سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و باشگاه کشاورزان جوان با هدف ارتقای کشاورزی تفاهم نامه امضا کردند.
به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری دانشجو، در مراسم امضای این تفاهم نامه که به منظور ارتقاء و بهبود زندگی و تنظیم نقش جوانان در بهره وری تولید جهت دستیابی به امنیت غذایی، گسترش اشتغال - کارآفرینی و تعاملات اجتماعی در جهت پیشرفت روستا در دفتر دکتر سعید جلیلی برگزار شد، دکتر محمدرضا جهانسوز به نمایندگی از سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و مهندس محمد جواد توکلیان به نمایندگی از باشگاه کشاورزان جوان این تفاهم نامه را امضا کردند.
طبق این تفاهم نامه سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و باشگاه کشاورزان جوان با خدمات متقابل یه یکدیگر، درصدد تقویت کشاورزی، توانمدسازی روستاییان و تقویت اقتصاد روستا هستند.
در این برنامه دکتر جهانسوز رییس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی با اشاره به اینکه «فاصله بین متوسط تولید کشور و کشاورزان خبره را شکاف عملکردی میگویند»، گفت: شکاف عملکردی در برخی از کشورها کم است، اما متاسفانه در کشور ما این فاصله بین ۲ تا ۲۰ برابر است.
وی افزود: در این راستا سازمان بسیج مهندسین کشاورزی طرحی را تحت عنوان «بسیج همگام با کشاورز» با هدف افزایش عملکرد در واحد سطح تدوین نمود و در حال حاضر این طرح را در سطح آموزشی و ترویجی اجرا میکند.
جهانسوز در تشریح موفقیتهای این طرح گفت: تا کنون در حدود بیش از ۷ هزار روستا طرح بسیج همگام با کشاورز اجرا شده و در سال ۹۵ در ۱۲۰۰ نقطه و در سال ۹۶ در ۱۱۰۰۰ نقطه در کشور شاهد افزایش تولید بودیم.
رییس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی ادامه داد: به عنوان مثال در محصول برنج در دو استان گیلان و مازندران در ۶۵۰۰ مزرعه افزایش عملکرد راستی آزمایی شده را شاهد بوده ایم. در این ۶۵۰۰ مزرعه افزایش عملکرد را ثبت کردیم و این ثبت توسط مدیر جهادکشاورزی شهرستانهای مریوطه نیز تایید شده است. ارزش اقتصادی این افزایش عملکرد ۱۸ میلیارد تومان (با معیار برنج کیلویی ۷ هزار تومان) میباشد.
وی با تاکید بر اینکه در این طرح فقط ۲۰۰ میلیون تومان با حضور مربیان آموزش دیده جهادی هزینه صورت گرفت، تصریح کرد: به طور متوسط برای یک فصل زراعی برای یک روستا ۴۰۰ هزار تومان هزینه شده که یعنی با هزینه ناچیزی توانستیم به این موفقیت برسیم و این عملکرد در ۶۵۰۰ شالیزار باعث جلب اعتماد مردم و تسهیل در مسیر در سالهای آتی شده است.
جهانسوز ادامه داد: در حال حاضر ۱۳ راهنمای کشت و کار (گندم، برنج، چغندرقند، نخود، آفتابگردان، سیب، پسته، مرکبات، زنبورعسل، شیلات و ...) بسیار معتبر تهیه و چاپ شده و ان شاءالله در آینده نیز به ۳۰ کتب راهنمای کشت و کار خواهیم رسید. این کتب در اختیار مربیان طرح قرار میگیرد و تمامی فایلهای دیجیتال کتب چاپ شده در قالب PDF در سایت سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی کشور قرار گرفته است.
رییس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی در پایان افزود: دستورالعملهای محصولات استراتژیک ویژه هر منطقه تهیه گردیده است. به عنوان مثال در دستورالعمل کشت کلزای استان مازندران زمانهای عملیاتهای مختلف از قبل از کشت تا آغاز کشت بعدی با جزیئات کامل و دقیق بصورت ساده و روان و کاربردی مشخص شده و دستورالعمل دیگری برای دریافت اطلاعات فرد به فرد کشاورزان شرکت کننده در طرح بسیج همگام با کشاورز نیز تهیه گردیده است.