آخرین اخبار:
کد خبر:۶۷۷۶۸۳

چگونه مصوبه بودجه ۹۷ به خروج دلار از کشور منجر شد

عضو فراکسیون امید مجلس گفت: اینکه مفاهیم علم اقتصاد را می‌‎آوریم و وارد گود می‌کنیم و تحلیل می‌دهیم راه به جایی نمی‌برد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، جلال میرزایی در خصوص اینکه تاثیر مسائل سیاسی بر بازار ارز، اظهار داشت: بخش عمده‌ای از بازار ارز متاثر از مسائل اقتصادی است، در گفت‌وگو‌هایی که با عوامل اقتصادی و فعالان اقتصادی داشته‌ام آن‌ها معتقد بودند که مصوبه مجلس در جریان بودجه مبنی بر اینکه از طریق بررسی تراکنش‌های مالی از افراد مالیات دریافت شود، باعث شده که برخی افراد که در زمینه صادرات و واردات فعالیت دارند و دارای اندوخته‌های بالایی نیز هستند، بخشی از سرمایه‌ای که در خارج کشور دارند را به ایران نیاورند و بخشی از اندوخته داخلی خود را نیز تبدیل به دلار تبدیل کنند و از کشور خارج کنند.

عضو فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی بیان کرد: این موضوع یکی از عوامل اصلی افزایش تقاضا برای دلار و یورو بوده و پیشنهاد من این است که مصوبه مجلس در این زمینه با توجه تاثیری که داشته و برخی می‌گویند ۲۰ تا ۳۰ میلیارد دلار از کشور خارج شده، را به مدت ۲ سال تعلیق کنند.

وی افزود: یکی دیگر از بحث‌ها و عوامل اقتصادی که اثر گذاشت، مصوبه‌ای است که برای واردات کالا از طریق انتقال ارز ابلاغ شده است. مسئولان توضیح بدهند که این انتقال ارز یعنی چه و از چه طریقی این امر امکان آن فراهم می‌شود؟ زیرا در حال حاضر شرایط سیستم بانکی کشور در شرایط عادی نیست که بتوانیم مبادلات بانکی و ارزی داشته باشیم.

میرزایی ادامه داد: وزارت اقتصاد ابلاغ کرده که واردات کالا باید به این شیوه باید انجام شود که همین امر سبب شده تا چرخه صادرات و واردات که بدون انتقال ارز و با ارز مبادله‌ای انجام شود، آسیب ببیند و برخی از وارد کنندگان در کشور که قبلا حواله می‌گرفتند و برخی از صادرکنندگان که می‌توانستند پول خود را نقدا وارد کنند و حواله می‌گرفتند و ریال دریافت می‌‎کردند و از آن طرف ارز می‌گرفتند و آن هم با این شیوه دچار آسیب کردند و باعث شده که برخی واردکنندگان برای تامین ارز مورد نیاز خود وارد بازار آزاد شوند در نتیجه تقاضا برای خرید ارز افزایش یافته است.

نماینده مردم ایلام در مجلس شورای اسلامی گفت: عامل سوم را می‌توان نا امیدی و نگرانی از آینده دانست که منجر به ایجاد التهاب در بازار ارز شده و مردم با نگرانی از کاهش ارزش دارایی‌های خود ارز می‌خرند که البته تجربه ثابت کرده این اقدام کار پر ریسکی است.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه باید دو عامل ابتدایی که تاثیر اساسی داشته را رفع کنیم تا بتوانیم به بازار ارز سامان بدهیم، اینکه مفاهیم علم اقتصاد را می‌‎آوریم و وارد گود می‌کنیم و تحلیل می‌دهیم راه به جایی نمی‌برد. 
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار