نماینده مردم اراک در نشست با دبیر شورای تبیین مواضع بسیج استان مرکزی گفت: با در نظر گرفتن نقدهایی به FATF وجود دارد و ما با پذیرش این کنوانسیون مخالف هستیم.
به گزارش خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو، نشست رسول یوسفی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان مرکزی با علی اکبر کریمی، نماینده مردم اراک، خنداب و کمیجان پیرامون کنوانسیون CFT (FATF) عصر روز گذشته برگزار شد.
یوسفی، دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان مرکزی گفت: باوجود تذکرات مقام معظم رهبری پیرامون پیوستن ایران به کنوانسیونهای مرتبط با FATF و نسخههای پیچیده شده در غرب، عدهای که در گذشته حیات کشور را با برجام دخیل می کردند، اکنون حل مسائل اقتصادی، مالی و بانکی کشور را به پذیرفتن لوایح مرتبط با FATF گره می زنند.
دبیر شورای تبیین مواضع بسیج دانشجویی استان مرکزی در ادامه با اشاره به برخی از نقدهای وارد بر کنوانسیون CFT عنوان کرد: پذیرش و تصویب این کنوانسیون نه تنها دردی از کشور دوا نمی کند؛ بلکه تاثیری منفی بر اقتدار ملی، امنیت کشور و وضعیت اقتصادی مردم خواهد داشت.
وی در ادامه تصریح کرد: FATF هم اکنون معیار سنجش بصیرت نمایندگان مجلس است و تمامی خسارات ناشی از پیوستن به این کنوانسیونهای استعماری برعهده نمایندگان موافق و غیرشفاف خواهد بود.
یوسفی در ادامه گفت: نمایندگان مردم در مجلس باید موضعشان در مورد کنوانسیونهای مرتبط با FATF را به طور شفاف بیان کنند.
کریمی نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب نیز بیان داشت: این کنوانسیون (CFT) مشکلات زیادی از لحاظ محتوایی دارد که عدم تعریف شفاف و روشن از تروریسم یکی از آنهاست و چون تعریف آمده در متن کنوانسیون مبهم است، طرف مقابل در آینده می تواند هر کسی را در آن تعریف بگنجاند.
کریمی در ادامه تصریح کرد: به پیوست این کنوانسیون ۹ کنوانسیون فرعی دیگر نیز وجود دارد که ما با پذیرفتن این کنوانسیون عملا ۹ تای دیگر را نیز پذیرفتهایم و این در حالی است که این ۹ کنوانسیون نه به مجلس ارائه شده و نه خبری از آن داریم.
نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب خاطرنشان کرد: از طرفی در متن برنامه اقدامی که FATF تعیین کرده، اینها همه بخشی از اقداماتی است که ما باید انجام دهیم تا از لیست سیاه FATF خارج شویم و بعید نیست در آینده لیست اقدامات و بهانههای دیگری را پیش روی ما قرار دهند.
وی ادامه داد: از طرفی مشکل سیستم بانکی ما در حال حاضر FATF نیست و حتی مسئولان مرتبط نیز تضمینی بر حل مشکلات پس از پذیرفتن کنوانسیونها نمی دهند و عملا ما با پذیرش این کنوانسیون ها، هم محدودیتها را پذیرفتهایم و هم مشکلی از ما حل نمیشود.
کریمی در پایان گفت: با در نظر گرفتن این مسائل و نقدهای دیگری که خود جای بحث بسیار دارد، ما با پذیرش این کنوانسیون مخالف هستیم.