عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد با اشاره به فرارسیدن پاییز و شیوع ابتلا به آلرژی، رعایت برخی نکات ساده را به عنوان روشهایی موثر در پیشگیری از علائم آلرژی فصلی توصیه میکند.
به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، سیدکاظم کاظمینی از فصل پاییز به عنوان مولد انواع آلرژی و حساسیتها یاد میکند و میگوید: آلرژی و انواع حساسیتها علائمی مانند خارشهای پوستی، آبریزش بینی، تنگ شدن مجاری تنفسی و عطسه و موارد دیگری را به دنبال دارند که این علائم ناشی از بروز اشکلاتی در سیستم ایمنی بدن است.
وی اضافه میکند: رفع علائم آلرژی به منزله درمان و رفع اشکالات آن نیست و در حقیقت منجر به رفع آن در ظاهر موضوع میشود و ممکن است مجدداً پس از مدتی علائم آن بروز پیدا کنند.
این متخصص در مورد علت شیوع این بیماری در فصول پاییز و بهار نیز تصریح میکند: این دو فصل آب و هوایی سرد و خشک دارند و بیماریهای آلرژیک به علت پدیدههایی طبیعی مانند افزایش گرد و خاک، گرده افشانی برخی گیاهان و علفهای هرز، ریزش برگ درختان و کپک زدن آنها و موارد مشابه در این ایام تشدید میشدند.
وی در ادامه به روشهای موثر در پیشگیری از بروز آلرژی اشاره و بیان میکند: شستوشوی راههای هوایی از جمله بینی با استفاده از سرم نمک قبل از بروز و ایجاد علائم آلرژی، اصلاح رژیم غذایی به ویژه با پرهیز از مصرف غذاهایی پر ادویه و تند و همچنین غذاهایی با طبع سرد مانند بادمجان و نوشیدنیهای بسیار سرد از موارد ساده، ولی موثر در پیشگیری از بیماریهای آلرژیک است.
وی اظهار میکند: افراد برای پیشگیری از آلرژی نباید در معرض مستقیم گرد و غبار و بادهای موضعی این فصل قرار گیرند، حتیالامکان روی برگهای خشک راه نروند، حداکثر مواقع از باز کردن پنجرههای خودرو و ساختمان نیز پرهیز کنند و در بعد از ظهرهایی خشک و خنک نیز کمتر از خانه خارج شوند.
کاظمینی نیز مصرف زنجبیل، سیب شیرین، انار شیرین، آب گرم و آب لیمو و عسل در صبح ناشتا را نیز برای پیشگیری از این قبیل بیماریها توصیه میکند.