نایب رییس کمیسیون بودجه مجلس، گفت: هر کیلو وات برق پیش از واگذاری معمولا ۴ تومان بیشتر برای دولت هزینه نداشت، اما اکنون که واگذار شده ۴۰ تومان تفاوت قیمتی برای دولت دارد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، هادی قوامی با اشاره به میزان درآمد شرکت توانیر در یک سال و میزان فروش برق، گفت: آمار نشان میدهد که تعداد زیادی نیروگاه در یک سال راه اندازی و مناطق زیادی برق رسانی شده است.
نایب رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه حدود ۳۴ میلیون مشترک تجاری، صنعتی و خانگی در کشور وجود دارد، افزود: این مجموعهها حجم زیادی برق در سال مصرف میکنند که اگر نرخ برق حدودا ۶۰ تومان در نظر گرفته شود توانیر حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان درآمد دارد.
هر کیلو وات برق پیش از واگذاری معمولا ۴ تومان بیشتر برای دولت هزینه نداشت قوامی ادامه داد: البته معاونت توزیع نیروی برق نیز هزینههای زیادی دارد که اگر این هزینهها کنترل شود و بهای تمام شده فعالیت برآورد و نظارت بیشتری صورت گیرد، وابستگی این شرکتها به بودجه دولت کمتر میشود.
وی با بیان اینکه از ابتدای انقلاب تاکنون روستاهای زیادی برق رسانی شده اند، یادآور شد: در حال حاضر کار خانههای زیادی ایجاد شده که از برق استفاده میکنند، لذا این ۱۸ هزار میلیارد تومان درآمد صرف هزینهها در وزارت نیرو، کارخانهها و شرکتها میشود.
نایب رییس کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، با اشاره به اینکه با واگذاری این شرکتها به بخش خصوصی هزینهها را بالا برده ایم، تضرح کرد: هر کیلو وات برق پیش از واگذاری معمولا ۴ تومان بیشتر برای دولت هزینه نداشت، اما اکنون که واگذار شده ۴۰ تومان تفاوت قیمتی برای دولت دارد و دولت نیز نمیتواند این بدهی را پرداخت کند لذا هر سال بدهی دولت به این شرکتها افزوده میشود.