دوازدهمین پیش همایش عدالت ترمیمی با عنوان مبانی، اصول و کاربردهای عدالت ترمیمی با دعوت از سخنرانان داخل و خارج از دانشگاه، در سالن اندیشه دانشگاه دامغان برگزار شد.
به گزارش گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، دوازدهمین پیش همایش عدالت ترمیمی با عنوان مبانی، اصول و کاربردهای عدالت ترمیمی با دعوت از سخنرانان داخل و خارج از دانشگاه، با پشتیبانی معاونت فرهنگی و اجتماعی دانشگاه دامغان و همکاری متقابل بین دبیرخانه عدالت ترمیمی با گروه حقوق و انجمن علمی دانشجویان رشته حقوق دانشگاه دامغان، در سالن اندیشه دانشگاه برگزار شد.
در این پیش همایش دانشجویان مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد رشته حقوق دانشگاه دامغان و دانشگاه آزاد اسلامی شرکت داشتند. بخش نخست سخنرانیهای پیش همایش به معرفی اصول و کارکردهای عدالت ترمیمی اختصاص یافت.
ابتدا روح الدین کردعلیوند، دبیر پیش همایش، به تعریف عدالت ترمیمی و اصول حاکم بر آن پرداخت، سپس مهدی ذوالفقاری، عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی دامغان، کاربرد میانجگیری در امور خانوادگی را به عنوان یکی از برنامههای عدالت ترمیمی تشریح کردند.
در ادامه محمد تقی گلی، دادستان شهرستان دامغان پس از معرفی دادسرا و وظایف آن، جایگاه اقدامات عدالت ترمیمی در مرحله تعلیق تعقیب را تبیین کردند. سخنران آخر این بخش مهرناز ملاپروری، دانش آموخته رشته حقوق جزا و جرم شناسی از دانشگاه ترتبیت مدرس بود که در زمینه زنان میانجیگر و نقش آنان در حل و فصل دعاوی مربوط به خشونتهای خانوادگی صحبت کرد.
بخش دوم سخنرانیهای این پیش همایش به ضرورت رعایت حقوق بنیادین عدالت خواهان در برنامههای عدالت ترمیمی و نیز بررسی ظرفیتها و خلاءهای ترمیمی در فقه امامیه اختصاص یافت.
در این بخش ابتدا علیرضا جلالی، عضو هیأت علمی گروه حقوق دانشگاه دامغان به بررسی عدالت ترمیمی از دیدگاه حقوق عمومی و اساسی پرداخت و در ادامه احمد اشرفی، دانش آموخته رشته فقه و حقوق جزا، پس از معرفی قابلیتهای ترمیمی در فقه امامیه، بر ضرورت تحول برخی از مقررات فقهی در جهت ترمیمی شدن هر چه بهتر آنها تأکید کرد. در پایان دانشجویان به مطرح کردن پرسشهای خود پرداختند و سخنرانان به این پرسشها پاسخ دادند.
لازم به ذکر است که دومین همایش بین المللی عدالت ترمیمی در تاریخهای ۱۳ و ۱۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ در دانشگاه تربیت مدرس برگزار خواهد شد