رئیس سازمان اقتصادی کوثر گفت: آنهایی که تفکر «ما نمیتوانیم» از جمله طرح نکاشت و مهاجرت نیمی از جمعیت کشور را به خارج از کشور به دلیل بحران آب مطرح میکنند، آمدهاند تا به کشور ضربه بزنند و باید از جریان انقلاب حذف شوند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمدرضا اسکندری پیش از ظهر امروز در آیین پاسداشت ۴۰ سال خدمات انقلاب اسلامی در بخش کشاورزی تحت عنوان شنبههای انقلاب همزمان با روز جهاد سازندگی و کشاورزی برگزار شد، گفت: ما امروز اگر از خدمات ۴۰ ساله عملکرد انقلاب در بخش کشاورزی میگوییم، به خاطر آن است که کشاورزی سمبل روستاست و یکی از دستاوردهای انقلاب اسلامی تشکیل جهاد بوده است و اگر امروز بخواهیم از ظرفیتهای کشور استفاده کنیم، دوباره باید به سمتی برویم که نهادهایی مانند جهاد سازندگی را ایجاد کنیم.
وی با اشاره به اینکه دولتهای قبل از انقلاب در حوزه کشاورزی کاری انجام ندادهاند، تصریح کرد: اگر هم در این حوزه آن زمانها اتفاقی افتاده، عملکرد مردم بوده است، اما واقعیت این است که در سال ۵۷ کل میزان تولید محصولات کشاورزی ۲۷ میلیون تن بوده که اکنون به ۱۱۰ میلیون تن رسیده است.
وی با انتقاد از عملکرد برخی افراد در کشور و مطرح کردن تفکر «ما نمیتوانیم»، تصریح کرد: حضرت آقا تأکید کردهاند که عدهای هستند که با تفکر «ما نمیتوانیم» آمدهاند و ما باید این تفکر را از جریان انقلاب حذف کنیم؛ چراکه تا موقعی که این تفکر وجود دارد موانعی هست که سرعت کار را میگیرد.
رئیس سازمان اقتصادی کوثر افزود: همینها یک روز بحث بحران آب را مطرح میکنند و یک روز طرح نکاشت را، درحالیکه ما میگوییم اگر کشوری کمآب هستیم، باید آن را مدیریت کنیم، ولی آنها کجا در صحبتهایشان طرحی هست که باید برای کمآبی چه کار باید کرد؟ میگویند ۵۰ درصد جمعیت کشور به دلیل آنکه آب نداریم باید کوچ کنند، آیا حرف امام به عنوان بنیانگذار جمهوری اسلامی این بود یا آیا رهبر انقلاب اکنون این است، قطعاً این نیست.
اسکندری در ادامه با اشاره به اینکه برخی طرح «نکاشت» را در کشور مطرح میکنند، اظهار داشت: آیا این حرف از دهان نیروهای انقلابی بیرون میآید، قطعاً نه. یک روز به بهانه آب، یک روز به بهانه عدم توانایی سنگاندازی میکنند، درحالیکه کشور ما تا دلتان بخواهد نیروی فنی، توانمند و ظرفیت دارد. به عنوان مثال قبل از انقلاب ما آبزیپروری نداشتیم و فقط در قالب صید آبهای شمال و جنوب ۵۰ هزار تن در سال برداشت میشد، اما اکنون به یک میلیون تن رسیده است که نهتنها در این بخش میتوانیم نیاز کشور را تأمین کنیم، بلکه میتوانیم به یک کشور صادرکننده تبدیل شویم.
وی همچنین به افزایش متوسط عملکرد باغات و مزارع در بخش کشاورزی طی سالهای پس از انقلاب اشاره کرد و گفت: متوسط عملکرد باغات سیب در کشور اکنون ۱۸ تن در هکتار است و سالانه ۳۰۰ تا ۴۰۰ تن سیب صادر میکنیم که حتی کشاورزی نمونه ما ۱۶۸ تن سیب در هکتار برداشت میکند. همچنین متوسط عملکرد گندم آبی ما ۴ تن در هکتار است که کشاورز نمونه کشوری ۱۲ تن در هکتار برداشت میکند و این رقم در کشورهای پیشرفته ۶.۵ تن در هکتار است.
رئیس سازمان اقتصادی کوثر به این نکته اشاره کرد که وقتی نیروهای انقلابی به میدان میآیند باید شکاف عملکرد بین آنچه که هست و آنچه که باید باشد پر میکنند. اما برخی افراد در کشور خودکفایی گندم را مزخرف میدانند و باید پرسید آیا اینها وقتی این حرف را در جلسه رسمی جمهوری اسلامی میزنند، نیروی انقلاب هستند؟ اینها عامل بازدارندهاند و اینها حرکت دشمن است. باید دشمن را بشناسیم و حواسمان باشد که این حرفها بهانهای بر سر راه است.
اسکندری افزود: کار به جایی رسیده که آقای حجتی وزیر جهاد کشاورزی اکنون بعد از ۴۰ سال که از انقلاب میگذارد، فریادش بلند است. روزهای اول انقلاب عملیات مسلحانه انجام میدادند، اما اکنون کارها به شکلهای مختلف است.