حسین ساسانی کارشناس اقتصادی بر اهمیت برگزاری نمایشگاه فاینکس 2018 و تاثیر آن بر نهادینه سازی استفاده و به کارگیری قانون اعتبار سنجی تاکید کرد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ساسانی با بیان این که شفافیت رکن توسعه اقتصاد کشورها به شمار میرود و در تمام دنیا و به ویژه در کشورهای توسعه یافته اعتبار سنجی به منظور ایجاد شفافیت بیشتر در اقتصاد کاربرد دارد، اظهار کرد: تمامی شرکتهایی که در صدد شفاف شدن فعالیتهای مالی هستند، به اعتبارسنجی برای حصول به اطمینان و نتایج بیشتر میپردازند. به عنوان مثال بانکها برای اطیمنان از بازپرداخت تسهیلات بانکی به اعتبار سنجی شرکتها نیاز دارند و شرکتها هم از این نظر که به تایید مشتریان و مستند کردن فعالیتهای تجاری و مالی خود نیاز دارند، ناگزیر از این شیوه هستند.
وی با اشاره به مزایای مهم دیگر اعتبارسنجی برای شرکتها و واحدهای تولیدی از جمله ایجاد ضمانت برای فروشنده و خریدار و تسهیل جریان خرید و فروش، افزود: با وجود اعتبار سنجی دیگر نیازی به استفاده از مدارک و اسناد مختلف که در شرکتها روی هم انباشت میشود، برای اثبات قطعیت یک مبادله و یا معامله مالی و تجاری نیست. ضمن آنکه با کاربرد این شیوه هم خریدار از کالای خریده شده اطمینان پیدا میکند و هم فروشنده به پرداخت پول خود مطمئن خواهد شد. همین نتیجه برای شبکه بانکی نیز که در بحث بازپرداخت تسهیلات بانکی با مشکلات زیادی روبرو است در صورت استفاده اعتبار سنجی مشتریان بانکی، به بار خواهد آمد.
عضو اتاق بازرگانی تهران با تاکید بر توسعه این شیوه در اکثر بخشهای مورد نیاز حتی برای اشخاص حقیقی خاطر نشان کرد: طبق طرح اعتبار سنجی به اشخاص مختلف بر اساس رتبهای که میگیرند امتیازی داده میشود که این امتیاز سند میزان موثق بودن افراد در معاملات و فرایند خرید و فروش و از جمله دریافت تسهیلات و ... است. این امتیازات طبقه بندی شده به بازارهای پول، سرمایه و کالا نیز جهت شفافیت بیشتر کمک خواهد کرد.
ساسانی با توضیح اینکه استفاده از اعتبار سنجی امکان تخلف و به ویژه اختلاسهای پولی و مالی را در بازارهای مالی از بانکها از میان خواهد برد، گفت: بانکها بر اساس اعتبار مشتریان و امتیازی که از این طریق به دست آوردهاند به آنها تسهیلات میدهند در غیر این صورت جلوی پرداخت تسهیلات به مشتریان بدحساب که منابع بانکی را هدر میدهند، گرفته میشود و به این واسطه مشکل کنونی بانکها در خصوص بالا رفتن مطالبات معوق بانکی را تا حدود زیادی مرتفع میشود.
این کارشناس اقتصادی با ذکر این که تنها موسسات غیر شفاف و فعالیتهای تجاری نامطئن از این طرح فراری هستند، اظهار کرد: هیچ یک از شرکتهای معتبر دنیا در استفاده از این شیوه غفلت نکردهاند در حالی که در کشور ما جز در این چند سال اخیر بسیاری خود در به کارگیزی این شیوه خود را ملزم ندانستهاند.
ساسانی در ادامه برای ترویج فرهنگ استفاده از اعتبارسنجی توسط شرکتها نیز گفت: از آنچه گفته شد باید چنین نتیجه گرفت که با توجه به اهمیت اعتبارسنجی در شفافیت قراردادهای مالی باید آن را با تکیه بر چند ابزار مهم به صورت قانون درآورد و نهادینه کرد. اولین کار الزام دولت به استفاده شرکتها از این شیوه با تصویب قانون است و دومین اقدام نهادینه سازی قانون اعتبارسنجی از طریق رویدادهای نمایشگاهی بورس، بانک و بیمه است که یک مورد مهم آن میتواند فاینکس ۲۰۱۸ باشد.
وی در پایان با بیان مزایا و اهمیت تعامل با شرکتهای معتبر ارتباط سنجی در دنیا، گفت: البته محدودیتهای کشور به لحاظ تحریمها همچنان وجود دارد و خود مانعی مهم بر سر راه گسترش این روابط است، اما انتظار میرود با برگزاری نمایشگاه های، چون نمایشگاه فاینکس ۲۰۱۸ و با ورود شرکتهای معتبر خارجی به این نمایشگاه به تدریج شاهد شکل گیری ارتباط موثر بین شبکه مالی ایران و شبکه مالی بین المللی باشیم.