وزیر امور خارجه گفت: در ۴۰ سال گذشته همه کشورهای دنیا در برابر ما بودند، اما الان به غیر از دو سه کشور به اضافه رژیم صهیونیستی همگی پشت ما هستند.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجو محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان در مراسمی که به مناسبت بزرگداشت روز خبرنگار با حضور نمایندگان اصحاب رسانه برگزار شد گفت: مقطع حساس کنونی اولین مقطع حساس زندگی ما در انقلاب نیست. وی با بیان اینکه الان شرایط بحرانی نیست، اما ما شرایط بحرانی را پشت سر گذاشتیم گفت: شرایطی که شهرهای ایران آماج موشکهای صدام بود و همه دنیا علیه ما بودند ما ان شرایط را پشت سر گذاشتیم، شرایطی که تحریمهای ظالمانه توسط امریکا تصویب میشد و بلافاصله در همه دنیا اجرا میشد. ظریف با بیان اینکه در اواخر دهه ۸۰ و اوایل دهه ۹۰ تحریمهای بین المللی بسیار شدیدتر از تحریمهای امریکا بود گفت: ما آن دوره را پشت سر گذاشتیم آنچنان که پس از سپری شدن آن دوره شش قدرت بزرگ جهانی پای میز مذاکره آمدند و طرف مقابل به این باور رسیده بود که فشار سیاسی و اقتصادی بر مردم نمیتواند سیاستهای نظام را تغییر دهد. وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به اینکه این سیاستها میتواند مردم را تحت فشار قرار دهد و این وظیفه ماست که عامل فشار بر مردم را کم کنیم گفت: وظیفه سیاست خارجی این است که این فشار را کم کند. وی با اشاره به شوهای سیاسی مقامات امریکایی در مورد سیاستهای ضد ایرانی گفت: این در حالی است که همه دنیا اعلام میکنند با این سیاستها همکاری ندارند. ظریف تصریح کرد: البته ممکن است فشارهای امریکا در کشور اخلالی ایجاد کند، اما واقعیت آن است که امریکا در دنیا منزوی است و امروز در هیچ جای دنیا صحبت از انزوای ایران به گوش نمیرسد بلکه همه صحبت از انزوای نتانیاهو، ترامپ و الجبیر دارند سه طرفی که نماد بی اعتمادی در دنیا هستند کسی که نخست وزیر کشور دیگر را زندانی میکند کسی که به قراردادهای بین المللی پشت پا میزند و قراردادهای همکاری تجاری و هم چنین قرارداد جهانی آب و هوای پاریس را زیر پا میگذارد و به سرکوب و کشتار مردم فلسطین مبادرت میورزد در حقیقت منزوی اصلی است. وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: این سه عنصر به خاطر همه رفتارها و سیاستهای ایران هراسی در دنیا منزوی هستند
وی افزود: گرچه شاید امریکا توان اقتصادی داشته باشد که مردم ما را تحت فشار قرار دهد، اما من یقین دارم ما از این مقطع حساس نیز که البته به دشواری گذشته نخواهد بود عبور خواهیم کرد. ظریف با بیان اینکه در ۴۰ سال گذشته همه کشورهای دنیا در برابر ما بودند، اما الان به غیر از دو سه کشور به اضافه رژیم صهیونیستی همگی پشت ما هستند گفت: اهمیت دیپلماسی رسانهای در این عرصه بسیار مهم است و شاهد این مدعا هزینه کرد میلیاردها دلار است که امریکا به دنبال آن سعی میکند فضا را به شکل دیگری مخابره کند. وزیر امور خارجه کشورمان در خصوص این قبیل اقدامات امریکا به برگزاری جلسه پمپئو که به ادعای آنها با حضور ایرانیان مقیم امریکا برگزار شد اشاره کرد و گفت: براساس آمار خود امریکاییها ۸۰ درصد حضار در این نشست ایرانی نبودند.
وی افزود: امریکاییها به دنبال آن هستند عنوان کنند ما با مردم ایران رابطه داریم، اما سوال من این است که شما که ادعای مردم داری در قبال ایرانیها دارید چرا اولین چیزی که تحریم کردید مجوز فروش هواپیما به ایران بود غیر از این که این هواپیما بنا بود برای ملت ایران استفاده شود چرا به شرکت آتی آر که قرار بود به ما قطعه بدهد اجازه فروش قطعه ندادید. ظریف تصریح کرد: براین اساس تمام تلاش امریکا بازی روانی است و همواره این سوال برای ملت و دولت ایران وجود دارد که اگر شما به دنبال صیانت از حقوق ملت ما بودید چرا قبل از تحریم فلزات مجوز صدور هواپیما به ایران را لغو کردید. وزیر امور خارجه کشورمان تاکید کرد: آنچه در شرایط فعلی برای ما مهم است این است که نسبت به این واقعیات با چشم باز نگاه کنیم امریکا به دنبال حمله روانی است و در برخی موارد متاسفانه به دلیل مشکلات داخلی که گاهی میخواهیم یکدیگر را متهم به ناکارامدی کنیم آنها به فضای مورد نظر و ایجاد حمله روانی بر علیه مردم ایران بود موفق عمل کنند. وی تصریح کرد: این فضا بر محیط ما اثرگذار است من نمیگویم شرایط کشور در حال حاضر بی اشکال است، اما فضای روانی که ایجاد شده و ما نیز در صحنه سیاسی و اقتصادی به خیال مبارزه با رقیب به آن دامن زدیم به امریکا در پیشبرد این جنگ روانی کمک کند. ظریف با اشاره به بخشی از سخنان مقام معظم رهبری در خصوص مذاکره با امریکا گفت: معظم له فرمودند: اگر ما ببینیم امریکاییها در این مذاکرات درست عمل میکنند این میشود زمینه مذاکرات بعدی نه این که برجامی که دو سال مذاکره مستقیم با امریکا را در بر داشت نتیجه این چنینی در برداشته باشد. وزیر امور خارجه کشورمان در تشریح مذاکرات صورت گرفته گفت: در تاریخ امریکا هیچ گاه وزیر خارجه این کشور برای یک مذاکره این همه بیرون از امریکا نبوده است. وی ۱۸ روز در هتل وین برای مذاکره با ایران حضور داشت و این نشانه قدرت ایران است. مذاکراتی که بعضا ۹ شب شروع میشد و ۶ صبح به پایان میرسید.
وی افزود: شاید ساعتهایی که ما و کارشناسان ما مذاکره کردیم در تاریخ بی سابقه باشد و همان یک جملهای که در قطع نامه ۲۲۳۱ در خصوص موشک آمده ساعتها پیرامونش مذاکره صورت گرفت بعد ترامپ با یک امضا آن را باطل میکند.
ظریف افزود: با این حساب این فرد قابلیت مذاکره دارد؟
وزیر امور خارجه کشورمان تصریح کرد: مذاکره با شما ارزش وقت و زمان ندارد نتیجه این مذاکره قطع نامه شورای امنیت شد که همه دنیا آن را قبول کردند و ۶۰ درصد مردم خودتان نیز معتقد بودند ترامپ نباید از آن خارج شود و ۱۸۰ کشور در دنیا هم همین را میگویند شما با این سابقه ادعای مذاکره مجدد میکنید و بعد به دنبال آن هستید که فضایی را ایجاد کنید که ایران اهل مذاکره نیست و در این فضاسازی متهم اصلی ایران را معرفی کنید.
وی نقش رسانه را در شکل دهی به افکار عمومی بی بدیل دانست و گفت: قدرت رسانه را دست کم نگیرید البته قدرت مسئولیت آور است ما در این برهه حساس در شرایطی هستیم که همه در یک کشتی نشسته ایم و اعتقاد قلبی من این است که امروز جناح راست و چپ و بی خط و اعتدال نداریم امروز در کشور اقوام و قومیتهای مختلف را نداریم و گویشها و زبانهای مختلف همه به یک زبان واحد تبدیل شده اند.
نگرانِ نگرانیهای مردم بودن ضرورت امنیت ملی کشور محسوب میشود
ظریف با بیان اینکه آنچه اسرائیل در نابودی آن کمر بسته و ناپختگان همسایه ما نیز به خیال آن افتادند موجودیت کشور است، گفت: من یقین دارم که این خیال، خیال خامی است و دنیا پشت ما خواهد بود گرچه همواره عامل قدرت ما اتکا به مردم است نه اتکا به دنیا لذا رعایت حقوق مردم پاسخگو بودن به آنها، بهبود معیشت مردم و نگران نگرانیهای آنها بودن ادعای تجملاتی برای ما نیست بلکه ضرورت امنیت ملی محسوب میشود.
وزیر امور خارجه با بیان اینکه امروز اجماع جهانی برای اولین بار پشت ماست، گفت:، اما واقعیت این است که اجماع جهانی تاکنون ما را نجات نداده است و آنچه منجی کشور در طول ۴۰ سال اخیر بوده است ارزش مردم را فراموش نکردن و دادن آگاهی به آنهاست.
وی با مخاطب قرار دادن رسانهها گفت: در شرایط فعلی بهتر است از سیاه نمایی و ناامید کردن مردم دست برداریم کشور در شرایط خوبی قرار دارد نباید اجازه دهیم فضای بحرانی که مورد نظر آمریکاست و در این ماههای اخیر به شدت روی آن مانور میدهد در کشور نشر و گسترش یابد.
التهاب بازار ارز به جای مغازه در رسانه و فضای مجازی شکل گرفت
ظریف با بیان اینکه التهابات بازار ارزی در مغازهها شکل نگرفت بلکه در رسانه و فضای مجازی ایجاد شد، گفت: قیمتهای نجومی دلار در بازار نبود بلکه در فضای امواج شکل گرفت. واقعیت روی زمین یعنی میزان صادرات و درآمد ارزی ما به مراتب بیش از نیازهای ماست و آنچه باعث ایجاد التهاب شده است عدم اعتماد به آینده است اینکه مردم فکر میکنند باید احتکار کنند این طرز فکر و ذهنیت از سوی آمریکا شکل گرفته و اینکه شو اجرا میکنند و شعار میدهند که کاری با شما میکنیم که تا به حال دنیا به خود ندیده است سیاستهای روانی ایالات متحده محسوب میشود.
وزیر امور خارجه با تاکید بر اینکه قاب کردن واقعیت وظیفه رسانه محسوب میشود، گفت: این خطیرترین وظیفهای است که کشور ما به ویژه رسانهها با آن روبرو هستند و این وظیفه برای شما مسئولیت آور است.
وی در پایان گفت: در قدرت شما اصحاب رسانه همین بس که در ۱۷ مرداد وزارت خارجه در مزار شریف ۱۰ شهید دادیم و شما یک شهید، این واقعه در کنسولگری ما رخ داد، اما ۱۷ مرداد روز خبرنگار نام گرفت، این قدرت مسئولیت به دنبال دارد.
کی گفته همه دنیا در برابر ما بودند و الان نیستند وضیعت از این لحاظ اگر بدتر نشده باشه بهتر نشده یادتون رفته در دولت احمدینژاد 120 کشور امدن ایران الان اون کشورها کجان یادتون رفته تراکتور صادرات ما بود به افریقا یا نفوذ داشتیم در قاره امریکا الان این صادرات و نفوذها کجا رفته؟ دیپلماسی شما منفعلانه است فقط بلدید شعار بدید که ما خوبیم هسته ای رو نابود کردید اقتصاد داغون کردید جوانها رو بدبخت کردید نمیشه ازدواج کرد یا خونه حتی اجاره کرد چه برسه به خریدن الان موندید تو برجام با اروپا هرچی گفتیم امریکا غیرقابل اعتماد هست متوجه نشدید الان میگیم اروپا قابل اعتماد نیست بازهم بعید میدونم متوجه بشید سال82 یادتون رفته ؟ یا میخواید باز سوراخ اروپا ضربه بزنید به مملکت؟
همان دو سه کشور، در اتحادیه اروپا و در سازمان ملل و... نفوذ دارند درسته که رو به افول هستند اما در حال حاضر زهر خودشون رو میریزند فقط کاری ما ایرانی ها باید بکنیم ساخت پادزهر برای مقابله با اونهاست و پادزهرش فقط اقتصاد مقاومتی است 40 سال است که با انواع مختلف این زهر ها(تحریم ها وتهدیدات) آشنایی داریم و متناسب با هریک از اونها پادزهر هایی ساختیم اما اقتصاد مقاومتی مادر همه پادزهرهاست که اگر محقق بشه و بسازیمش آسیب پذیر نخواهیم بود
ارسال نظرات
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.