عضو کمیسیون عمران مجلس، با انتقاد از سهم ۱۱ درصدی تهران از خانه های خالی، گفت: اخذ مالیات از خانه های خالی به احتکار مسکن پایان داده و می تواند به عرضه بیشتر واحدهای مسکونی در کشور کمک کند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سیداحسن علوی با اشاره به بررسیهای بسیاری که در سال گذشته در خصوص طرح اخذ مالیات از خانههای خالی در مجلس صورت گرفت، گفت: این طرح با توجه به اهمیت موضوع و مشکلاتی که در بازار مسکن مشهود است در سال جاری نیز مطرح شده است.
نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بسیاری از کشورهای پیشرفته با اجرای این طرح نابه سامانی بازار مسکن را کاهش دادهاند، افزود: پرداخت مالیات از سوی کسانی که خانههای خالی داشته و به احتکار مسکن دست زدهاند میتواند به عرضه بیشتر واحدهای مسکونی در کشور کمک کند.
در هیچ جای دنیا بیش از ۴ درصد خانه خالی وجود ندارد
علوی با اشاره به تعداد خانههای خالی موجود در تهران و همچنین کشور، تصریح کرد: تعداد خانههای خالی در تهران ۱۱ درصد و در کل کشور ۱۰ درصد است که آمار بالایی است.
وی با بیان اینکه در هیچ جای دنیا بیش از ۴ درصد خانه خالی وجود ندارد، گفت: با وجود خانه خالی بسیار در کشور و به ویژه پایتخت بسیاری از اقشار محروم بیش از ۵۰۰ هزار خانوار حتی توان پرداخت اولین قسط وام مسکن را نیز ندارند.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه وجود خانههای خالی بسیار در کشور هدر رفت سرمایه ملی است، افزود: خالی ماندن این خانهها به مستهلک شدن بنا و سازه میانجامد از این رو اخذ مالیات میتواند از خواب سرمایه در این حوزه جلوگیری کند.
تعدیل نرخها در بازار مسکن با اجرایی شدن طرح اخذ مالیات از خانههای خالی
علوی با بیان اینکه اجرایی شدن طرح اخذ مالیات از خانههای خالی میتواند تا حدودی به تعدیل نرخها در بازار مسکن بی انجامد، تصریح کرد: اجرایی شدن این طرح و عرضه مسکن در پی آن در صورتی موثر خواهد بود که خانههای خالی کوچک مقیاس باشد، زیرا عرضه املاک لوکس نمیتواند مشکلی از اقشار ضعیف جامعه رفع کند.
وی همچنین به پیشنهاد افزایش تسهیلات مسکن اشاره کرد و گفت: با پرداخت تسهیلات ۲۰۰ میلیون تومانی مسکن میتوان بازار مسکن را درگیر تحولات مثبت کرده و اقشار بیشتری را خانه دار کرد.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: پیگیری مجلس در خصوص بهبود وضعیت بازار مسکن متوقف نشده و با اجرای سیاستهای لازم این مهم بررسی میشود.