتصاد و مدیرعامل اندیشگاه توسعه منطقه‌ای فناوران موضوع اقتصاد را از چالش‌های اساسی انقلاب اسلامی دانست و گفت: همان گروه‌هایی که در اوایل انقلاب توسط حضرت امام طرد شدند نظیر نهضت آزادی و انجمن حجتیه، گرچه از حوزه سیاست کنار رفتند، ولی هنوز که هنوز است تفکرات نهضت آزادی‌ها در اقتصاد و انجمن حجتیه ای‌ها در فرهنگ کشور برقرار است و به نظام ضربه می‌زنند. ایشان بی توجهی انقلابیون به حوزه اقتصادی، بروی کارآمدن تکنوکرات‌ها و دیدگاه دولتی سازی اقتصاد را موانع جدی بر سر تحقق آرمان‌های اقتصادی انقلاب برشمرد و افزود: تکنوکرات‌ها شعار توسعه صادرات سر می‌دادند، سال‌ها از این شعار‌ها می‌گذرد، ولی هیچ توسعه‌ای در این خصوص شکل نگرفته است، همین سال گذشته بازار روسیه بطور کامل برای صادرات محصولات ما فراهم بود، ولی حتی نتوانستیم محصولات خام کشاورزی را به آنجا و همین طور بازار‌هایی مثل اربی کردستان صادر کنیم. در زمینه توسعه زیرساخت‌ها هم به همین شکل شعار سر دادند و بیش از هزار شهرک صنعتی در سراسر کشور بوجود آوردند، در بازدید‌هایی که ما داشتیم تعدادی از آن‌ها کاملاً تعطیل اند و خیار و گوجه در آن‌ها کشت می‌شود!

مدیرعامل اندیشگاه توسعه منطقه‌ای فناوران با بیان اینکه در حوزه اقتصادی، خرمشهر‌های زیادی از دست داده ایم و باید آن‌ها را پس بگیریم گفت: حضرت امام در بدو پیروزی انقلاب شعار‌های اقتصادی سر دادند و مجموعه‌های بی نظیری، چون جهاد سازندگی که رکورد توسعه روستایی در دنیا را شکست از جمله نهاد‌های مردمی بود که از دل انقلاب طراوید و امروزه پس از آنکه توسط تکنوکرات‌ها منحل شد، مورد مطالعه مراکز تحقیقاتی جهانی است و مدل نظری مشارکتی که الان غرب مطرح می‌کند ناشی از همان مدل نظری توسل به مردم است که حضرت امام مطرح فرمودند.

این کارشناس اقتصادی، اجرایی شدن سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، ورود تفکر انقلابی به حوزه‌های اقتصادی و توسل به مردم را از راهکار‌های اساسی مرتفع ساختن موانع و مشکلات اقتصادی کشور دانست و اضافه کرد: اقتصاد مقاومتی مورد تأیید و تصدیق همگان است و می‌تواند پایه گذار یک مکتب اقتصادی مهم باشد، چنانچه معاون خزانه داری آمریکا در چندین نشست علمی خود اذعان داشته که نسخه اقتصادی رهبر ایران در صورت اجرایی شدن ایران را به ابرقدرت تبدیل می‌کند.

در ادامه این نشست که به همت دانشکده ارتباطات و رسانه دانشگاه صداوسیما و گاهنامه نبض صداوسیما برگزار گردید، دکتر محمدحسین دانشفر مدیر امور تولید نفت فلات قاره ایران ضمن اشاره به دستاورد‌های فراوان اقتصادی بخصوص حوزه نفت و گاز پس از پیروزی انقلاب اسلامی از انجام یک طرح دقیق علمی و پژوهشی در شاخه نفت و گاز اقتصاد مقاومتی با مشارکت بیش از ۵۰ مدیر، کارشناس و استاد دانشگاه خبر داد و به ارائه بخشی از این طرح پژوهشی پرداخت. دانشفر ۷۰ درصد از منابع بودجه کشور را از این حوزه دانست و گفت: خوشبختانه با راه اندازی صندوق توسعه ملی بخشی از این درآمد ذخیره می‌گردد. ایشان با اشاره به چرخش دشمنان در مقابله با نظام جمهوری اسلامی از درگیری نظامی به تحریم‌های اقتصادی، نفت و گاز کشور را به سبب اثرگذار بودنش در اقتصاد ملی، در نوک پیکان این تحریم‌ها دانست.

مدیر امور تولید نفت فلات قاره ایران، تولید صیانتی، تحریم‌های بین المللی، پایین بودن سرمایه گذاری، ارتباط ضعیف با زنجیره‌های قبل و بعد یا همان خام فروشی را از جمله مشکلات اساسی حوزه نفت و گاز کشور برشمرد. دانشفر ضمن تبیین معضل خام فروشی گفت: اگر زنجیره‌های بعدی نفت ایجاد شود و در پالایشگاه، بنزین، گازوئیل، نفت سفید و سایر محصولات از آن به دست آید و یا گاز را بتوانیم در زنجیره‌های بعدی، چون پالایشگاه گاز، پتروشیمی و میعانات گازی ببریم، ارزش افزوده زیادی ایجاد میکند و محصولات آن می‌تواند در صنایعی نظیر لاستیک سازی و پلاستیک سازی و... مورد استفاده قرار گیرد و چندین برابر فروش نفت خام برای ما آورده داشته باشد.

ایشان بالا بودن شدت انرژی را از دیگر مشکلات حوزه نفت و گاز دانست و گفت: هر چقدر گاز در کشور تولید می‌کنیم در حال استفاده شدن است و این رقم روز به روز در حال افزایش است، مدیر تولید نفت فلات قاره ایران در این خصوص اضافه کرد: از ۲۸ فاز پارس جنوبی بجز ۴ فاز و حدود ۲۵ میلیون متر مکعب که با عراق قرارداد بسته ایم، در داخل استفاده می‌شود.

دانشفر اقتصاد مقاومتی را نسخه علاجی برای عبور از این چالش‌ها در حوزه نفت وگاز دانست و گفت: باید نفت خام موجود را به سرمایه بین نسلی تبدیل کنیم تا در سالیان آینده دچار مشکل نشویم.

ایشان اجرایی کردن اقتصاد مقاومتی را برای مقاومت در برابر نظام سلطه جهانی، افزایش تاب آوری و جلوگیری از چالش‌های اقتصادی ضروری دانست و گفت: اگر نخواهیم در برابر نظام سلطه مقابله کنیم محکوم به تحمل فشار‌های این نظامِ مغایر با آرمان‌های انقلاب اسلامی هستیم و اجرایی کردن اقتصاد ریاضتی تنها راه حل می‌شود که آسیب‌های فراوانی را به همراه دارد.
دانشفر با اشاره به قرارداد‌های سرمایه گذاری اخیر در حوزه نفت وگاز گفت: باید این قرارداد‌ها به گونه‌ای باشد که زنجیره‌های کامل از تولید تا فرآوری در آن دیده شود نه اینکه به یک حوزه خاص مثل پتروشیمی بپردازد. مدیر تولید نفت فلات قاره کشور، کره جنوبی را از جمله کشور‌های الگو در زمینه زنجیره عرضه نفت و گاز دانست که بدون تولید حتی یک قطره نفت، بزرگترین پالایشگاه ها، بزرگترین پتروشیمی ها، بزرگترین کارخانه جات کشتی سازی، نفت کش سازی و سکوسازی نفت و گاز را دارد.

در پایان این نشست از کتاب «راه نفت» تألیف دکتر محمدحسین دانشفر که به بررسی مجموعه رهنمود‌های رهبر معظم انقلاب اسلامی در حوزه نفت وگاز می‌پردازد، رونمایی شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار