معاون اول رئیس جمهوری با اشاره به برنامه دولت برای کنترل نقدینگی و مدیرت بازار ارز، گفت: سیاستهای ارزی از دیگر موضوعات قابل توجهی است که در شرایط جدید باید مورد بازبینی قرار گیرد.
به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، اسحاق جهانگیری بعد از ظهر امروز در مراسم تکریم، ولی الله سیف و معارفه عبدالناصر همتی به عنوان رئیس کل جدید بانک مرکزی، اظهار داشت: یکی از موضوعات مهم در حوزه بانکی موضوع نقدینگی است.
وی افزود: در سیاستهایی که با تدبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی شکل گرفت، شورای عالی اقتصاد که با حضور سران قوا تشکیل میشود، امتیازات ویژهای دارد تا بتوانند تصمیمات مشخص و فرا قوهای بگیرند و کشور را از تنگناها عبور داد که یکی از آنها راهکار برای نقدینگی کشور است.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: نقدینگی به جای اینکه به صورت غیر کنترلی به سمت ارز، مسکن و سکه برود، باید به سمت کمک به اقتصاد کشور حرکت کند.
جهانگیری افزود: مجموعهای از این سیاستها به شورای عالی اقتصادی سران قوا آورده شد که پس از تصویب جهتگیریها، ان شاالله نقدینگی به سمت مناسب حرکت خواهد کرد.
وی اظهار داشت: فکر میکنم موضوع اینکه نقدینگی چگونه در مقطع فعلی برنامهریزی شود تا به تورم کشور دامن نزند و موجب افزایش غیرقابل کنترل نشود، موضوع اساسی است که باید در دستور کار رئیس کل جدید بانک مرکزی قرار گیرد. سیاستهای ارزی از دیگر موضوعات قابل توجهی است که در شرایط جدید باید مورد بازبینی قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنانش به محدودیتهای آمریکا علیه ایران اشاره کرد و گفت: شرایط جدیدی پدید آمده است و مشخصههای آن این است که طرف مقابل (آمریکا) محدودیتهای جدی برای ما اعمال کرده که روی درآمدهای ارزی اثر میگذارد و یکی از آنها نفت است، اما این که به چه میزان موفق شود، مانع از فروش آن شود، بحث دیگری است.
وی اعلام کرد: شرایط کشور، شرایط خطیری است و به معنای این است که محدودیتهای زیادی وجود دارد و در شرایط دشواری هستیم، البته این به معنای بن بست نیست؛ فرصتهایی پیش روی ما قرار خواهد گرفت که میتوانیم برای توسعه کشور از آن استفاده کنیم. در این شرایط خطیر ویژگی اقتصادی وجود دارد که باید مسئولان اقتصادی کشور آن را بشناسند و اقدامات مناسب انجام دهند.
جهانگیری اضافه کرد: آمریکا در زمینه سرمایه گذاری خاصی برای محدود کردن فروش نفت ما انجام داده و هم در ارتباط با نقل و انتقالات پولی، برنامهریزیهایی را صورت داده است که باید مسئولان اقتصادی در مقابل این برنامهریزیها اقدامات مناسب انجام دهند تا ملت و اقتصاد، کمترین آسیب را ببینند.
وی با بیان اینکه در دوره فعلی که به تعبیر آنها جنگ اقتصادی راه انداختهاند باید با اقدامات مناسب اقتصاد کشور را پیش ببریم، گفت: البته آمریکاییها کار دیگری را با کمک صهیونیستها و برخی کشورهای منطقه انجام دادهاند و آن جنگ رسانهای و سیاسی جدی برای تصرف افکار عمومی مردم آغاز کردهاند.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: رسالت ما و همه نخبگان و رسانهها در این جنگ رسانهای که افکار عمومی ملت را نشانه گرفته تا امید مردم را نسبت به آینده ضعیف کند و اعتماد مردم را از بین ببرد، این است که تلاش کنیم تا امید و اعتماد مردم افزایش یابد.
جهانگیری افزود: ممکن است خیلی از سیاستهای خوب اقتصادی آثار مثبت نداشته باشد؛ تک تک افرادی که در این زمینه صاحبنظر هستند و قدرت فعالیت دارند، باید تلاش کنند در این جنگ رسانهای به دشمن غلبه کنند و امید مردم را افزایش و سرمایه اجتماعی مردم و اعتماد مردم را بالا ببرند و امیدواریم با عمل خوبی که انجام میدهیم، اعتماد مردم روز به روز افزایش یابد.
جهانگیری ادامه داد: برای منابع پتروشیمی که منبع درآمد ارزی ما است نیز تحریمهایی اعمال شده است، بنابراین در بخش منابع کشور در شرایط ویژه قرار داریم.
معاون اول رئیس جمهوری گفت: در بخش عرضه و تقاضای ارز نیز با تقاضای جدیدی روبرو شدیم که بانک مرکزی باید سیاستهای خود را برنامه ریزی و متناسب با شرایط موجود طراحی کند. مطمئن هستم درباره مشکلاتی که رئیس کل جدید بانک مرکزی با آن روبرو است، نخبگان و صاحبنظران را مورد مشورت قرار خواهد داد و انتظار داریم صاحبنظران و نخبگان نیز به دولت و مسئولان بخشهای اقتصادی کمک کنند.
وی اضافه کرد: کشور در جنگ ناخواسته اقتصادی قرار دارد و هنر نخبگان نیز این است تا کشور از این مشکلات سر بلند خارج شود.
معاون اول رئیس جمهور افزود: البته در زمینه سیاستهای ارزی بحث نقل وانتقال پول نیز وجود دارد که منابعی از آن در کشورهای دیگر است و این طور نیست که در منابع با محدودیت جدی روبرو باشیم و نیاز است بخش خصوصی کمک کند، تا جایی که بانک مرکزی قدرت دارد از آن استفاده نماید.
جهانگیری با اشاره به اینکه نظام بانکی از دیگر موضوعات مهم است، یادآور شد: از روزهای نخست دولت یازدهم مطرح بود که نظام بانکی با مشکلات جدی روبرو است که یکی از آنها بحث معوقات بانکی بود.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: خیلی از فعالان اقتصادی نتوانسته بودند سررسید وامهای خود را بر گردانند که در سال ۹۴ رئیس جمهوری دستوری دادند، تا طرحی برای اصلاح نظام بانکی تهیه شود و دوستان ستاد اقتصادی کار گستردهای انجام دادند و طرحی تهیه شده که در نهایت رئیس جمهوری آن را ابلاغ کرد.
وی ادامه داد: اخیرا نیز رئیس جمهوری یادداشتی را به بنده نوشت که اصلاح نظام بانکی مجددا پیگیری شود که طرح کاملی تهیه شد که قابل اجرا و عملیاتی است.
معاون اول رئیس جمهوری تصریح کرد: آنچه مهم است نظام بانکی نیازمند مطالعه آنچنانی نیست و نظام بانکی در کشور نقش اصلی و تعیین کننده در تامین مالی اقتصاد دارد و بازار سرمایه نیز سهمش افزایش یافته، ولی تا بخواهد تامین کننده منابع باشد، نیازمند زمان است که باید بانک مرکزی این موضوع را در دستور کار قرار دهد.
جهانگیری اظهار داشت: از موضوعات مهم بانک مرکزی نظارت بر بانکها است و نمیشود نرخ سود بانکی عددی باشد، ولی بانکها به آن کم توجهی کنند؛ بانک مرکزی ابزارهای زیادی برای برخورد دارد و باید با اقتدار، نظارت خود را اعمال کند.
وی همچنین با اشاره به ضرورت حمایت از تولیدات داخلی یادآور شد: نیاز داریم به اشتغال کشور فکر کنیم و طرحهایی را که میشود، فعال کنیم؛ باید به بخش خصوصی انگیزه داد.
معاون اول رئیس جمهوری افزود: همچنین نیازمندیم در این مقطع به معیشت اقتصادی مردم فکر کنیم و تیم اقتصادی دولت نیز برای این مساله و دغدغه جدی مردم راهکار مناسب ارائه کند.
جهانگیری خاطرنشان کرد: نیازهای اساسی مردم از جمله دارو و اقلام ضروری باید به رغم محدودیتها در کشور تامین شود و مردم نباید دغدغه این را داشته باشند که کمبود دارو یا مواد غذایی دارند. حتما سیاستهای پیشرو به این میرسد که نیازهای اساسی و اصلی مردم را در هر شرایطی تامین خواهیم کرد.
معاون اول رئیس جمهوری به مدیریت پنج ساله سیف در بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: طی این مدت تیم اقتصادی دولت و مجموعه دولت سیاستهایی را پیش گرفتند که نتیجه آن باعث شد تا شاخصهای اصلی اقتصاد کشور حرکت مثبتی داشته باشد که در طول این دوره نرخ بیکاری کاهش و رشد اقتصادی، رشد سرمایه گذاری و صادرات غیرنفتی افزایش و توجه به مشکلات بنگاههای بخش خصوصی مناسب بوده است.
جهانگیری تصریح کرد: مطمئن هستم در دوره مدیریت جدید بانک مرکزی با شناخت دقیقی که از آقای همتی دارم، یکی از صاحبنظران اقتصاد ایران و از اساتید مبرز دانشگاه و اقتصاد کلان است و کارهای خوبی که تاکنون انجام داده و از سابقه مدیریتی خوبی برخوردار است و در مدیریت بانک خصوصی و بزرگترین بانک دولتی کشور و بیمه مرکزی سابقه اجرایی و توان علمی دارد حتما بانک مرکزی در دوره وی دوران خوب مسائل اقتصادی کشور را شاهد خواهد بود.
سلام - دوستان ، مسوولین ، مردم و .... همه و همه تمام کنید بازی قایم باشک بازی رو !!!! هر ایرانی حق دارد خانه در شان داشته باشد . حق ایرانی حق دارد ماشین ، کار مناسب داشته باشد . هر ایرانی می تواند با توانایی جسمی یا فکری یا هرچیزی به هر ایرانی کمک کند . ما با صداقت می توانیم به هم کمک کنیم تا همه احساس آرامش کنیم . نه اینکه یه عده ای خانه 100 میلیاردی یه عده ای هم هیچی !!! این راه کشور نیست که داریم میریم . نظام و مردم هر دو دارن زیر پای هم رو خالی می کنن . درست نیست به هیچ جایی نمیرسیم!!!! اصلاح نظام بانکی یه سر هم کلاه گذاشتن دیگر است . ((( درمان دائمی کشور فقط صداقت است )))
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.