آخرین اخبار:
کد خبر:۶۷۲۸۰۴
دبیر شورای عالی فضای مجازی:

گسترش فضای مجازی ملت‌ها را تضعیف کرده است/ باید از پلت‌فرم‌ها، ماشین‌های جستجو و پیام‌رسان‌های ایرانی استفاده کنیم

دبیر شورای عالی فضای مجازی گفت: تقویت پیام‌رسان‌های بومی و تصویب قوانین مهم در حوزه فضای مجازی باید شرایطی فراهم کرد که کاربران ایرانی بدون نیاز به فیلترکردن تلگرام از آن به پیام رسان‌های ایرانی مهاجرت کنند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو به نقل از مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری، ابوالحسن فیروزآبادی دبیر شورای عالی و رئیس مرکز ملی فضای مجازی در همایش علمی تخصصی افتا با عنوان کلان داده (Big Data) اینترنت اشیاء گفت: در فضای جدید مجازی ما مجبور هستیم از سکو‌های بومی (پلت فرم ها)، ماشین‌های جست و جوی بومی و پیام رسان‌های ایرانی استفاده کنیم.

دبیر شورای عالی فضای مجازی افزود: دولت مصمم است تا سازوکار حمایت از تولید پلت فرم‌های خدمات پایه را فراهم کند تا با مشارکت آگاهانه مردم و بخش خصوصی این سکو‌های ارتباطی تولید شود.

وی در ادامه گفت: با گسترش شبکه‌های مجازی و شرکت‌هایی همچون گوگل، فیسبوک و تلگرام مرز‌های جغرافیایی و حتی ملت‌ها تضعیف شده‌اند و اگر قرار است هویت ایرانی بودن خود را حفظ کنیم، خود باید تولیدکننده دانش و ابزار‌های مورد نیاز خود در عرصه فضای مجازی باشیم.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی با اشاره به اینکه امنیت یک امر اجتماعی است که باید با نوآوری همراه باشد افزود: اگر نوآوری وجود نداشته باشد با گسترش و توسعه‌ای که فضای مجازی و دنیای کلان داده و اطلاعات دارد، دولت‌های فاقد نوآوری روز به روز کوچکتر و منفعل‌تر شده و به سمت نابودی می‌روند.

فیروزآبادی با تاکید براینکه حضور در فضای مجازی نیازمند رابطه دو طرفه کاربران و ارائه دهندگان محتواست، گفت: باید همه هویت‌ها مشخص شود تا از حریم خصوصی و امنیت به طور عام پاسداری شود.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی گفت: در جلسات متعددی در این مرکز با حضور ۲۴ دستگاه اجرایی کشور، اصول لازم برای استفاده از اینترنت اشیا استخراج و مدون شده است تا هم حریم خصوصی هموطنان عزیز و هم امنیت عمومی رعایت شود.

فیروزآبادی یادآور شد: حتی بنگاه‌های جهانی خصوصی تولید کننده کلان داده نیز برای حفظ حریم خصوصی مردم اهمیت فراوانی قایل هستند.

وی همچنین افزود: با تقویت پیام رسان‌های بومی و تصویب قوانین مهم در حوزه فضای مجازی باید شرایطی فراهم کرد که کاربران ایرانی بدون نیاز به فیلترکردن تلگرام از آن به پیام رسان‌های ایرانی مهاجرت کنند.

رئیس مرکز ملی فضای مجازی در پایان گفت: سیاست‌های حمایتی و هدایتگرانه دولت همراه با حکمرانی چالاک و مقررات گذاری به موقع می‌تواند هم مقررات دست و پاگیر قبلی را بردارد و هم فضای سالم رقابتی در عرصه فضای مجازی بوجود آورد.

همایش یک روزه علمی تخصصی افتا با عنوان "کلان داده-اینترنت اشیاء به همت مرکز مدیریت راهبردی افتای ریاست جمهوری دوشنبه ۲۱ اسفند با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان IT و حراست دستگاه‌ها و سازمان‌های دولتی در تهران برگزار شد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار