رئیس بسیج اصناف از امضای تفاهم نامه میان این سازمان با بنیاد شهید و امورایثارگران مبنی بر معافیت مالیاتی اصناف در صورت بکارگیری فرزندان ایثارگران خبر داد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، غلامرضا حسن پور رئیس بسیج اصناف کشور در نشست خبری با موضوع ترویج عرضه و مصرف کالای ایرانی و حمایت از تولید ملی گفت: در سال ۹۶ بسیاری از اصناف با مشکلات زیادی روبرو بودند. در این بین بیشترین مشکل را صنف طلا و جواهر داشت که این صنف را به حالت کما برده است. به همین دلیل در سال جاری مجوز راه اندازی آموزشگاههای فنی و حرفهای ساخت طلا و جواهر اخذ شد که از سال آینده در این رشته دانشجو میپذیرد.
وی با بیان اینکه پیشنهاد ستاد اقتصاد مقاومتی اصناف در زمینه مالیات به اطلاع رئیس سازمان امور مالیاتی رسیده است، افزود: اگر قوانین موجود در بخش مالیاتی به درستی اجرا شود، بخش مهمی از مشکلات مالیاتی اصناف حل خواهد شد.
عضو شورای مقاومتی اصناف افزود: هفته گذشته همایش مد جهان اسلام با حضور ۵۰ کشور مسلمان و با حمایت کارگروه منسوجات شورای اقتصاد مقاومتی اصناف در اهواز تشکیل شد.
حسن پور با اشاره به فعالیت ۱۱ ساله ستاد مد و لباس وزارت ارشاد اظهار داشت: علیرغم گذشت ۱۱ سال از تشکیل این ستاد، تولیدات طراحان مد و لباس تاکنون به بازار ارائه نشده است.
وی از دیگر کارگروههای ایجاد شده در شورای اقتصاد مقاومتی اصناف را کارگروه صنایع دست عنوان و تصریح کرد: یکی از فعالیتهایی که میتواند اقتصاد منهای نفت را فعال کند تقویت بخش صنایع دستی است.
رئیس بسیج اصناف با اشاره به آغاز بکار کارگروه فرهنگ و رسانه با مدیریت رئیس پیشین شبکه بازار سیما گفت: این کارگروه در نخستین فعالیت خود طرح حاتم (حمایت از تولید ملی) را راه اندازی کرده و قرار است در ادامه فعالیتهای دیگری در خصوص حمایت از تولید ملی انجام دهد.
حسن پور یادآور شد: تفاهم نامهای میان بسیج اصناف و بنیاد شهید با حمایت شورای اقتصاد مقاومتی اصناف به امضا رسیده که بر اساس آن اگر اصناف نیاز به نیرو و شاگرد داشته باشند میتوانند به بنیاد شهید اطلاع داده و بر اساس قانون مالیات از معافیتهای مالیاتی استفاده کنند.
وی ادامه داد: این طرح از سال آینده آغاز بکار خواهد کرد و بر اساس این تفاهم نامه حدود ۲۰ هزار فرزند شهید، ایثارگر، جانباز و آزاده بیکار با استفاده از این طرح به اصناف معرفی خواهند شد.
این فعال صنفی تصریح کرد: امروز رسما شورای عالی رسانه اصناف (بازار تجار) آغاز بکار خواهد کرد و قرار است این شورا به عنوان بلندگوی مردم عمل کند. در حال حاضر رسانهها به انتشار نظرات مسئولان میپردازند، ولی قرار است این شورا انتقال دهنده صدای مردم به مسئولان باشد.
رئیس بسیج اصناف از دیگر فعالیتهای شورای اقتصاد مقاومتی اصناف را راه اندازی اتحادیه کسب و کار مجازی دانست و گفت: این اتحادیه قرار است به اصنافی که مایل به حضور در فضای مجازی برای کسب و کار هستند آموزش داده و همچنین محصولات اصناف را به فروشگاههای اینترنتی موجود معرفی خواهد کرد.
در ادامه این نشست سیدمحمد عبداللهی رئیس اتحادیه اشیای قدیمی (عتیقه) و صنایع دستی با اشاره به راه اندازی کارگروه صنایع دستی در شورای اقتصاد مقاومتی اصناف گفت: این کارگروه که در سال جاری فعالیت خود را آغاز کرد امسال توانست بانک اطلاعاتی هنرمندان و تولید کنندگان صنایع دستی را جمع آوری کرده و بر اساس آن به رتبه بندی هنری یک، دو و سه هم برای هنرمندان و هم برای تولید کنندگان انبوه صنایع دستی اقدام کند.
وی گفت: در این کارگروه تولیدات صنایع دستی بررسی میشوند تا از تولیداتی که کیفیت پائین تری دارند را شناسایی و با آموزش، آنها را ارتقا دهد تا بتوانند محصولات صنایع دستی در بازار رقابتی باقی بماند.
در بخش دیگری از این نشست آیت محمدولی رئیس اتحادیه طلا و جواهر با بیان اینکه مشکلات این صنف از سایر صنوف بیشتر است اظهار داشت: مهمترین مشکلی این صنف دارد مالیات بر ارزش افزوده است که صنعت طلا و جواهر را به رکود عجیبی برده است.
وی با بیان اینکه فعالان صنف طلا و جواهر و کسبه این بخش، مالیات ارزش افزوده را پرداخت کرده اند، اظهار داشت: با این حال این اقدام سبب شده تا دیگر طلا نتواند به سرمایهای برای خانوادهها تبدیل شود.
رئیس اتحادیه طلا و جواهر تاکید کرد: ما معتقدیم نباید از اصل طلا مالیات بر ارزش افزوده اخذ شود بلکه پیشنهاد داده ایم تا ۹ درصد مالیات ارزش افزوده از سود فروش طلا و ۳ درصد نیز از اصل طلا اخذ شود.