رجب صفراف، رئیس مرکز مطالعات ایران معاصر روسیه گفته است ایران و روسیه به منظور تسهیل مبادلات تجاری در پی تاسیس بانک مشترکی هستند که از تحریمها تاثیر نپذیرفته و با ارزهای ملی کار میکند.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، رجب صفراف، رئیس مرکز مطالعات ایران معاصر روسیه در مصاحبه با خبرگزاری ترند جمهوری آذربایجان با اشاره به این که مشکلات بانکی یک مانع اساسی پیشروی روابط تجاری ایران و روسیه است، گفته است که تهران و مسکو در شرف تاسیس یک بانک مشترک به منظور تسهیل مبادلات تجاری بین دو کشور هستند.
وی همچنین با تاکید بر این که تهران و مسکو میبایست در سریعترین حالت ممکن اقدامات ضروری را برای حذف موانع صورت دهند، افزود: دو کشور حداقل باید یک بانک اختصاصی مشترک داشته باشند. این بانک باید متفاوت از دیگر بانکهایی که در این حوزه خدمات میدهند باشد، و با اعمال تحریمها خللی در امور آن پیش نیاید. این بانک برای شروع میتواند از پولهای خارجی استفاده کند، اما به تدریج استفاده از ارزهای ملی دو کشور در دستور کار قرار میگیرد.
رئیس مرکز مطالعات ایران معاصر روسیه همچنین ضمن بیان این که زمان آن رسیده تا روسیه صادرات خود را به ایران افزایش داده و جای پای خود را در بازار ایران تحکیم نماید، تصریح میکند: روسیه میتواند در حوزههایی همچون تکنولوژی، تولید کالاهای گوناگون و پروژههای متنوع دیگری در ایران سرمایهگذاری کند، و بانکهای ایران و روسیه نیز این امر را تضمین نمایند.
صفراف همچنین با اشاره به این که اعمال تحریمهای یکجانبه ایالات متحده علیه ایران ناعادلانه است، اظهار داشت: روسیه به شدت از این اقدام آمریکا بسیار متاسف است و در تلاش است تا از طریق گفتگو با اتحادیه اروپا برای حمایت از توافق هستهای ایران اقدام کند. اتحادیه اروپا نیز باید خسارت شرکتهای ایرانی در نتیجه تحریمهای آمریکا را جبران کند.
با خروج ایالات متحده آمریکا از برجام، روسیه ضمن اعلام حمایت از حفظ برجام در تلاش بوده تا از طریق جلب حمایت چین و کشورهای اروپایی به نوعی با اقدامات ایالات متحده در بر هم زدن توافق هستهای با ایران، مخالفت کند. بسیاری از تحلیلگران بر این عقیدهاند با افزایش تهدیدات ترامپ و عقبنشینی اروپاییها از بازار ایران، فضا برای فعالیت شرکتهای روسی و چینی محیا خواهد شد.