به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری دانشجو، «نیکی هیلی»، نماینده آمریکا در سازمان ملل متحد که حدود دو ماه پیش خروج کشورش از شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد را اعلام کرد، روز جمعه در بیانیهای از رئیس جدید این شورا خواسته حمایت از رژیم صهیونیستی را در دستور کار قرار دهد.
هیلی در این بیانیه که به مناسبت انتخاب «میشل باشله»، رئیسجمهور اسبق شیلی به سمت کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل صادر شده از او خواسته آنچه به ادعای وی «دلمشغولی نامتناسب درباره اسرائیل» در این نهاد بینالمللی است را متوقف کند.
نیکی هیلی ۳۰ خرداد ماه سال جاری، بعد از ناکامی در طرحش برای خارج کردن رژیم صهیونیستی از دستور کار دائمی شورای حقوق بشر، خروج آمریکا از آن را اعلام کرد.
شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در سال ۲۰۰۷ با رأی مثبت به بند هفتم مربوط به وضعیت حقوق بشر در اراضی اشغالی فلسطین، اقدامات رژیم صهیونیستی را به یک موضوع دائمی در دستور کار این شورا تبدیل کرد.
آمریکا اردیبهشتماه تلاش کرده بود با رأیگیری بر سر قطعنامهای در مجمع عمومی سازمان ملل این بند را لغو کند که در این طرح ناکام ماند.
هیلی در بیانیه روز جمعه، به رسم عادت اتهامات اثباتنشده علیه ایران را هم تکرار کرده است. در این بیانیه آمده است: «سازمان ملل، در رسیدگی به بحرانهای اصلی حقوق بشری در ایران، کره شمالی، جمهوری دموکراتیک کنگو و نقاط دیگر یا کنار گذاشتن دلمشغولی نامتناسب و حاد خودش درباره اسرائیل ناکام مانده است.»
وی اضافه کرده است: «بر عهده خانم باشلت است که به جای پذیرفتن وضع موجود در برابر این شکستها صحبت کند. امیدواریم که این کار را انجام دهد. ایالات متحده، همین رویه را پیش خواهد گرفت.»
«آنتونیو گوترش»، دبیر کل سازمان ملل متحد روز چهارشنبه باشلت را به جای «زید رعد حسین» به عنوان رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد معرفی کرد. مجمع عمومی سازمان ملل روز جمعه به اتفاق آرا با ریاست باشلت بر این شورا موافقت کرد.
یکی از موضوعاتی که برای بررسی روی میز باشلت قرار دارد فهرستی از شرکتهای در حال تجارت با شرکتهای مستقر در شهرکهای غیرقانونی در فلسطین اشغالی است.