یکی از موضوعاتی که در دولت یازدهم و دوازهم همواره شاهد آن بودیم، اخراج و کنارگذاشتن برخی از اساتید انقلابی دانشگاهها به بهانههای واهی است.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، مهدیه حسینی نسب؛ اپیدمی پروندهسازی مسئلهای است که محیط دانشگاه از ابتدای دولت یازدهم با آن مواجه بوده است. پس از پروندهسازی برای دانشجویان مورد ظلم واقع شده بورسیه و همچنین تشکلهای دانشجویی، این بار قرعه فال به نام اساتید انقلابی خورده شد که کلید آن از سال ۹۴ زده شد و تا به امروز ادامه دارد.
با بررسی سیر روند این پرونده سازیها پی بردیم برخی مسئولین بالا دستی در دانشگاهها سعی در القای این موضوع دارند که اساتید جوان جذب شده، صلاحیت تمدید قرارداد را ندارند و یا اساتید انقلابی که سابق درخشان علمی که در کارنامههای تدریس را دارند، به بهانههای مختلف باید به صورت اجباری بازنشست شوند.
اخیرا شاهد بازنشستگی اجباری مهدی گلشنی، استاد ممتاز دانشگاه شریف از این دانشگاه بودیم، که اعتراض دانشگاهیان را هم در پی داشت و بیش از ۱۰۰۰ نفر از اساتید، دانشجویان و اعضای تشکلهای دانشجویی دانشگاهها با ارسال نامهای به وزیر علوم ضمن اعلام حمایت از مهدی گلشنی، خواستار پیگیری بازنشستگی اجباری این استاد برجسته شدند.
همچنین در چند ماه گذشته نیز شاهد بودیم دانشکده مهندسی و برق دانشگاه شیراز سه تن از استادان ممتاز این بخش را از دانشگاه اخراج کرد که این موضوع اعتراض برخی از اساتید و دانشجویان انقلابی را به همراه داشت.
علی حقدل، دارای مدرک دکترای مهندسی مخابرات و حافظ کل قرآن و علیرضا و حامد مسندی شیرازی که هردو برادر هستند و دکترای خود را با بالاترین نمره از دانشگاه کالیفورنیا در ساندیگو آمریکا اخذ کرده و در ژورنالهای معتبر بینالمللی نیز مقالاتی را منتشر کردند، این سه استاد اخراجی از دانشگاه هستند.
بنابرآنچه یکی از مسئولان سازمان بسیج اساتید اعلام کرد: این اساتید روشهای تدریس بهینه و نوینی را به دانشجویان ارائه میکردند و مسئولان دانشگاه به بهانههای واهی دستور به اخراج این سه استاد دانشگاه داده اند.
هرکاری میکردیم، در مقابل ما سنگاندازی میکردند
علی حقدل در مورد علت اخراجش از دانشگاه گفت: راستش از زمانی که تصمیم گرفتیم به فعالیتهای تحقیقاتی همسو با جریان انقلاب اسلامی و مخالف با سلیقه غالب در دانشگاه بپردازیم، مشکلات من هم آغاز شد.
ز زمانی که تصمیم گرفتیم به فعالیتهای تحقیقاتی همسو با جریان انقلاب اسلامی و مخالف با سلیقه غالب در دانشگاه بپردازیم، مشکلات من هم آغاز شد
حقدل بیان کرد: ما هرکاری میکردیم، در مقابل ما سنگاندازی میکردند، بنده و دو نفر از همکارانم که از اساتید انقلابی بودند را با تبانی و غیرقانونی اخراج کردند.
عضو هیأت علمی و استاد اخراجی دانشگاه شیراز خاطرنشان کرد: متاسفانه ساختار دانشگاهها در کشور دارای ایراداتی اساسی است که مانع کارآیی آن برای خدمت به کشور و انقلاب اسلامی و رفع محرومیتها و نیازهای ملت ما شده است.
وی گفت: بنده وهمکارانم خیلی سعی کردیم با وزیرعلوم دیدار کنیم و مشکلات خود را بگوئیم؛ توجهی نشد و به ما بی اعتنایی کردند تا جایی که دونفر از همکارانم که اخراج شده بودند، به خارج از کشور رفتند؛ در صورتی که این دو استاد واقعا ممتاز و نخبه بودند و میتوانستند خدمات خوبی را به کشور و مردم بدهند.
بی عدالتی در دانشگاه دیده میشود، ولی هیچ نهادی نیست که رسیدگی کند
علیرضا و حامد مسندی به دلیل اخراج از دانشگاه مدتی است که به خارج از کشور رفته اند، محمدعلی مسندی پدر این دو استاد اخراجی دانشگاه در رابطه با اتفاقات رخ داده برای فرزندانش اظهار داشت: فرزندان من به جهت اعتقاداتی که داشتند، بعد از تحصیل به کشور بازگشتند؛ اما با آنها برخورد درستی صورت نگرفت.
وی در ادامه با اشاره به علی حقدل، استاد اخراجی دانشگاه شیراز ادامه داد: آقای حقدل شاگرد نمونه بنده بود و بسیار متعهد. ولی یک عده که به زور دانشگاه را گرفته اند، اینها را اخراج کردند!
این استاد دانشگاه ضمن گلایه از رئیس دانشگاه و رئیس دانشکده برق دانشگاه شیراز تصریح کرد: متاسفانه یک عده که ماسکی از اسلام زده اند و برای خود باند و تشکیلاتی درست کرده اند، دستور به اخراج سه نفر از اساتید نخبه دانشگاه شیراز دادند.
عده که ماسکی از اسلام زده اند و برای خود باند و تشکیلاتی درست کرده اند دستور به اخراج سه نفر از اساتید نخبه دانشگاه شیراز دادند
مسندی تصریح کرد: میگویند از نظر تعداد مقاله رتبه اول هستیم، ولی واقعیت این است که از نظر کیفیت مقاله در رتبه صدم هستیم و برخی دشمنان ما بسیار از ما جلوتر هستند. اینها فقط مقالههای بی خاصیت را برای ارتقا تقلید میکنند!
وی گفت: بی عدالتی در همه جای دانشگاه دیده میشود، ولی هیچ نهادی نیست که رسیدگی کند. برای رسیدگی به مشکلات این سه استاد اخراجی بازرس تعیین کردند؛ اما این بازرس کسی بود که با یکی از مخالفان این سه استاد رفیق صمیمی و قدیمی بود!
مسندی تصریح کرد: متاسفانه فقط به دنبال کسانی هستند که خودشان را ارتقاء دهند و نمیخواهند کسانی بیایند که مشکلات مردم را حل کنند.
این استاد دانشگاه در حالیکه نتوانست بغضش را فرو ببرد با چشمانی گریان گفت: فرزندان من با دل خون از ایران رفتند، آنها فقط سه مرتبه بلیط خود را تغییر دادند؛ به امیدی که با وزیر علوم دیدار کنند و از درد خود بگویند، ولی نشد. وزیر علوم حتی یک دقیقه هم برای اینها وقت نگذاشت.
استادان انقلابی محبوبیت زیادی بین دانشجویان داشتند
یکی از دانشجویان دانشکده مهندسی برق دانشگاه شیراز در این رابطه میگوید: دکتر علی حقدل، دکتر حامد مسندی شیرازی و دکتر علیرضا مسندی شیرازی سه استادی هستند که از نظر دانشجویان رشته مهندسی برق، قدرت زیادی در تدریس دارند و از نظر علمی و اخلاقی توانستند محبوبیت زیادی در بین دانشجویان کسب کنند، با این وجود دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر در اقدامی عجیب دروس تدریسی این سه استاد را در نیم سال جدید تحصیلی در اختیارشان قرار نداده است و عملاً از تدریس محروم شدند.
وی ادامه داد: این مسئله در حالی است که دیگر اعضای هیئتعلمی با تدریس بهمراتب ضعیفتر و نداشتن محبوبیت از طرف دانشجویان و بعضاً نارضایتی دانشجویان از آنها، در حال تدریس هستند.
اساتید انقلابی که از دانشگاه اخراج شده اند، نخبگان این کشورند و این نظام هزینههای بسیاری را برای اینکه آنها به چنین جایگاهی برسند، کرده است، به نظر میرسد کنار گذاشتن آنها به دلایل واهی دور از انصاف است و مسئولان باید ضمن رسیدگی به وضعیت این اساتید پاسخگوی جامعه دانشگاهی و مردم باشند.
لازم به ذکر است، خبرگزاری دانشجو چند ماه گذشته نیز در گزارشی با عنوان «پشت پرده یک اتفاق غیر عادی» به بررسی ماجرای اخراج سه استاد دانشگاه شیراز پرداخت.