کد خبر:۶۸۲۱۶۶

تلگرام شبکه‌ای مخفی کار با فعالیتی مرموز در ایران

در شرایطی که بزرگ‌ترین شبکه‌های اجتماعی جهان دارای فعالیت شفافی از جهت درآمدزایی و منابع مالی هستند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، این روز‌ها علیرغم فعالیت گسترده کاربران ایرانی در تلگرام، بحث خطرات آن جدی شده و برخی معتقدند تلگرام برخلاف شبکه‌های اجتماعی و پیام‌رسان‌های دیگر، ویژه مبارزه با نظام جمهوری اسلامی ایران طراحی شده است و برنامه توسعه‌ای خود را برای ایران هدف گذاری کرده است و برای آن شواهدی نیز ارایه می‌کنند.
شبکه‌های اجتماعی در بسیاری موارد با دولت‌ها همکاری می‌کنند به عنوان مثال فیس‌بوک در موارد متعددی با دولت آمریکا همکاری داشته است حتی در موردی مقامات دولتی روسیه از فیس‌بوک خواستند صفحه‌ای که برای برنامه‌ریزی تظاهرات ساخته شده بود را مسدود کند.
این بار فیس بوک جدیدی با کارکرد‌های جدید در حال تولد است، تلگرام قرار نیست به هیچ دولتی پاسخگو باشد. ترزا می‌نخست‌وزیر بریتانیا در سخنانی در نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس اعلام کرد که تلگرام، خانه تروریست‌ها و تبهکاران شده است.
بنا بر گزارشات رسمی که از سوی مقامات کشور‌های مختلف اعلام شده، تروریست‌ها از جمله داعش در عملیات‌های تروریستی خود در ایران، روسیه، آلمان، فرانسه و انگلیس از تلگرام استفاده کرده‌اند. اگر بتوان از فیس بوک و توئیتر به عنوان ابزاری برای براندازی نرم در دنیا یاد کرد، قطعا تلگرام ابزاری برای اقدامات خشن و براندازی نیمه سخت خواهد بود.
تلگرام به عنوان یکی از شبکه‌های اجتماعی بزرگ که طبق اعلام مدیران آن، بیش از ۲۰۰ میلیون کاربر از سراسر جهان دارد، مانند دیگر شبکه‌های اجتماعی دفتر رسمی در کشور‌هایی که مخاطبان اصلی‌اش در آن کشور‌ها حضور دارند، تاسیس نکرده و اطلاعاتی از مراکز داده خود در مناطق مختلف دنیا ارائه نمی‌کند.
تلگرام با وجود هزینه‌های کلان فنی مانند نگهداری، تحقیق و توسعه، محل درآمد مشخصی ندارد و منابع مالی، ساختار سهام داری و نامشخص دارد و حتی برای درآمدزایی از تبلیغات استفاده نمی‌کند. تلگرام اعلام نمی‌کند شیوه درآمدزایی‌اش چگونه است، با چه روشی این شبکه اجتماعی را توسعه داده و به اینجا رسانده است.
در سال ۱۳۹۳، بنابه دلایل مختلف تلگرام به سرعت در ایران فراگیر شده و کاربران ایرانی آن در عرض کمتر از یک سال به چند میلیون نفر رسید. این فرآیند تا جایی پیش رفت که هم‌اکنون طبق برخی آمار‌ها بیش از ۴۰ میلیون ایرانی عضو این پیام رسان هستند.
یک ماه قبل از شروع اغتشاشات یعنی آذرماه ۹۶ دوروف اعلام کرد دفتر خود را به دبی منتقل کرده است. تلگرام طی این مدت از طریق تعداد زیادی CDN که در کشور‌های اطراف ایران راه‌اندازی کرد سرعت دسترسی مردم ایران را بالا برد. تلگرام از طریق اقدامات فنی که انجام داد توانست سرعت دسترسی ایرانی‌ها به تلگرام را به هفت برابر بیشتر از کاربران اروپایی برساند. (مشابه اقدام مدیران توئیتر که در زمان فتنه سال ۸۸ با راه‌اندازی مراکزی در اطراف ایران سرعت دسترسی ایرانی‌ها به این شبکه اجتماعی را بالا بردند).
هم‌اکنون در کشور‌های غربی (آمریکا و اروپا) فقط پیام رسان‌های غربی در لیست پر استفاده‌ترین شبکه‌های اجتماعی و پیام رسان‌ها دیده می‌شود که از جمله آن snapchat، Instagram، Facebook Messenger، whatsapp و twitter است؛ در این کشور‌ها هیچ پیام‌رسان غیرغربی در اولویت استفاده قرار ندارد. در روسیه نیز پیام‌رسان بومی vkontakte و odnoklassniki در صدر قرار دارند و بعد از آن فیس بوک در رده سوم استفاده مردم این کشور قرار دارد. در چین WeChat پیام رسان غالب است و تقریبا هیچ پیام‌رسان غیربومی در این کشور مورد توجه قرار نگرفته است.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
نظرات شما
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۷ - ۱۲:۴۹
جم کن بابااااا
0
0
پربازدیدترین آخرین اخبار