به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، محمد صادقزاده رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق با تاکید بر اینکه با تاکید بر اینکه توسعه تجدیدپذیرها در کشور ما متوقف و یا کند نشده است وصنعت برق نیز همچون سایر صنایع از نوسانات ناگهانی بازار ارز آسیب میپذیرد، گفت: افزایش ناگهانی نرخ ارز همراه با تحریمهای ناعادلانه علیه کشور موجب شده است تا سرمایهگذاری در حوزه تجدیدپذیرها نیز دچار دگرگونی شود.
وی ادامه داد: سرمایهگذاری در حوزه تجدیدپذیرها متوقف نشده است، بلکه دگرگون شده و نوع سرمایهگذاری آن تغییر کرده است. ما پیش از این تعداد قابل توجهی سرمایهگذاری خارجی داشتهایم که با آوردن سرمایه و مهمتر از آن آوردن فناوری و تجربه احداث و بهرهبرداری نیروگاههای تجدیدپذیر به کشور ما کمک شایانی را در این بخش کردهاند.
رئیس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق با تاکید بر اینکه در شرایط فعلی عمدتا سرمایههای سرگردان داخلی در حوزه تجدیدپذیرهای کشور فعال شده است، عنوان کرد: ورود سرمایه خارجی به این بخش محدودتر شده و عمدتا سرمایههای ایرانی به کار گرفته شده است.
صادقزاده یادآور شد: در دو سال گذشته، دانش نصب و بهرهبرداری از این نیروگاهها به همراه فناوری آن به کشور منتقل شده است و هم اکنون 11 خط تولید تجهیزات نیروگاههای تجدیدپذیر در کشور در حال فعالیت هستند که با توجه به تحریمها و افزایش نرخ ارز، بهرهوری آنها نیز به شدت افزایش پیدا کرده و مشتریان آنها بسیار بیشتر شده است.
معاون وزیر نیرو تصریح کرد: امروزه تعداد نیروگاههای که در کشور ما نصب میشود نسبت به دو سال گذشته افزایش پیدا کرده است، اما از نظر ظرفیت هر واحد نیروگاهی کاهش پیدا کرده است بدین ترتیب با استفاده از سرمایههای داخلی نیروگاههای متعددی با ظرفیتهای کوچکتر و پراکندهتر را شاهد هستیم.
وی با تاکید بر اینکه توسعه تجدیدپذیرها در کشور ما متوقف و یا کند نشده است، گفت: افزایش ناگهانی نرخ ارز همراه با تحریمهای ناعادلانه علیه کشور موجب شده است تا جنس توسعه و سرمایهگذاری در حوزه تجدیدپذیرها از سرمایهگذاریهای عمدتا خارجی و مقیاس متوسط به سمت سرمایههای داخلی با مقیاسهای کوچکتر، پراکندهتر و با تعداد بیشتر تغییر کند.