عضو کمیسیون عمران مجلس، با بیان اینکه ساماندهی خانه های خالی تاثیر مشهودی در ساماندهی وضعیت مسکن دارد، گفت: حاکمیت باید هزینه های مترتب بر ساخت و ساز را کاهش دهد تا قیمت نهایی مسکن منطقی شود.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، سیدحسین افضلی با تاکید بر اینکه مولفههای مختلفی در ساماندهی بازار مسکن دخیل است، گفت: بازار مسکن به صورت دستوری کنترل نمیشود و رابطه عرضه و تقاضا در آینده آن موثر است.
نماینده مردم اقلید در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه وجود برخی ابزارها در اختیار مجموعه حاکمیت اعم از وزارت راه و شهرسازی، شهرداری و ... که درگیر بحث ساخت و ساز و مسکن هستند میتواند در تنظیم بازار موثر باشد، افزود: باید از ابزارهای حکومتی برای کنترل بازار استفاده کرد تا به این ترتیب ساماندهی نرخها صورت بگیرد.
قیمت تمام شده ساختمان باید کاهش یابد
وی ادامه داد: برای بررسی وضعیت بازار مسکن باید دید که روند افزایش قیمت چه میزان متاثر از تصمیمات ما بوده و چه اندازه متاثر از جریانات کلی حاکم بر جامعه از جمله صنعت، مسکن، کشاورزی، ارز، طلا بوده است.
افضلی با بیان اینکه در شرایط موجود باید قیمت تمام شده ساختمان اعم از عوارض یا پارامترهایی را که در اختیار دولت است برای افزایش عرضه مسکن به بازار کاهش دهیم، افزود: اکنون برخی ساختمانها در سطح شهرهای مختلف اعم از کلانشهرها وجود دارد که مالکان آنها رغبتی برای اجاره دادن آنها ندارند از این رو باید سازوکاری در نظر گرفته شود که با استفاده از ابزارهای حکومتی یا حاکمیتی عرضه این ساختمانهای خالی به بازار با ایجاد فشارهایی اعم از پرداخت هزینه بیشتر شود.
خالی نگه داشتن املاک خالی از سکنه نباید صرفه اقتصادی داشته باشد
این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: پرداخت هزینه از سوی املاک خالی از سکنه باید به گونهای باشد که خالی نگه داشتن آنها صرف اقتصادی برای مالک نداشته باشد به این ترتیب با وضع عوارض برای خانههای خالی با ایجاد سامانهای در این رابطه باید مدیریت بازار صورت بگیرد.
وی با بیان اینکه با عرضه ساختمان بازار تقاضا افزایش مییابد، گفت: بسته حمایتی مطرح شده از سوی وزارت راه و شهرسازی در خصوص ارایه مشوقهای مالیاتی یکی از راههای کاهش هزینههای مترتب بر ساختمان بوده از این رو میتواند اثرات مطلوبی بر بازار داشته باشد.
حاکمیت هزینههای مترتب بر ساخت و ساز را کاهش دهد
این نماینده مردم در مجلس دهم، با تاکید بر اینکه هزینههای مترتب بر ساختمان اعم از مالیات، عوارض و حتی سایر هزینهها اعم از آب، برق، گاز وغیره باید مدیریت شود، افزود: قاعدتا اینها از پارامترهایی هستند که در قیمت تمام شده ساختمان تاثیر دارد.
وی ادامه داد: از طرف دیگر در جایی که تقاضا برای مسکن عادی اعم از خانه اولیها زیاد است حاکمیت باید مشوقهای چشمگیری در نظر بگیرد تا سرمایه گذار رغبت برای سرمایه گذاری در این بخشها داشته باشد مانند شهرهایی که بافت قدیمی دارند و باید نوسازی شوند از این رو برای اینها باید یک سری مشوقهای چشم گیر در نظر بگیریم.
افضلی با بیان اینکه با افزایش عرضه در بازار خود به خود در قیمت نهایی چه اجاره و چه فروش مسکن تاثیر گذار خواهد بود، تصریح کرد: اگر بخواهیم بازار را بدون ورود به این مولفهها کنترل کنیم عملی نخواهد بود از این رو باید بدانیم که نمیتوان دستوری مسکن را کنترل کرد.
مهمترین مولفه تنظیم بازار مسکن به ویژه اجاره بها ساماندهی سریع خانههای خالی است
وی با تاکید بر اینکه مهمترین مولفه تنظیم بازار مسکن به ویژه اجاره بها ساماندهی سریع خانههای خالی است، افزود: اکنون در تهران ساختمانهای بسیاری وجود دارد که خالی از سکنه است اگر این واحدها به بازار عرضه شوند مسلما در تنظیم نرخها تاثیر خواهد داشت.
این نماینده مردم در مجلس دهم، با بیان اینکه بخشی از خانههای خالی لوکس هستند، گفت: اینکه عرضه بیشتر باشد تقاضا را تحت تاثیر قرار میدهد یعنی حتی عرضه خانههای لوکس هم تاثیر گذار در شرایط کلی بازار است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: برخی از خانهها به علت بحث رکود به بازار عرضه نشده از این رو خالی از سکنه باقی مانده ساماندهی خانههای خالی تاثیر مشهودی در بحث اجارهها خواهد داشت. /