آخرین اخبار:
کد خبر:۷۱۱۵۴۱

موضع اروپا درباره وقایع ادلب اعلام شد

اتحادیه اروپا و وزیر خارجه آلمان درباره توافق به دست آمده درباره استان ادلب در سوریه خواستار اقدامات بشردوستانه در قالب این توافق شدند.

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری دانشجو، اتحادیه اروپا خواستار حمایت انسانی تحت توافق ادلب شد.

بنابر گزارش خبرگزاری رویترز، اتحادیه اروپا امروز سه‌شنبه اعلام کرد که توافق ترکیه‌ای - روسی ادلب باید از غیرنظامیان حفاظت کند و امکان ارسال کمک‌های بشردوستانه را فراهم کند.

همچنین «هایکو ماس» وزیر خارجه آلمان هم با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی توئیتر به توافق ادلب واکنش نشان داد. در این پیام آمده است: «ما از همه اقدامات به منظور جلوگیری از بحران انسانی استقبال می‌کنیم و این موضوع، هدف اقدامات هفته گذشته ما بود که اجرای آن عاملی کلیدی برای جلوگیری از تبدیل شدن این توافق به موارد مشابه در سال‌های گذشته محسوب می‌شود.»

در جریان نشست «سوچی» بین «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «رجب طیب اردوغان» همتای ترکیه‌ای وی که روز گذشته انجام شد، توافقی به دست آمد. بر اساس توافقی که بین پوتین و اردوغان صورت گرفت، قرار شد که ترکیه از حمایت مستقیم تروریست‌های ادلب دست بردارد و یک منطقه در این استان به عنوان منطقه عاری از سلاح معرفی شود.

منابع دیپلماتیک حاضر در مسکو اعلام کردند که این توافق طی سه مرحله انجام خواهد شد؛ مرحله نخستشامل ایجاد یک منطقه «عاری از سلاح» در عمق ۱۵ کیلومتری در اطراف شهر ادلب خواهد بود و پیش از نیمه اکتبر (۲۳ مهر ماه) این مرحله اجرا خواهد شد.

در مرحله دوم، سلاح سنگین جمع‌آوری خواهد شد و این روند تا دهم نوامبر (۱۹ آبان) با نظارت روسیه و ترکیه ادامه خواهد داشت.

پس از آن، در مرحله سوم، بعد از آنکه همه سلاح‌های سنگین تروریست‌ها تحویل گرفته شد و از مناطق غیر نظامی دور شدند، نهاد‌های دولتی سوریه پیش از پایان سال جاری میلادی در ادلب فعالیت خود را آغاز خواهند کرد.

به گفته این منابع، گروه‌های مسلحی که این توافق را نپذیرند، دشمن ارتش ترکیه خواهند بود و ترورریستی قلمداد خواهند شد.

استان ادلب اوایل سال ۲۰۱۵ در نتیجه اتحاد چندین گروه مسلح بزرگ در قالب ائتلاف «جیش الفتح» اشغال شد. این ائتلاف مورد حمایت برخی کشور‌های منطقه مثل عربستان، قطر و ترکیه قرار داشت.

پس از آزادسازی نقاط متعددی در سوریه از جمله دیرالزور، ریف دمشق و سه استان جنوبی، و به دلیل آنکه برخی عناصر مسلح روند آشتی ملی را نپذیرفتند، به استان ادلب رفته‌اند و اکنون برخی آن را «انبار عناصر مسلح» می‌نامند.

دو ائتلاف هیئة تحریر الشام (هتش) و «جبهة تحریر سوریا» بزرگ‌ترین گروه‌های اصلی در ادلب هستند که هر دو نتیجه اتحاد چند گروه هستند.

ارسال نظر
captcha
*شرایط و مقررات*
خبرگزاری دانشجو نظراتی را که حاوی توهین است منتشر نمی کند.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نمايید.
توصیه می شود به جای ارسال نظرات مشابه با نظرات منتشر شده، از مثبت یا منفی استفاده فرمایید.
با توجه به آن که امکان موافقت یا مخالفت با محتوای نظرات وجود دارد، معمولا نظراتی که محتوای مشابهی دارند، انتشار نمی یابد.
پربازدیدترین آخرین اخبار