دولت میانمار و نماینده سازمان ملل در این کشور توافق کردند حدود ۷۰۰ هزار آواره روهینگیایی که سال گذشته بعد از حملات ارتش میانمار به بنگلادش گریخته بودند، امکان بازگشت امن به روهینگیا را داشته باشند.
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، میانمار و نماینده سازمان ملل توافقی را به امضا رساندند که میتواند زمینهای برای بازگشت حدود ۷۰۰ هزار مسلمان روهینگیایی به میانمار باشد.
به نوشته خبرگزاری آسوشیتدپرس، امروز دولت میانمار و نماینده سازمان ملل یادداشت تفاهمی را به امضا رساندند که بر اساس آن مقرر شد چارچوب همکاری با هدف فراهم کردن شرایطی برای بازگشت داوطلبانه، امن، محترمانه و دائمی آوارگان روهینگیا فراهم شود.
ماه نوامبر سال گذشته بعد از اوج فرار مردم روهینگیا به بنگلادش، میانمار و بنگلادش توافق کرده بودند برای بازگشت آوارگان روهینگیا همکاری کنند، اما ترس از این وجود داشت که بدون نظارت بینالمللی، زندگی آوارگان روهینگیا در میانمار بار دیگر به خطر بیافتد.
نماینده سازمان ملل در میانمار گفت: این اولین اقدام برای بازگردانی ۷۰۰ هزار آواره روهینگیا است که نه تنها باید بازگردند بلکه باید شرایط برای بازگشت آنان، مانند داشتن هویت اجتماعی، امنیت، خدمات، محل زندگی و امکانات، فراهم گردد.
همچنین بر اساس این توافق، امکانی برای سازمان ملل فراهم خواهد شد تا آژانسهای پناهجویان، امکان دسترسی به ایالت راخین، محل زندگی مسلمانان روهینگیا را داشته باشد.
گروههای حقوق بشری امیدوار نیستند که امکان بازگشت امن پناهجویان روهینگیا به میانمار فراهم شود. آنها عدم تعهد ثابت از سوی دولت میانمار را عامل این عدم اطمینان میدانند.
حدود ۷۰۰ هزار مسلمان روهینگیایی سال گذشته به دلیل خشونتها، تجاوز و کشتار ارتش میانمار از این کشور با قایق و یا پای پیاده به بنگلادش گریختند.