کد خبر:۶۹۲۰۳۳
رئیس کل بانک مرکزی مطرح کرد

طراحی سامانه یکپارچه نظام ارزی عاملی مهم در جلوگیری از قاچاق کالا

سیف گفت: ساماندهی سامانه یکپارچه نظام ارزی در حذف واسطه‌ها ازخروج کالا بدون بازگشت سرمایه و قاچاق کالا جلوگیری می‌کند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ولی الله سیف، رئیس کل بانک مرکزی در بیست و هشتمین همایش سالانه سیاست‌های پولی و ارزی با اشاره به اینکه اقتصاد ایران در طول سال‌های اخیر در زمینه ثبات قیمت‌ها و رشد اقتصادی عملکرد موفقی داشته است، اظهار کرد: سال گذشته برای دومین سال متوالی، تورم در محدوده تک رقمی در کشور قرار گرفت.

وی افزود: متوسط رشد کالا‌های مصرفی خانوار در سال‌های ۹۵ و ۹۶ به ترتیب ۹ و ۹.۶ درصد بود که به جرئت میتوان گفت: این عملکرد در ۴ دهه گذشته، بی سابقه بوده است.

سیف بیان کرد: سال گذشته ۶۱۴ هزار میلیارد تومان تسهیلات به بخش‌های مختلف اقتصادی پرداخت شد که این رقم نسبت به سال ماقبل خود ۱۲ درصد رشد داشته است.

این مقام مسئول ادامه داد: سیاست اصلی اخذ تسهیلات با هدف بهره وری از ظرفیت خالی اقتصاد بود که با این وجود ۶۲ درصد تسهیلات صرف سرمایه در گردش واحد‌های تولیدی شد.

سیف با بیان اینکه اواخر سال گذشته و اوایل امسال بازار ارز با تلاطم روبرو شد، افزود: ریشه اصلی این نوسانات را باید در انتظارات شکل گرفته در روابط مالی بین المللی در آینده جست و جو کرد.

به گفته وی؛ بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارز اقدام به طراحی ساماندهی سامانه یکپارچه نظام ارزی کرد تا از حضور واسطه‌ها و خروج کالا بدون بازگشت سرمایه و قاچاق کالا جلوگیری کند.

این مقام مسئول تاکید کرد: در تامین ارز کالا‌های مورد نیاز، جای هیچ گونه نگرانی نیست.

سیف در بخش دیگر سخنان خود از اقدام بانک مرکزی در زمینه ثبات بخشی به بازار طلا بیان کرد: در اواخر سال گذشته بانک مرکزی جهت ثبات بازار طلا و سکه در سه مرحله به پیش فروش سکه در بازه‌های زمانی مختلف اقدام کرد و به این ترتیب ۷ میلیون و ۶۰۰ هزار قطعه سکه در سررسید‌های مختلف پیش فروش شد.

وی بازار سازی اوراق سکه را از دیگر اقدامات بانک مرکزی در زمینه ثبات بازار طلا برشمرد.
ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار