گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو-حسین اکبری؛* این روزها که تیمهای جهادی بسیج دانشجویی خراسان شمالی برای شناسایی منطقه خدمت دهی خود در حال سرکشی از روستاهای استان در بخشهای مختلف هستند، یکی از اساسیترین مشکلات مردم روستا در این بازه را کمبود آب شرب میدانند.
کاهش بارندگیها و عدم استفاده صحیح از منابع آبی باعث شده است مردم بسیاری از روستاها با مشکلات فراوان برای تامین آب رو به رو می شوند. همین مسئله باعث شده است آب شرب روستاها از طریق تانکر تامین شود.
در این خصوص بهروز برنامهر، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی خراسان شمالی می گوید: اکنون آب آشامیدنی ساکنان ۱۳۶ روستای این استان از طریق آبرسانی سیار تامین میشود. در این روستاها ۲۱ هزار و ۷۵۰ خانوار با ۸۱ هزار و ۸۸۰ نفر جمعیت زندگی میکنند.
برنامهر می افزاید: اکنون ۳۷ روستای بخش مرزی ‘راز و جرگلان’، ۲۳ روستای فاروج، ۱۹ روستای بجنورد، ۱۷ روستا در هر یک از شهرستانهای شیروان و مانه و سملقان، ۱۶ روستای اسفراین، شش روستای گرمه و یک روستا در جاجرم به صورت سیار آبرسانی میشوند.
وی ادامه می دهد: روستاهای یاد شده به علت نداشتن آب آشامیدنی در مناطق خود و یا مواجهه با کمبود شدید آب آشامیدنی، زیر پوشش آبرسانی سیار شرکت قرار گرفته اند؛ این درحالی است که دانشجویان از نرسیدن به موقع همین آب رسانی سیار در بعضی روستاها خبر داده اند.
امین ریحانی، مسئول بسیج دانشجویی دانشگاه آزاد بجنورد که برای شناسایی به روستای باران آباد رفته بود در خصوص مشکلات این روستا به خبرنگار خبرگزاری دانشجو، می گوید: این روستا از محرومیت بسیار شدیدی رنج میبرد. تیم جهادی ما عید نیز به این روستا آمده بود. این روستا خانه هایش همه کاه گلی است. بزرگترین مشکل این روستا مشکل آب است. ما دیروز برای شناسایی به آن جا رفتیم. کودکی را دیدیم و به او آب دادیم. باورتان نمیشود؛ اما آن کودک نصف بطری آب را نوشید. شاید این کودک چند روزی بود که اصلا آب تمیز نخورده بود. وضعیت بسیار وخیم است. این روستا حتی تابلو ورودی ندارد. باید بگویم فقط جهادگران که این منطقه را شناسایی کردهاند، میدانند در آن جا چه خبر است. ما نمیگوییم برای این روستا لوله کشی آب انجام شود؛ اما حداقل به صورت روزانه تانکر آب به مردم این روستا برسد.